πρώτη θέση στο Q4 2022 VBSpam Test

Η Bitdefender κατέλαβε την πρώτη θέση στο Q4 2022 VBSpam Test

Για άλλη μια φορά, η τεχνολογία ασφάλειας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Bitdefender πιστοποιήθηκε σε όλες τις συγκριτικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από την κορυφαία ηλεκτρονική έκδοση Virus Bulletin.

Το Virus Bulletin, κάθε τρίμηνο, διεξάγει το τεστ VBSpam. Το συγκεκριμένο τεστ μετρά την απόδοση των λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνουν να ενημερώνουν τις υπηρεσίες τους. Η προαναφερόμενη έκθεση ως κύριο στόχο έχει να βρει την πιο ισορροπημένη προσφορά και να κάνει τις εταιρείες να βελτιώσουν τα προϊόντα τους σε κάθε έκδοση. Η Bitdefender ήταν η μόνη εταιρεία, από τις 11 που συμμετείχαν, της οποίας το προϊόν υπερείχε σε όλους τους τομείς.

 

Νέο προσωπικό ρεκόρ για τη Bitdefender

Το VBSpam+ αποτελεί την υψηλότερη πιστοποίηση που χορηγείται από τον παγκόσμιο ηγέτη όσον αφορά την ανάλυση λογισμικού ασφαλείας. Για να λάβει κάποιος αυτή την πιστοποίηση, πρέπει το προϊόν να λάβει στην τελική του βαθμολογία έστω 98, με χρώματα ταχύτητα παράδοσης στο 10% και 50% πράσινο ή κίτρινο αλλά και στο 95% πράσινο, κίτρινο ή πορτοκαλί.

Οι επιδόσεις της Bitdefender στο τεστ VBSpam ήταν εντυπωσιακές για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, καθώς αυτή τη φορά συγκέντρωσε βαθμολογία 99,98. Αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό σύλληψης phishing και χωρίς ψευδείς θετικές ενδείξεις ham ή newsletter.

Μέχρι στιγμής, η Bitdefender έχει κερδίσει 33 βραβεία VBSpam με ρεκόρ συνεχόμενων αναγνωρίσεων με 0 FP και ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανίχνευσης.

Σύμφωνα με τον Ionut Răileanu, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του VBSpam test  “η Bitdefender από την πρώτη κιόλας χρονιά, το 2009, συμμετέχει ενεργά και με μεγάλη επιτυχία σε κάθε δημοσιευμένο τεστ. Τον Δεκέμβριο του 2022 κατέλαβε την πρώτη θέση στην έκθεση δοκιμών VBSpam, με την καλύτερη επίδοση στην αντιμετώπιση του phishing“.

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποτελεί τον κύριο φορέα επιθέσεων, γι΄ αυτό η τεχνολογία ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Bitdefender διαθέτει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ανιχνεύει ακόμη και τις πιο εξελιγμένες απειλές διασφαλίζοντας την προστασία των καταναλωτών της.

 

Γιατί θεωρείται σημαντική η προστασία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Οι κακόβουλοι hackers απειλούν όλο και πιο πολύ τον κυβερνοχώρο. Δεν αποτελούν στόχο τους μόνο οι μεγάλες εταιρείες, αλλά και οι ιδιώτες από τους οποίους μπορούν να πάρουν πληροφορίες όπως είναι τα τραπεζικά δεδομένα. Μια από τις πιο προσιτές απάτες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι το Phishing, με την οποία μιμούνται τη δομή και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας γνωστής εταιρείας. Ο χρήστης μπορεί να δελεαστεί με το άκουσμα κάποιας προσφοράς και να μοιραστεί όσα προσωπικά δεδομένα του ζητηθούν.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να εισαχθεί κάποιο κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή που θα μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη δημιουργώντας πολλά προβλήματα.

 

Οποιοδήποτε είδος επιλογής ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αρκεί;

Όσοι χρήστες λαμβάνουν πολλά ανεπιθύμητα μηνύματα στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μπορούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα να φιλτράρουν τα μηνύματά τους. Όμως, δεν είναι όλες οι υπηρεσίες φιλτραρίσματος ίδιες.

Ο λόγος που οι δοκιμές VBSpam διεξάγονται κάθε τρίμηνο είναι διότι οι κακόβουλοι hackers προσαρμόζονται συνεχώς σε οποιαδήποτε αλλαγή προκύψει. Γι’ αυτό τον λόγο, οι πάροχοι λύσεων ασφάλειας πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα και να ενημερώνουν τις υπηρεσίες τους.

Το συγκεκριμένο τεστ εξετάζει την ικανότητα μιας υπηρεσίας στο φιλτράρισμα των εισερχόμενων αποτελεσμάτων και να ξεχωρίζει τα μηνύματα spam.

Ενισχύστε και προστατεύστε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με τα προϊόντα της Bitdefender, καθώς μπορεί να απαλλάξει τα μηνύματά σας από spam, απάτη, Phishing και κακόβουλο λογισμικό.

Back to top Back to top