Η Bitdefender θα υποστηρίξει τις συμβατές λύσεις ασφαλείας της για Windows 7 και Windows 8.1 μέχρι το 2024

Με την έλευση του 2023, η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 7 και τα Windows 8.1 δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας. Όπως καταλαβαίνουμε, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αναβαθμίζει τόσο εύκολα το λειτουργικό του σύστημα, ούτε εξοικειώνεται με την ιδέα ότι θα πρέπει να τα εγκαταλείψει με την πάροδο του χρόνου. Η Bitdefender, όμως, είναι εδώ για να δώσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τη λύση ασφάλειας της που αφορά τα Windows 7 και Windows 8.1 έως και το 2024.

 

Τι μπορεί να προκληθεί από αυτήν την απόφαση της Microsoft;

Η ανακοίνωση αυτή, ίσως ακούγεται κάπως δραματική. Στην πραγματικότητα, όμως, οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν καμία αλλαγή εκτός από την έλλειψη ειδοποιήσεων όσον αφορά τις νέες ενημερώσεις που θα πραγματοποιώντουσαν. Όπως μπορούμε να φανταστούμε, τα λειτουργικά συστήματα αποτελούν ένα πολύπλοκο λογισμικό το οποίο αποτελείται από διάφορα μικρότερα μέρη. Η συντήρησή τους, λοιπόν, είναι πολύ σημαντική καθώς μπορεί να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα.

Οι κακόβουλοι hackers γνωρίζουν πως οι περισσότεροι από εμάς δεν θα προβούμε στην μεταφορά τους σε άλλο λειτουργικό σύστημα και προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο. Γνωρίζουν, πως αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό και λογισμικό για αρκετά χρόνια, καθώς θεωρούν πως θα είναι δαπανηρή η αναβάθμιση και η αλλαγή τους.

 

Πώς θα βοηθήσει η Bitdefender σε αυτήν την απόφαση;

Η Bitdefender πήρε τη μεγάλη απόφαση να βοηθήσει τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα Windows 7 και Windows 8.1 μετά τη λήξη της διάθεσής τους. Αποφάσισε, λοιπόν, να παρατείνει την υποστήριξη των προϊόντων ασφαλείας έως το 2024. Δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες, να προστατεύουν τους υπολογιστές τους από κακόβουλα λογισμικά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι χρήστες οφείλουν να επαναπαυθούν. Είναι σημαντικό να προχωρήσουν στην αναβάθμισή της έκδοσης των Windows το συντομότερο δυνατό.

Κρίνεται σημαντικό να τονίσουμε ότι η Bitdefender μπορεί να προστατεύει απόλυτα τις συσκευές μας από τις απειλές στον κυβερνοχώρο, αυτό δεν σημαίνει πως υποκαθιστά τις ενημερώσει ασφαλείας που παρέχει η Microsoft. Το λογισμικό της Bitdefender antimalware μπορεί να αποτρέψει οποιαδήποτε ευπάθεια, δεν μπορεί όμως να διορθώσει το υποκείμενο πρόβλημα.

Εάν, λοιπόν, χρησιμοποιείτε τα Windows 7 ή Windows 8.1, θα προστατευθείτε από το Total Security της Bitdefender, καθώς αποτελεί μια λύση ασφαλείας με εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα, είναι σχεδιασμένη για την προστασία των υπολογιστών από όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού (συμπεριλαμβανομένων των ransomware, των zero-day exploits, των rootkits και του spyware).

Back to top Back to top