Οι προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις το 2023

Οι προκλήσεις κυβερνοασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις το 2023

Οι προκλήσεις και οι απειλές στον κυβερνοχώρο ολοένα και αυξάνονται. Οι χρήστες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τις σύνηθες απάτες phishing και επιθέσεις ransomware, αλλά αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν όλο και πιο σύνθετα περιβάλλοντα. Λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως, οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν στους κατάλληλους πόρους για να μπορούν να έχουν τα εφόδια ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κυβερνοασφάλειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τη συνεχόμενη παραβίαση των δεδομένων σε περισσότερους από τους μισούς οργανισμούς.

Η Bitdefender διεξήγαγε έρευνα σε πάνω από 400 επαγγελματίες πληροφορικής και ασφάλειας παγκοσμίως που εργάζονται σε οργανισμούς με 1.000+ υπαλλήλους για να ανακαλύψουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον κυβερνοχώρο οι επιχειρήσεις το 2023.

 

Οι απειλές εξελίσσονται όλο και περισσότερο

Οι υποδομές ενός οργανισμού εξελίσσονται συνεχώς για να μπορούν να ανταποκριθούν στις επιχειρηματικές ανάγκες. Για τον ίδιο λόγο εξελίσσονται και οι εργαλειοθήκες που χρησιμοποιούν οι χάκερ για την παραβίαση των δεδομένων μιας εταιρείας. Ένα παράδειγμα είναι η υιοθέτηση μιας τακτικής διπλού εκβιασμού, όπου εξαφανίζονται δεδομένα ακόμα και εκτός της κρυπτογράφησής τους. Ακόμα και οι επιθέσεις phishing, έχουν εξελιχθεί ώστε να μπορούν να φαίνονται πιο πειστικές και δελεαστικές.

Πλέον, όλοι οι επαγγελματίες ανησυχούν γι’ αυτές τις εξελισσόμενες απειλές. Πάνω από το 72% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα, έχουν διαπιστώσει αύξηση της πολυπλοκότητας των επιθέσεων phishing. Επίσης, πάνω από τους μισούς δήλωσαν ότι έχουν αντιμετωπίσει κάποια παραβίαση δεδομένων τους τελευταίους 12 μήνες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις απέκρυψαν το γεγονός ότι υπέστησαν διαρροή δεδομένων, καθώς, αυτό θα είχε επιπτώσεις στο επιχειρηματικό τους πλάνο και στους πελάτες τους.

 

Προκλήσεις και πως μπορούν να βοηθήσουν οι MDR και XDR;

Ο αριθμός των δυνητικών απειλών ολοένα και αυξάνονται. Όμως, το 40% των επιχειρηματιών δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να επεκτείνουν τις δυνατότητες τους σε πολλαπλά περιβάλλοντα, καθώς, δεν διαθέτουν τις δεξιότητες ασφαλείας για να ανταπεξέλθουν. Το 2,6% ανέφερε πως δεν αντιμετώπισε καμία πρόκληση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς, ενώ είχαν αγοράσει ένα προϊόν ασφαλείας, αυτό δεν ανταποκρίθηκε.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες, όμως, ανέφεραν ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες έχουν προγραμματίσει την αύξηση του προϋπολογισμού τους για την ασφάλεια του 2023. Πιο συγκεκριμένα, τα τρία τέταρτα των επιχειρηματιών δήλωσαν ότι θα εντάξουν περισσότερους προμηθευτές ασφαλείας το 2023.

Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις ανέφεραν πως αναζητούν προϊόντα που θα προσφέρουν τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο και αρκετές χρησιμοποιούν έναν MSP διότι τους προσφέρει την απόλυτη προστασία 24/7.

Ας αναφέρουμε λίγα πράγματα για το MDR και το XDR. Οι συγκεκριμένες λύσεις, πέρα ότι εξασφαλίζουν την απόλυτη προστασία, διαθέτουν προηγμένη ανίχνευση και αποκατάσταση των επιθέσεων. Η Bitdefender, όμως, παρέχει όλα τα εργαλεία που βοηθούν τους οργανισμούς να προετοιμάζονται, να προστατεύονται και να μετριάζουν τις παραβιάσεις δεδομένων που προκαλούνται από τον άνθρωπο.

Με λίγα λόγια, οι λύσεις MDR και XDR στο πλαίσιο του GravityZone είναι εξοπλισμένες έτσι ώστε να σταθούν στις ομάδες κυβερνοασφάλειας και να κερδίσουν τους εγκληματίες της κυβερνοασφάλειας. Στην έρευνα αναφέρετε ότι ένα 95% των παραβιάσεων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και αυτό σημαίνει ότι στον αγώνα για την καταπολέμηση των απειλών πρέπει να ενταχθεί και η εκπαίδευση του προσωπικού.

 

Με τα προϊόντα της Bitdefender για επιχειρήσεις καλύπτεστε πλήρως και δεν θα υπάρχει πλέον καμία ανησυχία για απειλές από κυβερνοεπιθέσεις. Ένα από τα προϊόντα που διασφαλίζουν την προστασία της επιχείρησής σας είναι το GravityZone Business Security Enterprise όπου διαθέτει τα εξής:

  • Πολυεπίπεδη άμυνα
  • Δικτυακή άμυνα
  • Ολοκληρωμένη ανάλυση κινδύνου
  • Αντιμετώπιση περιστατικών
  • Συχνή πρόληψη και ανίχνευση με αυτόματη αποκατάσταση
Back to top Back to top