Το Meta θα κυκλοφορήσει την κρυπτογράφηση End-to-End στο Messenger

Το Meta θα κυκλοφορήσει την κρυπτογράφηση End-to-End στο Messenger μέχρι το τέλος του έτους

Η Meta ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του 2023 θα κυκλοφορήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο στις συνομιλίες του Messenger, έχοντας ως κύριο στόχο την βελτίωση του απορρήτου των χρηστών.

Ήδη από τον Αύγουστο του 2023, η Meta ξεκίνησε να αναβαθμίζει τις συνομιλίες των χρηστών για να υποστηρίξει αυτήν τη ζωτικής σημασίας δυνατότητα απορρήτου, καθώς, η προστασία των ατομικών επικοινωνιών έχει αρχίσει να γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Ο Timothy Buck, διευθυντής προϊόντων του Messenger, ανέφερε τα εξής:

“Όπως πολλές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, το Messenger και το Instagram σχεδιάστηκαν αρχικά για να λειτουργούν μέσω διακομιστών. Με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, δεν μπορούσαμε να βασιστούμε σε διακομιστές για την επεξεργασία και την επικύρωση του περιεχομένου των μηνυμάτων. Χρειαζόταν να επανασχεδιάσουμε ολόκληρο το σύστημα έτσι ώστε να λειτουργεί χωρίς οι διακομιστές της Meta να βλέπουν το περιεχόμενο του μηνύματος.”

Πρέπει να επισημανθεί, ότι ο επανασχεδιασμός είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος καθώς οι ενεργές συνομιλίες είναι τρισεκατομμύρια και η ταχύτητα της εφαρμογής δεν πρέπει να επηρεαστεί.

Για την σωστή διαχείριση της μεγάλης αυτής αλλαγής, η Meta σχεδίασε μια νέα υποδομή Μοντέλων Ασφάλειας Υλικού (HSM) για να επιτραπεί στους χρήστες να ορίσουν ένα PIN ως πρόσθετη ασφάλεια.

Οι αλλαγές, όμως, δεν σταματούν εκεί. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι περισσότερες από 100 λειτουργίες έχουν αναδημιουργηθεί στο Messenger. Μια αξιοσημείωτη αλλαγή επιτρέπει την κοινή χρήση συνδέσμων σε εξωτερικούς ιστότοπους όπως το YouTube, με πλούσιες προεπισκοπήσεις που λαμβάνονται και κρυπτογραφούνται απευθείας από τη συσκευή του χρήστη αντί από τον διακομιστή.

Οι χρήστες με τον καιρό θα πρέπει να ενημερώσουν την εφαρμογή τους σε μια πιο πρόσφατη έκδοση για πρόσβαση στην προεπιλεγμένη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Για την προστασία των δεδομένων και των συσκευών σας απαιτείται και η εγκατάσταση λύσης ασφαλείας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, σχεδίασε λύσεις ασφαλείας που παρέχουν πλήρης προστασία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το Bitdefender Total Security προστατεύει τις συσκευές από κακόβουλα λογισμικά και απάτες, ενώ περιλαμβάνει σημαντικές δυνατότητες ελέγχου όπως το VPN και ο Γονικός Έλεγχος που επιτρέπει στους γονείς την εποπτεία των ανήλικων παιδιών τους και την αποτροπή της έκθεσής τους σε βίαιο ή κακόβουλο περιεχόμενο.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προστατέψτε τις συνομιλίες και τα δεδομένα σας από τους κυβερνοαπατεώνες.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top