Γιατί οι επιχειρήσεις χρειάζονται ισχυρή ανίχνευση απειλών στα κινητά

Οι κινητές συσκευές έχουν διευκολύνει τόσο τις προσωπικές, όσο και τις επαγγελματικές  μας εργασίες. Η εξέλιξη των κινητών συσκευών αλλά και των εφαρμογών από φορείς και εταιρείες, έχουν καταστήσει τα smartphones, από κινητά τηλέφωνα σε mini υπολογιστές, προσφέροντας πληθώρα δυνατοτήτων και προσβάσεων για την διεκπεραίωση εργασιών, πολλές δε εξ’αυτών, εταιρικές. Οι κινητές συσκευές, προσφέρουν στους επαγγελματίες την δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους όταν δεν έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή του γραφείου, με προσβάσεις σε emails, λογαριασμούς, εταιρικά αλλά και τραπεζικά συστήματα κ.α.. Προσβάσεις που τις κάνουν ελκυστικό στόχο για τους κακόβουλους. Την ίδια στιγμή, οι ιδιομορφίες των λειτουργικών συστημάτων αλλά και των εφαρμογών που τρέχουν στα smartphones, καλλιεργούν ένα ευπαθές περιβάλλον από πλευράς ασφάλειας, απαιτούν πολύ συχνότερες ενημερώσεις και συχνά δημιουργούν περιορισμούς για τις λύσεις ασφαλείας που μπορούμε να εγκαταστήσουμε.  

Οι προσβάσεις που απαιτούν οι εφαρμογές για να δουλέψουν σωστά, η αυτοματοποιημένη αποθήκευση στοιχείων τόσο στην συσκευή όσο και στο cloud που την έχουμε συνδεδεμένη και η χρήση της ίδια συσκευής για προσωπικές (social media, προσωπικά emails) και εταιρικές δραστηριότητες (εταιρικά emails, συστήματα κ.α.), εκθέτουν τα δεδομένα σε ευπάθειες δύσκολα διαχειρίσιμες από χρήστες και administrators.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, παρακολουθώντας τις ανάγκες της αγοράς και στοχεύοντας να βοηθήσει οργανισμούς και επιχειρήσεις να παραμείνουν ασφαλείς στον κυβερνοχώρο, ανέπτυξε το GravityZone Security for Mobiles με κύριο στόχο την ανίχνευση και αντιμετώπιση ακόμα και των πιο προηγμένων απειλών στα κινητά (MTD).

Ποιους κινδύνους διατρέχουν οι κινητές συσκευές των επαγγελματιών;

Η συσσωρευμένη πληροφορία σε μια μόνο συσκευή που έχει πρόσβαση σε τόσα πολλά συστήματα, μπορεί να αποφέρει μεγάλα κέρδη στους κυβερνοεγκληματίες και καθιστά τις κινητές συσκευές στο στόχαστρο. Η κυρίαρχη απειλή που στοχεύει στην εξαπάτηση των χρηστών είναι η επίθεση Phishing και η μετεξέλιγξή της για κινητά Smishing (links μέσω sms) ή Vishing (μέσω τηλεφωνικών κλήσεων). Οι απατεώνες παριστάνουν νόμιμες εταιρείες ή οντότητες και πείθουν τους χρήστες να αποκαλύψουν ευαίσθητα δεδομένα ή ακόμα και να εισέλθουν σε έναν ιστότοπο που τους επισυνάπτουν. Με την είσοδό τους στον ιστότοπο που τους προωθούν, οι απατεώνες έχουν τον πλήρη έλεγχο της συσκευής. Οι συνέπειες της υποκλοπής των δεδομένων τους αποτελούν απειλή τόσο για την ασφάλεια των επαγγελματιών και οργανισμών, όσο και των πελατών τους.

Άλλη μια απειλή είναι οι επίθεση zero-day που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στους κατασκευαστές λογισμικού.. Με την έννοια zero-day αναφερόμαστε σε αναγνωρισμένες ευπάθειες για τις οποίες δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα patches και οι κακόβουλοι μπορούν να τις εκμεταλλευτούν για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Η Bitdefender στοχεύει να προσφέρει λύση στις παραπάνω προκλήσεις με ένα ισχυρό εργαλείο Mobile Threat Detection, που ενσωματώνεται σε πλατφόρμες διαχείρισης και ανάλυσης όπως MDM και SIEM.

Βασικά χαρακτηριστικά της λύσης GravityZone Security for Mobiles

Για την δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρικής λύσης χρησιμοποιήθηκαν κορυφαίες τεχνολογίες antimalware και Advanced Threat Intelligence, ούτως ώστε οι οργανισμοί και οι επαγγελματίες να έχουν τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών, της κατάστασης της συσκευής τους και το ρίσκο που προκύπτει από αυτήν, και να προστατεύονται από προηγμένες απειλές  του κυβερνοχώρου. Τα βασικά χαρακτηριστικά της εταιρικής λύσης της Bitdefender είναι τα εξής:

  • Αξιοποίηση τεχνολογιών anti-phishing και αποτροπή των χρηστών να εισέρχονται σε κακόβουλους ιστότοπους
  • Προλαμβάνει, ανιχνεύει και αντιμετωπίζει απειλές του δικτύου π.χ. προσπάθειες αναγνώρισης, man-in-the-middle επιθέσεις
  • Αξιολογεί τις κινητές συσκευές όσον αφορά τρωτά σημεία και ευπάθειας, με στόχο την αποφυγή παρέμβασης των εγκληματιών
  • Διαθέτει κεντρική διαχείριση από ενιαία κονσόλα
  • 100% Cloud Based, που διευκολύνει τη διαχείριση και τη μαζική εγκατάσταση κινητών συσκευών μέσω διασύνδεσης με MDM
  • Ελέγχει σε πραγματικό χρόνο τις εφαρμογές, εντοπίζει μη φυσιολογικές συμπεριφορές και προειδοποιεί τους χρήστες για οποιαδήποτε επικίνδυνη ενέργεια
  • Αποτρέπει το Rooting ή Jailbreaking της συσκευής
  • Απενεργοποιεί και απομονώνει εφαρμογές και WiFi ή Bluetooth

Η προστασία των κινητών συσκευών των οργανισμών είναι βαρύνουσας σημασίας και οι συνέπειες στην περίπτωση παραβίασης τους από απατεώνες του κυβερνοχώρου μπορεί να αποβούν μοιραίες για τις ευαίσθητες πληροφορίες. Με το Bitdefender GravityZone Security for Mobiles, έχετε την δυνατότητα να λάβετε πληροφορίες ασφαλείας για τα τυφλά σημεία των κινητών σας συσκευών.  

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top