5g Δίκτυα

5g Δίκτυα

Τι είναι το 5g;

Τα 5g Δίκτυα αποτελούν τη νέα γενιά στην τεχνολογία της κινητής τεχνολογίας. Στόχος των 5g Δικτύων είναι η βελτίωση της απόδοσης και των ικανοτήτων, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις. Το 5g αποτελεί ένα ακόμα πιο εξελιγμένο δίκτυο από αυτό του 4g, που θα μεταφέρει πιο μεγάλες ποσότητες data και θα επιτρέπει την διασύνδεση περισσότερων συσκευών μέσω του Internet of Things.

Με λίγα λόγια οι πιο βασικές δυνατότητες του 5g είναι οι εξής:

  • Θα υποστηρίζει πολλές και διαφορετικές πτυχές του δικτύου
  • Το 5g δίκτυο προσαρμόζεται στην ανάγκη του κάθε χρήστη
  • Υψηλότερες ταχύτητες δικτύων
  • Χαμηλός χρόνος απόκρισης
  • Προώθηση Internet of Things
  • Εξοικονόμηση ενέργειας

Ποια θα είναι τα οφέλη που θα προσφέρουν τα 5g Δίκτυα;

Τα οφέλη που προσφέρουν τα 5g δίκτυα είναι πολυάριθμα και πλέον θεωρείται απαραίτητη η ενσωμάτωσή τους για τον τρόπο που αλληλοεπιδρούν οι επιχειρήσεις αλλά και οι άνθρωποι. Καθώς, ο όγκος των δεδομένων αυξάνεται συνεχώς, το 5g ήρθε να δώσει τη λύση και να διασφαλίσει όλο αυτό τον όγκο δεδομένων χωρίς να επηρεάσει τη συνδεσιμότητα όταν συνδέονται διαφορετικές συσκευές. Κάποια βασικά παραδείγματα από το τι μας προσφέρει ένα 5g δίκτυο είναι μαθητές που συνδέονται εικονικά σε ένα μουσείο του εξωτερικού ή ο δήμος που μπορεί να ελέγχει την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους του δήμου του πριν στείλει συνεργεία καθαριότητας.

Με λίγα λόγια, θα προκύψει μια ψηφιοποίηση των καθημερινών δραστηριοτήτων μας, οι οποίες θα υποστηρίζονται από το IoT (Internet of Things), την τεχνητή νοημοσύνη και την  εικονική πραγματικότητα.

Πέρα από την διευκόλυνση των καθημερινών δραστηριοτήτων και την ταχύτατη σύνδεση, το 5g μπορεί να επιτρέψει και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής π.χ. μέσω της μείωσης εκπομπών άνθρακα.

Ποια είναι τα τρωτά σημεία των 5g Δικτύων;

Μπορεί το 5g να έχει δημιουργήσει νέες δυνατότητες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν διαθέτει κανένα κίνδυνο. Όπως προαναφέραμε, τα δεδομένα ολοένα και  αυξάνονται. Η διακίνηση περισσότερων δεδομένων μέσω των 5g δικτύων μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση των δεδομένων μας. Οι ήδη υπάρχουσες ευπάθειες του 4g δικτύου θα μεταφερθούν με την σύνδεση του 5g. Η βελτίωση της απόδοσης και των ταχυτήτων δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν και θα αποφευχθούν οι κίνδυνοι της κυβερνοασφάλειας. Ακόμα και το 5g δίκτυο διαθέτει τρωτά σημεία όπως είναι οι ψεύτικές ειδοποιήσεις έκτασης ανάγκης, ο εντοπισμός της τοποθεσίας μας, παρακολούθηση των κλήσεων μας, έλλειψη κρυπτογράφησης.

Όπως καταλαβαίνουμε, η δημιουργία μιας νέας γενιάς τεχνολογίας δεν σταματάει τις επιθέσεις και δεν προσφέρει την ασφάλεια που ευελπιστούμε.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» είναι ένα από τα προϊόντα που μπορούν να αποτρέψουν όλα τα malware. Δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:


• Πλήρη προστασία για macOS, Windows, Android και iOS συσκευές.
• Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
• Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
• Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
• Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
• Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Back to top Back to top