Δεν έχετε κάποιο είδος στο καλάθι σας.
Malware με ψεύτικες σελίδες προστασίας
Δημοσιεύτηκε στις από forthright
Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες για πολλούς λόγους. Αυτή η μεγάλη απήχηση, έχει ενεργοποιήσει σε κάποιους το ενδιαφέρον για παρανομία. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ασφαλές περιβάλλον, άλλα αντίθετα κρύβει πολλές απειλές και κινδύνους. Κάποιες κυβερνοαπειλές μπορεί να είναι το Phishing, το Spam, το Spyware και πολλές άλλες. Γενικά ο στόχος είναι η υποκλοπή ευαίσθητων στοιχείων, η καταστροφή λογισμικών και γενικά η παράνομη δράση. Ο χρήστης από την άλλη, μπορεί να ενημερώνεται συχνά για τις απειλές που υπάρχουν και να προφυλάσσεται, εγκαθιστώντας προγράμματα ασφαλείας.
Τι είναι το malware;
Η λέξη malware προκύπτει από τις «malicius» και «software», κάτι που μας εξηγεί άμεσα περί τίνος πρόκειται. Πιο συγκεκριμένα, το malware είναι ένα σύνολο κακόβουλων λογισμικών με σκοπό την παράνομη και βλαβερή δράση. Πρόκειται για κώδικες που στοχεύουν στην εισβολή, την καταστροφή λογισμικών και υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων. Κάποια είδη malware είναι τα εξής:
- Ransomware: Σκοπός είναι ο εκβιασμός μέσω κλειδώματος συσκευών η κρυπτογράφησης δεδομένων.
- Ιοί: Εισβάλλουν σε ένα λογισμικό προκαλώντας διαφόρων ειδών βλάβες
- Trojans: Πρόκειται για τον «Δούρειο Ίππο». Προσπαθεί να κρύψει τον πραγματικό του στόχο εισβάλλοντας σε ένα λογισμικό. Ένας από τους τρόπους που μπορεί να εισβάλλει κάπου είναι είναι η λήψη αρχείων.
- Spyware: Κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει στα προσωπικά δεδομένα.
- Firmware Μalware: Εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καθώς πρόκειται για malware που είναι εγκατεστημένα στο hardware και στα συστατικά του.
- Adware: Ανεπιθύμητες διαφημίσεις.
Διάδοση Malware μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων προστασίας
Πολλοί χρήστες έχουν πέσει θύματα δραστών που παραβιάζουν ιστοσελίδες κάνοντάς τις να φαίνονται προστατευτικές, με σκοπό την διάδοση Malware. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία είναι η εξής: ο χρήστης ενδιαφέρεται για υπηρεσίες προστασίας και ψάχνει στο διαδίκτυο. Στην συνέχεια, εμφανίζονται σχετικές σελίδες με αναδυόμενα παράθυρα που αφορούν σε προστασία από επιθέσεις DDoS. Προφανώς, ο χρήστης πατάει επάνω, και στη συνέχεια κατεβαίνει ένα EXE αρχείο που φυσικά πρόκειται για trojan. Έτσι εύκολα, έχετε παραδώσει το λογισμικό σας στα χέρια των δραστών, προκειμένου να επιτελέσουν όσες παράνομες ενέργειες επιθυμούν.
Υπάρχει τρόπος προστασίας;
Oι ιστότοποι που παραβιάζονται, έχουν δημιουργηθεί με το WordPress. Αυτό είναι ένα εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού κώδικα, όπου κάποιος μπορεί να δημιουργήσει blogs και sites. Έτσι, ένας τρόπος προφύλαξης από αυτό τον κίνδυνο, είναι ο συχνός έλεγχος των διαχειριστών στα αρχεία θεμάτων των sites τους. Επίσης, ένας άλλος τρόπος πρόληψης, είναι να γνωρίζετε ότι τα αρχεία EXE δεν έχουν καμία θέση σε διαδικασίες προστασίας έναντι των DDoS. Τέλος, ένας ακόμα τρόπος είναι η ενεργοποίηση ρυθμίσεων στο browser.
Σε κάθε περίπτωση, η συχνή ενημέρωση καθώς και η εγκατάσταση ενός πλήρους προγράμματος προστασίας, θα αποτρέψουν τέτοιου είδους παγίδες. Διατηρήστε τις συσκευές και το περιεχόμενό τους ασφαλή και αλώβητα.
Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:
- Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
- Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
- Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
- Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
- Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
- Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
- Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.