Ψέματα και μύθοι γύρω από την κυβερνοασφάλεια

Ο κυβερνοχώρος αποτελεί ένα δυναμικό περιβάλλον  όπου συνεχώς αναδεικνύονται νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για τους χρήστες Η εξέλιξη του ψηφιακού κόσμου θα πρέπει να κρατά τους χρήστες σε επαγρύπνηση για την ασφάλεια των δεδομένων τους, καθώς όσο περισσότερες οι δυνατότητες, τόσο περισσότερες και οι παγίδες του διαδικτύου.

Λανθασμένες αντιλήψεις μπορεί να οδηγήσουν και σε μια ψευδαίσθηση ασφαλείας αφήνοντας τους καταναλωτές και τους οργανισμούς ευάλωτους στο κυβερνοέγκλημα. Ο πολλαπλασιασμός και η εξέλιξη των απειλών έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς, οι οποίοι προσπαθούν ανελλιπώς να καταρρίψουν τέτοιου είδους μύθους αποκαθιστώντας την αλήθεια. Ας δούμε ποιοι είναι οι μύθοι που μπορούν να εκθέσουν την ασφάλειά των δεδομένων σας.

Μύθος No 1

«Δεν είμαι στόχος και δεν κινδυνεύω από απειλές του κυβερνοχώρου».

Πολλοί χρήστες σκέφτονται ότι δεν αποτελούν στόχο. Αυτό, συνήθως, συμβαίνει είτε επειδή δεν έχουν δεχθεί κάποια επίθεση μέχρι στιγμής και εφησυχάζουν, είτε επειδή θεωρούν ότι τα δεδομένα τους δεν είναι χρήσιμα για τος κακόβουλους. Ακόμα και οργανισμοί επαναπαύονται και δεν επενδύουν τους κατάλληλους πόρους στην κυβερνοασφάλεια. Δυστυχώς, όμως, κάθε χρόνο οι επιθέσεις στον ψηφιακό κόσμο αυξάνονται και πλέον πραγματοποιούνται με αυτοματοποιημένο τρόπο, στοχεύοντας σε όλο και περισσότερους χρήστες και οργανισμούς εκμεταλλευόμενοι οποιαδήποτε ευπάθεια. Μια αξιόπιστη λύση μπορεί να προφυλάξει τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους οργανισμούς ακόμα και από τις πιο προηγμένες απειλές. Το Bitdefender Total Security αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που προστατεύει όλες τις συσκευές των καταναλωτών από γνωστές και άγνωστες απειλές. Για τους οργανισμούς η Bitdefender σχεδίασε την  ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας GravityZone που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των εταιρειών ανεξαρτήτως μεγέθους.

Μύθος No 2

«Ο κωδικός πρόσβασης μου είναι αρκετά ισχυρός και μπορεί να με προστατεύσει».

Δυστυχώς, πολλοί χρήστες υπερεκτιμούν την ισχύ των κωδικών πρόσβασης και πιστεύουν πως ένας ισχυρός κωδικός δεν χρειάζεται αλλαγή. Ένα ακόμα λάθος ,είναι ότι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλούς λογαριασμούς. Οι εξελιγμένες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες έχουν καταστήσει αναγκαία τη χρήση εκτενών, μοναδικών και ισχυρών κωδικών πρόσβασης, καθώς και την συχνή αλλαγή τους. Ακόμα και η υιοθέτηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση της ασφάλειας. Πρέπει, λοιπόν, οι χρήστες να αναλογιστούν ότι οι κωδικοί πρόσβασης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άμυνας των προσωπικών τους δεδομένων. Εάν είναι ευάλωτοι, τόσο πιο εύκολο είναι να χαθεί η μάχη με τους κυβερνοεγκληματίες και να υποκλαπούν ευαίσθητα δεδομένα. Για την θωράκιση των λογαριασμών σας, το Bitdefender Password Manager διαθέτει τους ισχυρότερους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους για την προστασία των δεδομένων. Για την απόκτηση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης, την λύση την δίνει η Bitdefender.

Μύθος No 3

«Δεν περιηγούμαι σε μη ασφαλείς ιστότοπους, οπότε δεν κινδυνεύω».

Η προσπάθεια να παραμείνετε ασφαλείς με την προσεκτική περιήγηση στο διαδίκτυο δεν εξαλείφει τον κίνδυνο για την παραβίαση των δεδομένων. Ακόμα και οι πιο γνωστοί ιστότοποι μπορούν να πέσουν θύματα των κυβερνοεγκληματιών προβάλλοντας διαφημίσεις τρίτων που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Πέρα από τους ιστότοπους, οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να επιτεθούν και μέσω email. Οι απάτες ηλεκτρονικού εγκλήματος phishing” είναι από τις πιο συνηθισμένες απάτες που στοχεύουν στην παρότρυνση των χρηστών να εισέλθουν σε κάποιο σύνδεσμο που στην πραγματικότητα περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Μύθος No 4

«Έχω antivirus πρόγραμμα, οπότε δεν χρειάζομαι κάτι άλλο».

Υπάρχει ακόμα η εποχή που οι χρήστες πιστεύουν πως μια απλή λύση προστασίας από ιούς είναι υπεραρκετή και μπορεί να προστατεύσει από οποιαδήποτε απειλή του κυβερνοχώρου. Στην πραγματικότητα, οι καταναλωτές και οι οργανισμοί πρέπει να προμηθευτούν μια αξιόπιστη λύση που θα εμπεριέχει νέες τεχνολογίες, κατάλληλες να αμυνθούν έναντι των εξελιγμένων επιθέσεων και θα προστατεύει σε πραγματικό χρόνο. Το Bitdefender Premium Security είναι η αξιόπιστη λύση που χρειάζονται οι καταναλωτές, καθώς, διαθέτει ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά για την ψηφιακή ελευθερία.

Μύθος No 5

«Μπορώ πολύ εύκολα να εντοπίσω και μόνος μου μια απάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου».

Ο συγκεκριμένος μύθος μπορεί πολύ εύκολα να αμφισβητηθεί, καθώς, οι απατεώνες πλέον αποστέλλουν πειστικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παριστάνοντας νόμιμες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, καθημερινά εξαπατώνται χιλιάδες χρήστες και υποκλέπτονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Οι παραπάνω μύθοι δεν είναι οι μόνοι που έχουν αναδειχθεί. Πολλοί ακόμη μπορούν να εκθέσουν τα δεδομένα των χρηστών σε κακόβουλες ενέργειες οδηγώντας σε μοιραίες συνέπειες.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, σχεδίασε λύσεις που διασφαλίζουν τις εφαρμογές, τους λογαριασμούς, την περιήγηση, τις συναλλαγές και το σύνολο της ψηφιακής σας δραστηριότητας. Μάθετε ποια είναι η κατάλληλη λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Back to top Back to top