Dark Web

Dark Net

Το Dark Net ακούγεται μυστήριο… Ας δούμε τι μπορούμε να βρούμε εκεί προς πώληση

Όσο μυστηριώδες κι αν φαίνεται να είναι το Dark Net, η πραγματικότητα είναι ότι μοιάζει πολύ με κάθε άλλη διαδικτυακή πηγή, αλλά συχνά γεμίζει με πωλήσεις παράνομων προϊόντων. Κάναμε μια βαθιά βουτιά στο Dark Net για να δείξουμε στους ανθρώπους τι πραγματικά συμβαίνει στον υπόκοσμο του κυβερνοχώρου και γιατί οι εταιρείες που κατασκευάζουν προϊόντα ασφαλείας σας συμβουλεύουν πάντα να παρακολουθείτε στενά τα προσωπικά σας στοιχεία. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε αυτή τη μυστηριώδη αύρα από το Dark Net είναι να την εκθέσετε στο φως. Αν ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει, δεν είναι τόσο τρομακτικό ή μυστηριώδες. Είναι επίσης χρήσιμο ο κόσμος να μάθει περισσότερα για αυτό το μέρος του Διαδικτύου, καθώς η γνώση μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται μόνο ως αόριστες φήμες τον κίνδυνο να καταλήξουν οι προσωπικές τους πληροφορίες σε ακατάλληλα μέρη στα έγκατα του διαδικτυακού κόσμου.

Προσδιορίζοντας το Dark Web ή Dark Net

Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να συγχέουμε το Deep Web με το Dark Net. Όταν μιλάμε για το Deep Web, αναφερόμαστε σε ιστότοπους που δεν έχουν ευρετηριαστεί από δίκτυα αναζήτησης και συνήθως χρειάζονται διαπιστευτήρια. Στην πραγματικότητα, το Deep Web αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου. Ως χρήστες, αλληλεπιδρούμε μόνο με το κλάσμα που τυγχάνει να είναι ανοιχτό. Το Dark Net, από την άλλη πλευρά, είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστεί. Ως επί το πλείστον, είναι δυνατή η πρόσβαση μόνο μέσω του πρωτοκόλλου δρομολόγησης Onion, συνήθως με το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Ακόμα κι έτσι, πολλοί από τους ιστότοπους που προσφέρουμε ως παραδείγματα διατίθενται μόνο με προσκλήσεις από υπάρχοντα μέλη.

Αν μπορείτε να το σκεφτείτε, είναι εκεί

Το Dark Net είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη παράνομων προϊόντων και υπηρεσιών, δεν είναι όλα παράνομα ωστόσο, με τον δρόμο του μεταξιού να είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Εξετάσαμε πιο προσεκτικά το είδος των προσωπικών στοιχείων που είναι διαθέσιμα για αγορά. Υπάρχουν τα προφανή πράγματα, όπως οι πιστωτικές κάρτες που λειτουργούν από όλο τον κόσμο, αλλά η πώλησή τους χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες, όπως τράπεζες, διαθέσιμα κεφάλαια και χώρες. Για παράδειγμα, μια πιστωτική κάρτα από την American Express με υπόλοιπο 60.000 $ μπορεί να πωληθεί για περίπου 600 $, αλλά μερικές ακόμη φθηνότερες εκδόσεις θα πάνε έως και 75 $. Τα Cypto είναι επίσης παρών, με λογαριασμούς από γνωστές υπηρεσίες όπως το crypto.com προς πώληση. Επίσης, κωδικοί πρόσβασης για λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλους τύπους πλατφόρμες είναι επίσης διαθέσιμα προς αγορά. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε φυσικές ταυτότητες και διαβατήρια από διάφορες χώρες, μερικές ακόμη και με βιομετρικά χαρακτηριστικά. Τέλος, παραβιασμένοι λογαριασμοί για streaming εφαρμογές υπάρχουν σχεδόν από όλες τις μεγάλες εταιρείες. Δεδομένου ότι αυτές οι αγορές είναι γεμάτες από εγκληματίες που προσπαθούν να πουλήσουν κλεμμένες πληροφορίες και άλλα ψηφιακά και φυσικά προϊόντα, είναι επίσης γεμάτες απάτη. Οι πιθανότητες να εξαπατηθείτε σε μία από αυτές τις συναλλαγές είναι πολύ υψηλές. Μπορείτε να δείτε την πλήρη αναφορά Dark Net για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το είδος των προϊόντων που καταλήγουν σε αυτό το τμήμα του Διαδικτύου.

Bitdefender – How Much Is Your Digital Life Worth on the Dark Net? – Report

Back to top Back to top