Δημιουργία ισχυρών κωδικών πρόσβασης και προστασία

Ελάχιστοι είναι πλέον οι άνθρωποι που δεν χρειάζεται να θυμούνται κωδικούς πρόσβασης για πλατφόρμες και συστήματα. Από την παιδική πλέον ηλικία έως και την Τρίτη ηλικία, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων είναι χρήστες ψηφιακών συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούν πλατφόρμες για την εργασία, την ψυχαγωγία, την επικοινωνία, τις αγορές τους και τόσες άλλες επιλογές. Συχνά δε, οι χρήστες επιλέγουν να συνδέουν τα προφίλ τους με κάποιον κεντρικό λογαριασμό όπως το email τους. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως η παραβίαση ενός μόνο λογαριασμού θα μπορούσε να δημιουργήσει μπαράζ παραβιάσεων με τρομακτικά αποτελέσματα. Αυτό είναι που θέτει τους λογαριασμούς στο στόχαστρο των επιτιθέμενων. Οι κωδικοί είναι το κλειδί για την είσοδο σε πληροφορίες που δεν θα ήθελε κανείς να διαρρεύσουν. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να διατηρούμε ξεχωριστούς κωδικούς για κάθε μέσο, αρκετά ισχυρούς, και να τους αντικαθιστούμε συχνά επιλέγοντας νέους, με τα ίδια κριτήρια.

Αναγκαιότητα ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε μια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Όσο ισχυρότερος είναι, τόσο πιο δύσκολη είναι η είσοδος κάποιου κακόβουλου στα δεδομένα του χρήστη. Όμως, η δημιουργία και η απομνημόνευση ισχυρών κωδικών πρόσβασης για τον εκάστοτε λογαριασμό είναι δύσκολη. Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, βοηθώντας καταναλωτές και επιχειρήσεις να αμυνθούν απέναντι στο κυβερνοέγκλημα, σχεδίασε, το Bitdefender Password Manager. Μια αξιόπιστη λύση που διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους, δημιουργώντας και απομνημονεύοντας μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Συμβουλές θέσπισης ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Η Bitdefender θέλοντας να βοηθήσει τους χρήστες να δημιουργήσουν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, και να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, συστήνει :

  • Ο κωδικός που θα επιλεχθεί πρέπει να είναι εκτενής και πολύπλοκος. Στατιστικά, οι κωδικοί πρόσβασης με αυξημένο μήκος αποτρέπει απόπειρες εισβολής που μπορούν να φέρουν μοιραίες συνέπειες
  • Πρέπει να περιλαμβάνονται διάφοροι χαρακτήρες π.χ. κεφαλαία γράμματα, πεζά, ειδικοί χαρακτήρες, αριθμοί, σύμβολα
  • Δεν πρέπει να περιλαμβάνονται προσωπικές πληροφορίες π.χ. όνομα χρήστη, ηλικία, ημ/νία γέννησης κτλ.
  • Αποφύγετε να ακολουθείτε μια σειρά αριθμών ή γραμμάτων
  • Αποφυγή χρήσης του ίδιου κωδικού σε πολλούς λογαριασμούς. Κάθε λογαριασμός θα πρέπει να έχει δικό του ξεχωριστό και μοναδικό κωδικό πρόσβασης
  • Ο κωδικός πρόσβασης δεν πρέπει να κοινοποιείται σε τρίτους, ακόμα και σε κοντινά σας άτομα. Επίγνωση του κωδικού οφείλει να έχει αποκλειστικά και μόνο ο κάτοχος του λογαριασμού

Η ηλεκτρονική ασφάλεια γίνεται ακόμα πιο εύκολη με την βοήθεια του Bitdefender Password Manager. Με την εγκατάστασή του, λοιπόν, κινείστε στο διαδίκτυο πιο ασφαλείς. Λαμβάνετε τους ισχυρότερους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε και να δημιουργήσετε ακόμα πιο σύνθετους κωδικούς πρόσβασης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας. Αναφορικά με τις λύσεις της Bitdefender, όλες συμπεριλαμβάνουν τον έλεγχο 2FA στοχεύοντας με αυτόν τον τρόπο την ασφαλή διαχείριση των συσκευών και δεδομένων.

Με το Bitdefender Password Manager νιώθετε ασφαλείς και πλέον δεν είστε υποχρεωμένοι να επινοείτε και να απομνημονεύετε τους κωδικούς πρόσβασής σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top