PirateBay: Όλα Όσα Θέλετε Να Μάθετε (Και Παραπάνω)

Εντάξει, δεν χρειάζεται να σας γνωρίσουμε το PirateBay. Νομίζω όλοι γνωρίζουμε το δημοφιλές site που μπορείτε να κατεβάσετε εκατομμύρια πειρατικές ταινίες, παιχνίδια, λογισμικά και πολλά ακόμη.

Πρόσφατα, οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν να το μπλοκάρουν λόγω καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων και σε μερικές χώρες ασκήθηκαν και κάποιες ποινικές διώξεις.

Αυτό δεν σταμάτησε το δημοφιλές site από το να λειτουργήσει επιτυχώς και φυσικά το κατάφερε μέσω proxy sites.

Μπορείτε να μπείτε στο PirateBay στους παρακάτω συνδέσμους:

– https://piratebayblocked.com/
– https://www.tbp-mirror.com/
– https://tpb.party/
– https://thehiddenbay.com
– https://www.pirateproxy.space/
– https://piratebay.live/
– https://thepiratebay.zone/
– https://thepiratebay.vin/

Όμως, τι είναι πραγματικά αυτό το πειρατικό Wikipedia;

 

Τι είναι το PirateBay;

Το Pirate Bay, όπως αναφέραμε προηγούμενος, δεν χρειάζεται κάποια σύσταση. Είναι μία ιστοσελίδα που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια. Από τότε έχει αλλάξει διάφορα domains και διατίθεται σε πάνω από 35 γλώσσες, κάνοντας το το μεγαλύτερο torrent site στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι ότι δεν χρειάζεται να δώσετε ούτε ευρώ για να κατεβάσετε την αγαπημένη σας ταινία.

Το Piratebay είναι το σπίτι χιλιάδων:

– Εφαρμογών
– Μουσικής
– Βιβλίων
– Βίντεο
– Ταινιών
– Σειρών

Και πολλών ακόμη.

Γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ στο PirateBay;

Υπάρχουν πολλαπλές αναφορές χρηστών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο πειρατικό site και σε κάποια παρεμφερή domain του. Ο λόγος είναι γιατί πάρα πολλές κυβερνήσεις το έχουν μπλοκάρει γεωγραφικά.

Αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε κάποιο domain του, μπορείτε να μπείτε σε κάποιο mirror site, όπως αυτά που σας έχουμε γράψει στην αρχή του άρθρου.

 

Πως να συνδεθώ στο PirateBay;

 Ο ευκολότερος τρόπος για να συνδεθείτε στο Piratebay είναι μέσω ενός VPN.

Όπως αναφέραμε, το μπλοκάρισμα γίνεται γεωγραφικά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα δεν θα μπορεί να συνδεθεί σε αυτόν τον ιστότοπο.

Οπότε, μπορείτε πολύ απλά να μην βρίσκεστε στην Ελλάδα.

Πως; Πολύ απλό!

Χρησιμοποιώντας το VPN της Bitdefender μπορείτε να κρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση με μία άλλη που βρίσκεται στο εξωτερικό.

Έτσι, ο υπολογιστής σας θα μπορεί να συνδεθεί στο Piratebay, αφού “δεν βρίσκεται εντός Ελλάδας”, λόγω του VPN.

5 Λόγοι για να μην το χρησιμοποιείτε

Τα Torrents μπορεί να κρύβουν ιούς

Τα torrent είναι αρχεία του υπολογιστή τα οποία περιέχουν μεταδεδομένα φορτωμένα με διάφορες πληροφορίες. Συνήθως, θα τα δείτε να έχουν μία επέκταση στο τέλος τους σε .torrent όμως δεν περιέχουν τα πραγματικά δεδομένα που διανέμονται.

Στην συνέχεια αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται από προγράμματα όπως είναι το μTorrent και άλλα παρόμοια, για να διανεμηθούν τα αληθινά αρχεία.

Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρετε όταν κατεβάζετε ένα αρχείο torrent, αν έχει κάποιον ιό, κρυμμένο και μόλις το κατεβάσετε και το τρέξετε, ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί.

Διαβάστε σχετικό άρθρο: Ο κρυμμένος πειρατής του Pirate Bay: Ιός Pirate Matryoshka

Δεν είναι πάντα διαθέσιμο

Πολλές φορές, χωρίς καμία προειδοποίηση, πέφτει η σελίδα του Pirate Bay ή αλλάζει ακόμη και το Domain Name τους (Αφού τον μπλοκάρει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

Για να σας το εξηγήσουμε λίγο πιο αναλυτικά, ο κύριος λόγος για τον οποίο εμφανίζετε αυτό το μήνυμα, είναι λόγω της μετακίνησης του server, καθώς όποτε μετακινείται, το DNS ενημερώνεται με αποτέλεσμα να πέφτει προσωρινά η σελίδα.

 

Η χώρα σας έχει μπλοκάρει το Pirate Bay

Πολλές κυβερνήσεις έχουν μπλοκάρει το Pirate Bay, με σκοπό να μην μπορείτε να συνδεθείτε. Αυτό ονομάζεται Geo-Block και δεν έχει κάνει με την IP σας αλλά με ολόκληρη την χώρα, καθώς το μπλοκάρισμα ξεκινάει από τον πάροχο του internet της χώρας σας.

Το ξέρουμε, αυτό μπορεί να ακούγεται σαν εγκλωβισμός και καταπάτηση των δικαιωμάτων, αλλά στην πραγματικότητα προστατεύει το νόμιμο προϊόν ενός κατασκευαστή. Από την άλλη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN, για να παρακάμψετε τον περιορισμό αυτό, αλλά σκεφτείτε το καλά πριν το κάνετε, καθώς κοστίζει και σε εσάς,  αλλά ακόμη περισσότερο στον άνθρωπο που προσπαθεί να πουλήσει το προϊόν του, και το Pirate Bay το “κλέβει” και το πουλάει δωρεάν.

 

Μπορεί να αντιμετωπίσετε ποινικές κυρώσεις

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός το οποίο θα πρέπει να ρισκάρετε κάθε φορά που κατεβάζετε από το Pirate Bay, είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον νόμο.

Καθίστε και αναρωτηθείτε λοιπόν, αξίζει να ρισκάρετε;

 

Μπορεί να εκθέσετε δημόσια την IP σας

Όταν κατεβάζετε ένα torrent, η IP σας εμφανίζετε σε μερικούς χρήστες. Αυτό συμβαίνει γιατί πολύς κόσμος είναι συνδεδεμένος σε ένα συγκεκριμένο torrent.

Πάλι όμως, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σας εξασφαλίσει πλήρη κάλυψη είναι το VPN.

 Διαβάστε σχετικό άρθρο: Μπορεί μία επίσκεψη στο Pirate Bay να δημιουργήσει πρόβλημα;

Συμπέρασμα

Μπορείτε να κατεβάσετε από το Pirate Bay, όποια εφαρμογή ή λογισμικό θέλετε δωρεάν,  αλλά με μεγάλο ρίσκο, καθώς δεν γνωρίζετε τι ακριβώς κατεβάζετε.

Μπορείτε να προστατευτείτε με το VPN και χρησιμοποιώντας μία αξιόπιστη λύση κυβερνοασφαλείας, όμως υπάρχει μία περίπτωση να σας ζητηθεί από το Pirate Bay ή το αρχείο που κατεβάσατε, να απενεργοποιήσετε το anti-virus σας.

 

Δείτε όλα τα βραβευμένα antivirus με ενσωματομένο VPN της Bitdefender.

free_trialcompareonline_agora

Back to top Back to top