Δεν έχετε κάποιο είδος στο καλάθι σας.
Ανίχνευση Απειλών κατά τη περιήγηση στο διαδίκτυο
Δημοσιεύτηκε στις από forthright
Λόγω του κορωνοϊού, οι απειλές κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο είναι πολλές, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες αύξησαν τις επιθέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ο συνολικός αριθμός των επιθέσεων που επιχειρήθηκαν, αυξήθηκε κατά 140%. Επιπροσθέτως, οι ιστότοποι εξαπάτησης και τα θύματα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.
Πως όμως μπορούμε να ανιχνεύσουμε τυχόν απειλές κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο;
Έμφαση στη διεύθυνση URL και το περιεχόμενο του ιστοτόπου
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η διεύθυνση «http://» ενέχει κινδύνους, οπότε θα πρέπει να ξεκινάει με «https://». Παράλληλα, εάν υπάρχουν ύποπτοι σύνδεσμοι ή υποβολή των προσωπικών στοιχείων, ενδεχομένως να πρόκειται για απάτη. Στόχος των δημιουργών τους είναι να κλέψουν πληροφορίες και χρήματα.
Προσοχή στην αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συνιστάται να χρησιμοποιείτε δύο λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναν προσωπικό κι έναν για αγορές, συμμετοχή σε διαγωνισμούς κι άλλα. Αυτό γίνεται διότι υπάρχουν πολλά e-mails που είναι spam.
Πώς μπορεί να τα ανιχνεύσει κάποιος; Συνήθως έχουν τη μορφή προώθησης κάποιων προϊόντων ή υπηρεσιών και περιέχουν συνδέσμους που οδεύουν σε άλλους ιστοτόπους.
Επιπροσθέτως, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα e-mails από τράπεζες. Προτού συμπληρώσετε τα προσωπικά στοιχεία σε μια ιστοσελίδα, βεβαιωθείτε πως η τράπεζα έχει προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια. Τέλος, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ψηφιακό φίλτρο, προκειμένου να μη λαμβάνετε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.
Ανάλυση MITER ATT & CK
Συνήθως χρησιμοποιείται από οργανισμούς. Παρέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις μεθόδους που ένας εισβολέας μπορεί να πραγματοποιήσει την επίθεσή του. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να αξιοποιήσουν τις σχετικές συστάσεις ανίχνευσης που παρέχονται.
Εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς
Κάθε ηλεκτρονική συσκευή πρέπει να έχει εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς (antivirus). Πέρα από τους ιούς, μπορεί να σας προστατέψει και από λογισμικά υποκλοπής (spyware). Υπάρχουν ορισμένα Phishing μηνύματα με links, που παραπέμπουν σε ύποπτους ιστοτόπους. Έτσι, εάν πατήσει κάποιος σε έναν, τότε αυτομάτως εγκαθιστούν στη συσκευή λογισμικά υποκλοπής.
Όμως τι ακριβώς κάνουν αυτά τα λογισμικά; Καταγράφουν ό,τι πληροφορία έχετε. Από τον τραπεζικό λογαριασμό και τις κάρτες, μέχρι και τους κωδικούς πρόσβασης στα social media. Ακόμη κι αν ο χρήστης αποσυνδεθεί από τον ιστότοπο, οι πληροφορίες θα εξακολουθούν να καταγράφονται με οποιαδήποτε νέα ενέργεια. Αλλά υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.
Για να είστε πλήρως ασφαλισμένοι και να μη διατρέχετε κινδύνους, επιλέξτε το πακέτο Total Security της Βitdefender. Προστατεύει και δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον περιήγησης στο Διαδίκτυο. Κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Κατεβάστε δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών.