κυβερνοασφάλεια_στις_επιχειρήσεις

Tips για την κυβερνοασφάλεια της επιχείρησή σας

Τις περισσότερες φορές, όταν αναφερόμαστε στην κυβερνοασφάλεια (cybersecurity) τη συγχέουμε αμέσως με τις προσωπικές συσκευές. Αν και η ανησυχία για την προσωπική κυβερνοασφάλεια είναι σημαντική, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στο σπίτι μας. Όλες οι συσκευές με σύνδεση στο διαδίκτυο κινδυνεύουν από κυβερνοεπιθέσεις, ειδικά εκείνες που διαθέτουν σημαντικά δεδομένα. Και τι πιο σημαντικό, από τα δεδομένα της επιχείρησής σας;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι των κυβερνοεπιθέσεων για την επιχείρησή σας;

Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνες για την επιχείρησή σας, εάν δεν λάβετε τα σωστά μέτρα. Σημαντικά δεδομένα, όπως οικονομικά στοιχεία, η λίστα πελατών, τα σχέδια των προϊόντων και η τιμολόγησή τους είναι μόνο λίγα από αυτά που κινδυνεύουν, εάν η επιχείρησή σας πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Οι επιπτώσεις μιας κυβερνοεπίθεσης μπορεί να καταστούν καταστροφικές για μια επιχείρηση. Δεν είναι αμελητέο το γεγονός ότι το 60% των μικρών επιχειρήσεων που πέφτουν θύμα κυβερνοεπιθέσεων θα σταματήσουν τη λειτουργία τους μόλις έξι μήνες μετά την παραβίαση. Αν και αυτό ίσως θα ήταν το τελευταίο στάδιο για την επιχείρησή σας, οι υπόλοιποι κίνδυνοι δεν μπορούν να αγνοηθούν. Οι πιο συνήθεις κρύβονται σε οικονομικές απώλειες από κλοπή τραπεζικών λογαριασμών ή αναστάτωση του εργασιακού ρυθμού, και μπορούν να φτάσουν έως την ανεπανόρθωτη ζημιά στην επαγγελματική σας φήμη αφού γνωστοποιήσετε στους πελάτες σας ότι πέσατε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Αυτές οι επιθέσεις δεν θέτουν σε κίνδυνο μόνο την δική σας επαγγελματική ασφάλεια. Αν οι κυβερνοεπιτιθέμενοι αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της δικής σας επιχείρησης, μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε άλλες, συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ή ακόμα και σε προσωπικούς λογαριασμούς οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με τους επαγγελματικούς σας.

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τις κυβερνοεπιθέσεις;

Τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατευτείτε είναι απλά, και συμβάλλουν στην αποτελεσματικότητα της ασφάλειας:

  • Εκτιμήστε τον κίνδυνο: Η αναγνώριση των τρωτών σημείων της επιχείρησής σας μπορεί να αποβεί βοηθητική για την αποφυγή των κυβερνοεπιθέσεων. Αφού τελειώσει η εκτίμηση, χρησιμοποιείστε τις πληροφορίες που αποκτήσατε για να προβείτε σε διορθωτικές ενέργειες το συντομότερο δυνατό.
  • Χρησιμοποιήστε λογισμικό ασφαλείας: Η χρήση ενός ολοκληρωμένου λογισμικού προστασίας μπορεί να προστατέψει τις συσκευές σας από τις επιθέσεις νέα γενιάς. Ένα ικανό λογισμικό θα πρέπει να προστατεύει, αλλά και να απαλλάξει συσκευές από κακόβουλες ενέργειες και να τις επαναφέρει στο αρχικό τους στάδιο.
  • Πραγματοποιήστε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού: Ενημερώνοντας το λογισμικό σας στην πιο σύγχρονη μορφή του μπορείτε να καταστήσετε τις συσκευές σας πιο ασφαλείς, ενισχύοντάς τες ή προσθέτοντας διορθώσεις που κλείνουν τα τρωτά σημεία στην ασφάλειά τους.
  • Δημιουργήστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των εγγράφων σας: Για να αποφύγετε τυχόν απώλειες σημαντικών δεδομένων ή εγγράφων, είναι σημαντικό να δημιουργείτε συχνά αντίγραφα. Προτιμήστε προγράμματα που σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη συχνότητα των αντιγράφων, και να την προγραμματίσετε.
  • Κρυπτογραφείστε τα πιο σημαντικά σας δεδομένα: Αν η επιχείρησή σας διαχειρίζεται σημαντικά δεδομένα που αφορούν πιστωτικές κάρτες, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα, θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια πρακτική κρυπτογράφησης. Η κρυπτογράφηση μετατρέπει τις ευαίσθητες πληροφορίες σε κωδικούς, οι οποίοι μπορούν να αναγνωστούν μόνο από τον κάτοχο του κλειδιού αποκρυπτογράφησης. Πιο συγκεκριμένα, το GravityZone Full Disk Encryption κρυπτογραφεί εσωτερικούς δίσκους και παρέχει απομακρυσμένη διαχείριση των κλειδιών κρυπτογράφησης. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλής και αποτρέπεται οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Ως επιπρόσθετη λύση συνιστάται το GravityZone XDR, το οποίο προσφέρει διευρυμένη ορατότητα, αυτοματοποιημένη ανίχνευση και απόκριση σε όλο το εύρος της υποδομής.
  • Χρησιμοποιήστε ασφαλή δίκτυα: Αν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί δίκτυο WEP, βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβεί σε WPA2 ή μεταγενέστερο, καθώς οι εκδόσεις αυτές είναι πιο ασφαλείς.
  • Εφαρμόστε πολιτική ισχυρών κωδικών πρόσβασης και χρησιμοποιήστε Password Managers: Η χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης περιορίζει τον κίνδυνο χακαρίσματος των λογαριασμών σας σημαντικά. Για να βεβαιωθείτε, όμως, ότι οι υπάλληλοί σας θα τους θυμούνται, χρησιμοποιήστε λογισμικά password managing,όπως το το Bitdefender Password Manager
  • Προστατέψτε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μιας επιχείρησης μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητες και προσωπικές πληροφορίες τόσο για την επιχείρηση, όσο και τους πελάτες της. Με το GravityZone Security for email προσφέρεται πολυεπίπεδη ασφάλεια στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας και αποκλείει μη κακόβουλα λογισμικά και απειλές.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, έχει σχεδιάσει για εσάς το βραβευμένο πρόγραμμα επαγγελματικής προστασίας. Με το Bitdefender GravityZone Business Security για μικρές επιχειρήσεις, και τα Enterprise και Premium για επιχειρήσεις enterprise και mid-market, μπορείτε να εξασφαλίσετε την απόλυτη προστασία κατά των κυβερνοεπιθέσεων ενάντια στην επιχείρησή σας.  

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top