chatGPT

Τι είναι το chatGPT και πως αλλάζει τις αναζητήσεις μας;

Το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει πολλούς από εμάς η εμφάνιση του ChatGPT, το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία OpenAI. Ήδη, πολλοί έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αναζητήσουν κάτι στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν το ερώτημά τους, σε φυσική γλώσσα, και να λαμβάνουν άμεσα απάντηση μέσω μιας μηχανής αναζήτησης συνομιλίας με τεχνητή νοημοσύνη. Τι είναι, όμως, το ChatGPT και πώς αλλάζει τις αναζητήσεις μας;

 

Τι είναι το ChatGPT;

Η εμφάνιση του ChatGPT πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία OpenAI, η οποία είναι εταιρεία ερευνών και αναπτύξεως της τεχνητής νοημοσύνης. Το συγκεκριμένο εργαλείο αποτελεί ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ανταποκριθεί στους χρήστες μέσω συνομιλιών με φυσική γλώσσα.
Το ChatGPT έκανε την εμφάνισή του το Νοέμβριο του 2022 και από την πρώτη κιόλας μέρα απέκτησε πολλούς υποστηρικτές από τον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης. Η ανταπόκριση αυτή πραγματοποιήθηκε, καθώς, το ChatGPT διαθέτει ισχυρές γενετικές δυνατότητες αλλά, την ικανότητα να ‘μαθαίνει’ γρήγορα και να ενσωματώνεται σε νέα δεδομένα. Αναφορικά με την λειτουργία του, το ChatGPT έχει τη μορφή ερωτοαπαντήσεων. Ο χρήστης κάνει μία ερώτηση και το ChatGPT απαντάει άμεσα και κατανοεί πότε το θέμα της συζήτησης αλλάζει.
Μπορεί να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα chatbot, αλλά η κύρια διαφορά τους είναι πως το ChatGPT είναι πιο φυσικό και πιο διαισθητικό από ποτέ. Η εκπαίδευσή του περιλάμβανε την εκπαίδευση της τεχνητής του νοημοσύνης σε ένα τεράστιο όγκο δεδομένων αλλά και σε διάφορα παραδείγματα ανθρώπινων συνομιλιών, ώστε ο διάλογός του με τους χρήστες να είναι ανθρώπινος.

 

Πώς θα αλλάξει τις αναζητήσεις μας;

Κύριος στόχος του ChatGPT είναι να προσφέρει στους χρήστες άμεση ανταπόκριση σε κάθε ερώτημά τους, παρέχοντας ακριβέστερα και πιο φυσικά αποτελέσματα. Όλα αυτά χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, ώστε να είναι πιο κατανοητά τα ερωτήματά τους. Η επιχείρηση αναζήτησης της Google μπορεί να υποστεί μεγάλο πρόβλημα με την εμφάνιση του ChatGPT, καθώς δεν παρέχει στον χρήστη μια απλή απάντηση αλλά τον πυροδοτεί με νέες ιδέες. Οι αλλαγές που θα προκληθούν στις αναζητήσεις μας είναι οι εξής:
• Οι έμποροι θα το εκμεταλλευτούν λόγω της αμεσότητάς του και της ταχύτερης δημιουργίας περιεχομένου.
• Προσφέρει περισσότερη διαλογική αναζήτηση, καθώς, στην περίπτωση που κάποιος ζητήσει μια συμβουλή από τη συγκεκριμένη μηχανή, εκείνο θα ανταποκριθεί με μια απάντηση.
• Λόγω της αμεσότητας, πολλοί θα στραφούν στη λύση του ChatGPT για να υλοποιήσουν πιο γρήγορα μια εργασία τους, χωρίς να χρονοτριβούν.
• Μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα των προγραμματιστών, καθώς παρέχει και αποσπάσματα κώδικα π.χ. StackOverflow. Ακόμα και κάτι πιο απλό να ερωτηθεί, θα το απαντήσει καθώς παρέχει και τεχνικές πληροφορίες.
• Βοηθάει στις αναζητήσεις όσον αφορά τις σπουδές μας. Αυτό πραγματοποιείται, διότι μπορούν να εμβαθύνουν σε διάφορα θέματα και τα αποτελέσματα, ειδικά στα μαθηματικά, μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα.

 

Κινδυνεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα;

Έχει παρατηρηθεί μια τάση στους hackers να χρησιμοποιούν εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης για να επιτεθούν στους χρήστες. Το ChatGPT τους προσφέρει τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί τις επιθέσεις τους και να τις κάνει πιο αποτελεσματικές. Στην περίπτωση που ένα ChatGPT δεν είναι κατάλληλα ασφαλισμένο, θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους χρήστες.

Για να χρησιμοποιείτε με απόλυτη ασφάλεια το ChatGPT και να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά του, προμηθευτείτε το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» που δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:
• Πλήρη προστασία για macOS, Android και iOS συσκευές.
• Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
• Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
• Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
• Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
• Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Back to top Back to top