Η Απάτη του ‘’Netflix’’ και πως να Προστατευτείτε από Παρόμοιες Περιπτώσεις

 

Όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, το Netflix προσπάθησε να ενημερώσει όλους τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε καμία online πληρωμή, αλλά για κάποιους ήταν ήδη αργά. Οι αστυνομικές αρχές σύντομα αντιλήφθηκαν μια καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη δημοσίευση, η οποία στόχευε σε εγγεγραμμένους χρήστες του πασίγνωστου συνδρομητικού καναλιού ‘’Netflix’’.

 

Τί Είναι το Netflix

 

Το Netflix είναι ένα συνδρομητικό online κανάλι το οποίο προσφέρει στους χρήστες αμέτρητες επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας. Πρώτες προβολές ταινιών και νέα επεισόδια από πετυχημένες σειρές προβάλλονται ανά πάσα στιγμή και είναι διαθέσιμα στον χρήστη, όποτε θελήσει να τα δει.

 

Αυτός είναι ο λόγος που το Netflix κατάφερε να ανέβει στην προτίμηση του παγκόσμιου κοινού. Ανά πάσα στιγμή, μπορείς να δεις χωρίς καθυστερήσεις και διαφημίσεις τις αγαπημένες σου σειρές και ταινίες, με μια μικρή μηνιαία συνδρομή.

 

 Bitdefender

 

Το Κακόβουλο Μήνυμα

 

Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία, η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το ψεύτικο email που οι scammers χρησιμοποιήσαν έτσι ώστε να προσελκύσουν πιθανά θύματα. Το μήνυμα επιχειρεί να ανησυχήσει τους χρήστες ενημερώνοντάς τους για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στον λογαριασμό τους.

 

Μετά ο χρήστης κατευθύνεται σε μια φόρμα έτσι ώστε να συμπληρώσει τα απαιτούμενα πεδία, με την πιστωτική του κάρτα και τα προσωπικά του στοιχεία.

 

Bitdefender 

 

Η μεγάλη βάση δεδομένων και χρηστών της συγκεκριμένης πλατφόρμας την καθιστά ιδανική για πιθανούς scammers οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν κακόβουλα λογισμικά. Οι πιο επιτυχημένες πλατφόρμες θα είναι πάντα οι μεγαλύτεροι στόχοι των κακόβουλων λογισμικών, κάτι που κατ’ επέκταση κάνει και εσάς έναν ακόμη στόχο.

 

Το παραπάνω παράδειγμα αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη που γεννάται να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα. Χωρίς το κατάλληλο λογισμικό προστασίας, είστε εκτεθειμένοι σε κάθε κακόβουλη επίθεση. Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι μπορείτε να αναγνωρίσετε μια τέτοια επίθεση, ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε.

 

Εμπιστευτείτε τα δυναμικά πακέτα Bitdefender 2019 ! Θα τα βρείτε εδώ!

*Μπορείτε να τα… «δοκιμάσετε» ΕΔΩ!

 Bitdefender

Bitdefender

Bitdefender