Η Bitdefender πρωτοπορεί στον τομέα της ασφάλειας των email

Τα μηνύματα που διακινούνται σε έναν οργανισμό ήταν ανέκαθεν ένας από τους βασικούς στόχους των εγκληματιών καθώς μέσω ενός μηνύματος είναι εφικτή η είσοδος στο εταιρικό δίκτυο με απώτερο στόχο την οικονομική εκμετάλευση του οργανισμού.

H Bitdefender με τις πρωτοποριακές της τεχνολογίες στην ασφάλεια των endpoints, παρουσίασε την νέα της λύση το GravityZone Email Security και έδωσε μία νέα διάσταση στον τομέα της προστασίας των μηνυμάτων.

 

Εύκολο στην εγκατάσταση και στη διαχείριση

Το περιβάλλον διαχείρισης της λύσης είναι cloud και δεν απαιτούνται πόροι από τα συστήματα του οργανισμού ή η προμήθεια 3rd party άδειών. Επιπλέον, δεν απαιτείται να εγκατασταθεί κανενός τύπου client ή πρόσθετο στους email clients.  Το μόνο που απαιτείται να γίνει είναι η αλλαγή των mx records ώστε τα εισερχόμενα μηνύματα να ανακατευθυνθούν στο GravityZone Email Security cloud πριν φτάσουν στον οργανισμό. Αντίστοιχα, τα εξερχόμενα μηνύματα θα ανακατευθυνθούν μέσω των Cloud Email Security servers.

Με την βοήθεια κονσόλας διαχείρισης μπορεί εύκολα ο administrator να δημιουργήσει πολιτικές ασφαλείας ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού του καθώς και να διαχειριστεί τα μηνύματα που στάλθηκαν στην καραντίνα

 

Κορυφαία προστασία

Μέσω του GravityZone Email Security παρέχεται κορυφαία προστασία για οποιαδήποτε μορφή απειλής: από ένα απλό SPAM μήνυμα μέχρι την πιο εξελιγμένη απειλή. Πιο συγκρεκριμένα παρέχονται τα παρακάτω:

– Anti-SPAM: Χρησιμοποιούνται πολλαπλοί μηχανισμοί ώστε να ανιχνεύονται και να αποκλείονται από τα πιο απλά SPAM μηνύματα μέχρι τις πιο εξελιγμένες στοχευμένες επιθέσεις phishing ή πλαστοπροσωπίας

– Anti malware: Γίνεται έλεγχος των μηνυμάτων μέσω των υπογραφών αλλά και μέσω μηχανών ελέγχου της συμπεριφοράς για τις πιο στοχευμένες απειλές

– Έλεγχος των συνδέσμων: Όλοι οι σύνδεσμοι που υπάρχουν στα μηνύματα ελέγχονται και δίνεται η δυνατότητα του αποκλεισμού ή της ανακατεύθυνσης.

– Κρυπτογράφηση της κίνησης: Καθίσταται υποχρεωτική η κρυπτογράφηση της κίνησης με επιπλέον επιλογές για email servers που δεν υποστηρίζουν το TLS πρωτόκολλο κρυπτογράφησης

Είναι εφικτός ο έλεγχος της αυθεντικότητας των μηνυμάτων, της εγκυρότητας των servers των αποστολέων καθώς είναι εφικτό και το integration με το Active Directory για να μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα των επιθέσεων απάτης και πλαστοπροσωπίας

– Επισυναπτόμενα αρχεία: Τα αρχεία σαρώνονται και μπορούν να αποκλειστούν επικίνδυνοι τύποι αρχείων. Επιπλέον είναι εφικτή και η σάρωση κλειδωμένων με κωδικό συμπιεσμένων αρχείων.

– Έλεγχος των εξερχόμενων μηνυμάτων: Υπάρχει η δυνατότητα αποκλεισμού αποστολής μεγάλων σε όγκο αρχείων για την αποφυγή του blacklisting του domain. Επίσης είναι εφικτός και ο αποκλεισμός των μηνυμάτων προς μη-υπαρκτές ή ψεύτικες email διευθύνσεις.

 

Πλήρης διαύγεια της λύσης

Ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι μίας λύσης ασφαλείας είναι και το reporting.

Είναι διαθέσιμοι διάφοροι τύποι γραφημάτων που παρέχουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για το mail flow καθώς και για τους κανόνες που ενεργοποιήθηκαν και τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν. Επίσης μπορούν να σταλούν ειδοποιήσεις όταν συγκεκριμένες συνθήκες ενεργοποιηθούν.

Είναι εφικτή επίσης και η δημιουργία custom αναφορών ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Επίσης, μέσω ειδικής report μπορεί ο administrator να έχει την  πλήρη ανάλυση της πορείας ενός μηνύματος (message tracking)  καθώς και να έλεγξει αν ένα μήνυμα παραδόθηκε ή αποκλείστηκε.

 

Συνοψίζοντας, το GravityZone Email Security αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για κάθε οργανισμό ο οποίος θα ήθελε να προστατέψει τα μηνύματά του από οποιαδήποτε απειλή,  χωρίς ταυτόχρονα να χρειαστεί να προβεί σε καμία εργασία εγκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή καλέστε μας στο 215 5353030

Back to top Back to top