τεχνητή νοημοσύνη

Η αξιοποίηση του AI για οπτικοποιήση των αναζητήσεων μας

Η ψηφιακή καθημερινότητά μας έχει αλλάξει κατά πολύ με την εμφάνιση της τεχνητής νοημοσύνης. Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, στον ψηφιακό κόσμο, έχει αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνούμε στο διαδίκτυο, που αναζητάμε πληροφορίες αλλά και που εργαζόμαστε. Ακόμα και μόνο με μια ερώτηση, η τεχνητή νοημοσύνη μας προσφέρει πολλές πληροφορίες και οι απαντήσεις δίνουν την εντύπωση ότι συνομιλείς με κάποιον άνθρωπο και όχι με μία μηχανή. Η Google και άλλες εταιρείες προσπαθούν να αξιοποιήσουν περαιτέρω τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με κύριο στόχο την οπτικοποίηση των αναζητήσεών μας.

 

Ποιος είναι ο κύριος στόχος της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας κλάδος στον οποίο επενδύουν πολλές μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Microsoft και η Google. Ο κύριος στόχος των εταιρειών είναι η δημιουργία μιας πιο άμεση και εξελιγμένης μηχανής αναζήτησης αλλά ακόμα και μιας πιο οπτικοποιημένης εμπειρίας για τους χρήστες. Ένα πρώτο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια είναι η βελτίωση του Google Lens, που ήδη εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι χρήστες μέσω μόνο μιας φωτογραφίας ή και βίντεο, απευθείας από μια μηχανή αναζήτησης μπορούν να αναζητήσουν αυτό που βλέπουν εκείνη την στιγμή.

 

Πώς θα επιτευχθεί η οπτικοποίηση των αναζητήσεων μας μέσω AI;

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί οπτικοποιήσει τις αναζητήσεις μας με διάφορους τρόπους. Ένας ήδη χρησιμοποιημένος τρόπος οπτικοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι η χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης με στόχο την αυτόματη εξαγωγή ουσιαστικών χαρακτηριστικών από διάφορα μεγάλα δεδομένα ή εικόνες. Τα συγκεκριμένα δεδομένα οπτικοποιούνται για την ανάλυση αλλά και την ερμηνεία των δεδομένων. Για παράδειγμα, μέσω των αποτελεσμάτων μπορούν να δημιουργηθούν γραφήματα, χάρτες αλλά και διαγράμματα.

Ένα ακόμη βήμα που προσπαθούν να εντάξουν είναι η «αναζήτηση οθόνης» για τους χρήστες συσκευών Android. Μέσω της «αναζήτησης οθόνης» οι χρήστες θα μπορούν να αναζητούν κάποιο βίντεο ή κάποια εικόνα που βλέπουν σε μια ιστοσελίδα που έχουν επισκεφτεί, χωρίς να χρειασθεί να αποχωρήσει από την ιστοσελίδα. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε κάποιο μνημείο σε μια εφαρμογή που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον, με ένα παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί λειτουργίας ή στο κουμπί της αρχικής οθόνης της συσκευής σας θα σας παραπέμψει να πατήσετε την «οθόνη αναζήτησης». Με αυτόν τον τρόπο, το μνημείο που είδατε θα το εντοπίσει το Google Lens και θα μάθετε ότι χρειαστείτε. Το ίδιο μπορεί να πραγματοποιηθεί και με κάποιο αντικείμενο. Ένα διακοσμητικό στο background ενός βίντεο που παρακολουθείται, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε από ποιο κατάστημα μπορείτε να το προμηθευτείτε.

Ένας ακόμη τρόπος αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την οπτικοποίηση των αναζητήσεων μας είναι η πολλαπλή αναζήτηση μέσω εικόνας και κειμένου ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε κάποιο διακοσμητικό που θα προτιμούσατε όμως σε διαφορετικό χρώμα. Με την πολλαπλή αναζήτηση μπορείτε να το βρείτε στο χρώμα που ακριβώς επιθυμείτε.

Τέλος, οι χρήστες θα έχουν και την δυνατότητα τοπικής αναζήτησης όπου από μια φωτογραφία που θα τραβήξετε αλλά και την ένταξη των λέξεων «κοντά μου» μπορείτε να βρείτε ότι ακριβώς χρειάζεστε, κερδίζοντας χρόνο.

Όλα ακούγονται ιδανικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κάθε κίνηση μας προστατεύεται απολύτα. Οι hackers μπορούν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε ευπάθεια προκύψει.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» είναι ένα από τα προϊόντα που μπορούν να αποτρέψουν όλα τα malware. Δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για macOS, Windows, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  •  Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
    Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top