Πως να ασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα

Το ίντερνετ στις μέρες μας έχει διαβρώσει κάπως, τον αληθινό από το ψηφιακό κόσμο, καθώς η τεχνολογία φτάνει στα χέρια μας μέσω των smartphones οποιαδήποτε στιγμή θελήσουμε.

Η ανωνυμία πρέπει να παραμένει όμως προσωπικό του καθενός, γιατί είναι το δικαίωμα του να μην θέλει η κυβέρνηση και οι εταιρείες να ξέρουν τι κάνει την κάθε στιγμή.

Σχετικό άρθρο: Ιδιωτικότητα vs Ασφάλεια: Ποια είναι η διαφορά τους;

Σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα προστασίας προσωπικών δεδομένων, γι’ αυτό και εμείς σας έχουμε ετοιμάσει  κάποια tips για το πως να μπορέσετε να ασφαλίσετε τα προσωπικά σας δεδομένα:

 

Δυνατοί Κωδικοί

Φτιάξτε ισχυρούς κωδικούς και ποτέ μην τους αποθηκεύετε στην συσκευή σας. Το ξέρουμε ότι είναι πού βολικό και ότι γλυτώνει αρκετό χρόνο, αλλά είναι πολύ επικίνδυνο γιατί εάν σας χακάρουν, θα έχουν δουν τους κωδικούς σας.

 

Ρυθμίσεις απορρήτου

Να προσέχετε αρκετά με τις ρυθμίσεις απορρήτου, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές σας ζητούν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Το κακό είναι ότι πολλές εφαρμογές δεν είναι ασφαλής.

 

Ασφάλεια τηλεφώνου

Κρατάτε πάντα το κινητό σας ασφαλή. Η κινητή συσκευή σας χρειάζεται μια αξιόπιστη λύση κυβερνοασφαλείας καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “Δούρειος Ίππος” για τους χάκερ.

 

Backup

Κάντε backup τα αρχεία σας σε αξιόπιστα μέρη. Το backup είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε, καθώς ποτέ δεν είναι αργά για να μολυνθείτε με κάποιο ransomware.

 

Anti-theft

Ενεργοποιήστε την λειτουργία anti-theft ή Find my iPhone του κινητού σας. Η μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε την λειτουργία anti-theft της Bitdefender.

 

Προσοχή με το κινητό σας

Προσέξτε τι κάνετε και που μπαίνετε με το κινητό σας και να χρησιμοποιείτε πάντα κωδικό ξεκλειδώματος. Το ξέρουμε ότι είναι χρονοβόρο να βάζετε τον κωδικό σας κάθε φορά που θέλετε να ανοίξετε το κινητό σας, όμως μπορεί να φανεί ο μεγαλύτερος σας σύμμαχος σε περίπτωση που σας το κλέψουν ή το χάσετε. Διαφορετικά, σκεφτείτε ότι σας κρατάει ασφαλής και από malware και άλλου είδους κυβερνοεπιθέσεις.

 

Wi-Fi

 Προσέξτε πάρα πολύ το δημόσια Wi-Fi. Πάρτε όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, χρησιμοποιείστε VPN και κρατήστε την συσκευή σας ασφαλή.

 

Συμπέρασμα

Κανένας τρόπος δεν είναι 100% αδιαπέραστος και δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει την απόλυτη προστασία, εάν εσείς ο ίδιος δεν είστε εκπαιδευμένος για να προστατευτείτε.

Όσο και καλό να είναι το antivirus, εάν εσείς το απενεργοποιήσετε και κατεβάσετε ένα αρχείο από το Pirate Bay, δεν φταίει μετά το antivirus, αλλά εσείς.

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την κυβερνοασφάλεια διαβάζοντας το blog μας.

 

Δείτε εδώ όλα τα βραβευμένα προϊόντα της Bitdefender

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top