Πολλοί έχουμε ακούσει ή γνωρίζουμε το Pirate Bay, το διαβόητο διαδικτυακό μέρος στο οποίο υπάρχουν όλες οι αγαπημένες μας ταινίες, τραγούδια, εικόνες, παιχνίδια και προγράμματα δωρεάν.

Όμως, είναι εντελώς δωρεάν ή δίνετε κάτι άλλο σε αντάλλαγμα χωρίς να το ξέρετε;

Τα Torrents μπορεί να κρύβουν ιούς

Τα torrent είναι αρχεία του υπολογιστή τα οποία περιέχουν μεταδεδομένα φορτωμένα με διάφορες πληροφορίες. Συνήθως, θα τα δείτε να έχουν μία επέκταση στο τέλος τους σε .torrent όμως δεν περιέχουν τα πραγματικά δεδομένα που διανέμονται.

Στην συνέχεια αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από προγράμματα όπως είναι το μTorrent και άλλα παρόμοια, για να διανεμηθούν τα αληθινά αρχεία.

Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρετε όταν κατεβάζετε ένα αρχείο torrent, αν έχει κάποιον ιό, όπως είναι ο Ιός Pirate Matryoshka, κρυμμένο και μόλις το κατεβάσετε και το τρέξετε, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Δεν είναι πάντα διαθέσιμο

Πολλές φορές, χωρίς καμία προειδοποίηση, πέφτει η σελίδα του Pirate Bay ή αλλάζει ακόμη και το Domain Name τους (Αφού τον μπλοκάρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

Για να σας το εξηγήσουμε λίγο πιο αναλυτικά, ο κύριος λόγος για τον οποίο εμφανίζετε αυτό το μήνυμα, είναι λόγω της μετακίνησης του server, καθώς όποτε μετακινείται, το DNS ενημερώνεται με αποτέλεσμα να πέφτει προσωρινά η σελίδα.

 

Η χώρα σας έχει μπλοκάρει το Pirate Bay

Πολλές κυβερνήσεις έχουν μπλοκάρει το Pirate Bay, με σκοπό να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτό ονομάζεται Geo-Block και δεν έχει κάνει με την IP σας αλλά με ολόκληρη την χώρα, καθώς το μπλοκάρισμα ξεκινάει από τον πάροχο του internet της χώρας σας.

Το ξέρουμε, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν εγκλωβισμός και καταπάτηση των δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα προστατεύει το νόμιμο προϊόν ενός κατασκευαστή. Από την άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN, για να παρακάμψετε τον περιορισμό αυτό, αλλά σκεφτείτε το καλά πριν το κάνετε, καθώς κοστίζει και σε εσάς,  αλλά ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο που προσπαθεί να πουλήσει το προϊόν του, και το Pirate Bay το “κλέβει” και το πουλάει δωρεάν.

 

Μπορεί να αντιμετωπίσετε ποινικές κυρώσεις

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο θα πρέπει να ρισκάρετε κάθε φορά που κατεβάζετε από το Pirate Bay, είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον νόμο.

Καθίστε και αναρωτηθείτε λοιπόν, αξίζει να ρισκάρετε;

 

Μπορεί να εκθέσετε δημόσια την IP σας

Όταν κατεβάζετε ένα torrent, η IP σας εμφανίζετε σε μερικούς χρήστες. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύς κόσμος είναι συνδεδεμένος σε ένα συγκεκριμένο torrent.

Πάλι όμως, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σας εξασφαλίσει πλήρη κάλυψη είναι το VPN.

 

Συμπέρασμα

Μπορείτε να κατεβάσετε από το Pirate Bay, όποια εφαρμογή ή λογισμικό θέλετε δωρεάν,  αλλά με μεγάλο ρίσκο, καθώς δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κατεβάζετε.

Μπορείτε να προστατευτείτε με το VPN και χρησιμοποιώντας μία αξιόπιστη λύση κυβερνοασφαλείας, όμως υπάρχει μία περίπτωση να σας ζητηθεί από το Pirate Bay ή το αρχείο που κατεβάσατε, να απενεργοποιήσετε το anti-virus σας.

 

Δείτε όλα τα βραβευμένα προϊόντα κυβερνοασφαλείας της Bitdefender.

free_trialcompareonline_agora