Ενίσχυση ψηφιακής ασφάλειας

4 Τρόποι ενίσχυσης της ψηφιακής ασφάλειας το 2023

Το 2022 αποδείχθηκε μια δύσκολη χρονιά για την κυβερνοασφάλεια καθώς αναπτύχθηκαν πολλά κακόβουλα λογισμικά, παρατηρήθηκε αύξηση στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και στις απάτες. Δεν πρέπει, όμως, τα παραπάνω να σας κρατάνε πίσω. Αντιθέτως, οφείλετε να επενδύσετε στη ψηφιακή μας ασφάλεια. Πρέπει να θέσετε κάποιους τρόπους ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τους 4 τρόπους ενίσχυσης της ψηφιακής ασφάλειας το 2023 σύμφωνα με την Bitdefender.

 

Χρήση διαφορετικών κωδικών στους ιστότοπους.

Για την αποφυγή υποκλοπής προσωπικών δεδομένων δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς σε έναν προσωπικό λογαριασμό και σε έναν επαγγελματικό. Το ίδιο ισχύει και σε πλατφόρμες που συνδέεστε. Σημαντικό ρόλο παίζει πόσο ισχυρός και μοναδικός είναι ο κωδικός πρόσβασης που ορίζετε. Το προϊόν της Bitdefender Password Manager δημιουργεί ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης καθώς τους αποθηκεύει αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να τους απομνημονεύσετε. Επίσης, στην περίπτωση διαρροής των κωδικών πρόσβασης η εφαρμογή σας ειδοποιεί.

 

Δώστε προτεραιότητα στο ψηφιακό σας αποτύπωμα.

Το ψηφιακό αποτύπωμα αποτελεί το σύνολο της ψηφιακής δραστηριότητας ενός χρήστη. Είναι το ίχνος που αφήνετε στο διαδίκτυο από τα προσωπικά δεδομένα που μοιράζεστε. Εάν, οι ψηφιακές σας δραστηριότητες είναι αυξημένες, τα ψηφιακά σας αποτυπώματα είναι εκτεθειμένα και με αυτόν τον τρόπο οι hackers μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν και να προβούν σε δόλια δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο. Οφείλετε να περιορίσετε τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που αποκαλύπτετε στο διαδίκτυο.

Στην αρχή, μπορείτε να προβείτε στην διαγραφεί των παλιών μας λογαριασμών που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Με την χρήση εργαλείων παρακολούθησης της ψηφιακής ταυτότητας  μπορείτε να περιορίσετε τον όγκο των δεδομένων καθώς και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το απόρρητό μας. Τα προϊόντα της Bitdefender σας παρέχουν την πλήρη ασφάλεια, καθώς, σας βοηθούν να παρακολουθείτε τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο και εάν έχουν εκτεθεί σε παραβιάσεις δεδομένων και διαρροές.

 

Δεσμευτείτε για την προστασία των συσκευών σας.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας άρθρο σχετικά με τις προβλέψεις του 2023 στην ψηφιακή ασφάλεια, το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά καθώς υπήρξαν πολλά περιστατικά phishing, spyware, trojans, ransomware και άλλες επιθέσεις. Το 2023 δεν θα πάψουν να υπάρχουν τα συγκεκριμένα περιστατικά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να προστατέψετε τις συσκευές σας.

Η Bitdefender διαθέτει μια πληθώρα προϊόντων που μπορούν να προστατέψουν πλήρως τις συσκευές σας. Περιλαμβάνουν πλήρη προστασία δεδομένων, προστασία από ransomware, απάτες και συστήματα φιλτραρίσματος κατά του phishing. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως προστατεύουν όλες τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android.

 

Ενισχύστε το διαδικτυακό σας απόρρητο με ένα αξιόπιστο VPN.

Το προϊόν της Bitdefender Premium VPN είναι το πλέον κατάλληλο προϊόν που μπορεί να προστατέψει την ταυτότητα και την ιδιωτικότητά μας. Αυτό πραγματοποιείται, καθώς, κάθε φορά που μπαίνουμε στο διαδίκτυο πλοηγούμαστε ανώνυμα. Κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:

  • Πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς
  • Παράκαμψη περιορισμών από τον ISP
  • Πλήρη προστασία από στοχευμένες επιθέσεις
  • Αποκλεισμός διαφημίσεων

 

Ένα από τα προϊόντα που μπορεί να προστατεύσει τις δραστηριότητές σας στον κυβερνοχώρο είναι το προϊόν  «Bitdefender TOTAL SECURITY» δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Microsoft και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top