Whack-a-Mole

Whack-a-Mole: Γιατί δεν αποτελεί μια στρατηγική άμυνας από επιθέσεις ransomware

Η κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων αποτελεί μια δύσκολη μάχη, καθώς, οι επιθέσεις και οι απατεώνες συνεχώς αυξάνονται και έχουν την δυνατότητα να ξεπροβάλλουν από κάθε ευπαθές σημείο την υποδομής. Στο πλαίσιο της κυβερνοασφάλειας, το παιχνίδι Whack-a-Mole παρομοιάζεται με την μάχη που δίνουν οι ομάδες ασφαλείας να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους και τις επιθέσεις στον οργανισμό τους.

Στο αναφερόμενο παιχνίδι, οι παίκτες προσπαθούν να χτυπήσουν ορισμένες μινιατούρες που αναδύονται ταχύτατα και σε τυχαία σημεία. Λόγω αυτού, το παιχνίδι παρομοιάζεται με την πρόκληση των ransomwares που εξελίσσονται και επανεμφανίζονται παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες εξάλειψής τους από τις ομάδες ασφαλείας.

Όμως, η προσέγγιση Whac-a-Mole δεν μπορεί να αποτελέσει μια αποτελεσματική στρατηγική κατά των επιθέσεων. Δηλαδή, η άμεση αντιμετώπιση των απειλών, δεν επαρκεί, αλλά είναι ζωτικής σημασίας η ολοκληρωμένη πρόληψη αλλά και οι μέθοδοι άμεσης ανάκαμψης. Οι επιθέσεις ransomware μπορούν να αναδειχθούν πολύ σοβαρές και να επιφέρουν μοιραίες συνέπειες σε έναν οργανισμό, ιδίως μικρού βεληνεκούς. Η ανάγκη εγκατάστασης αξιόπιστων λύσεων ασφαλείας είναι επιτακτική. Δυστυχώς, οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής αμυντικής στρατηγικής.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, λαμβάνοντας υπόψη τους αυξανόμενους κινδύνους που διατρέχουν οι οργανισμοί, αναφέρει ορισμένες συμβουλές για την αποτελεσματική προστασία και την θωράκιση ολόκληρης της υποδομής τους .

Οι οργανισμοί και κατ’ επέκταση οι ομάδες ασφαλείας οφείλουν να είναι κατάλληλα οπλισμένοι με την τεχνολογία και την εταιρική λύση που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Για την αποτροπή διαρροής δεδομένων που μπορεί να επιφέρει σοβαρές συνέπειες, οφείλουν να δημιουργούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και να κρυπτογραφούν τα ευαίσθητα δεδομένα τους. Σε αυτή την διαδικασία, σημαντικό ρόλο παίζει η εγκατάσταση του GravityZone Business Security Enterprise, το οποίο αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα προστασίας με δυνατότητες εντοπισμού και απόκρισης τελικών σημείων σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Βασικά χαρακτηριστικά του GravityZone Business Security Enterprise είναι:

  • Περισσότερα από 30 επίπεδα προστασίας από γνωστές και άγνωστες απειλές
  • Εύκολη κονσόλα διαχείρισης για τις ομάδες IT και μέγιστη αποδοτικότητα
  • Ισχυρό Threat Hunting για εντοπισμό εξελιγμένων απειλών σε αρχικό στάδιο
  • Sand Box Analyzer για αναλυτική πληροφόρηση για αρχεία και συνδέσμους
  • Προσφέρει δυνατότητες ανίχνευσης και οπτικοποίησης απειλών καθώς εφαρμόζει ακόμα και δυνατότητες XDR δίνοντας κατανοητή πληροφορία που βοηθά στην λήψη αποφάσεων
  • Αυτόματες λειτουργίες αποτροπής επιθέσεων και απειλών και πολλά άλλα

Όσον αφορά την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων, το GravityZone Full Disk Encryption κρυπτογραφεί τους εσωτερικούς δίσκους των τερματικών χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς των Windows και MaC με στόχο την εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση. Με την κρυπτογράφηση των δεδομένων, μειώνεται σημαντικά οποιαδήποτε πιθανότητα διαρροής .

Επιπλέον, η εκπαίδευση όλων των εργαζομένων μπορεί να προλάβει συμβάντα ασφαλείας στους οργανισμούς, ενώ η επαρκής γνώση των ομάδων ασφαλείας για τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους.

Η εταιρική λύση GravityZone XDR έχει την ικανότητα ανίχνευσης επιθέσεων στα τυφλά σημεία της υποδομής σε πραγματικό χρόνο και όπου δεν μπορεί να εγκατασταθεί agent. Μέσω σύγχρονων αλγορίθμων ανάλυσης τόσο τοπικά, όσο και στην cloud πλατφόρμα, ελαχιστοποιείται ο απαραίτητος χρόνος ανάλυσης διότι πραγματοποιείται αυτόματη ανίχνευση και απόκριση.

Για την προστασία του οργανισμού σας, επικοινωνήστε με την Bitdefender και έναν έμπειρο σύμβουλο ασφαλείας στο 215-5353030 και ανακαλύψτε τις εταιρικές λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες της υποδομής σας.

Back to top Back to top