cracking photo

Cracking

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου τείνουν να αυξάνονται όλο και περισσότερο και η ανάγκη για προστασία είναι επιτακτική. Αδιαμφησβήτητα, το διαδίκτυο είναι ένα σπουδαίο εργαλείο το οποίο μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε πολλές και διάφορες ενέργειες και δραστηριότητες. Καθημερινές συναλλαγές, διασκέδαση, ενημέρωση, επικοινωνία, και εκπαίδευση είναι μόνο κάποια από αυτά που προσφέρει το ίντερνετ. Αυτή η γκάμα παροχών, «λύνει» τα χέρια των ανθρώπων και το χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά.

Όμως, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη των παροχών, αναπτύσσονται και οι απειλές. Ένας χρήστης μπορεί να πέσει θύμα ιού, κακόβουλου λογισμικού, εθισμού, spamming, phishing και Hacking. Προφανώς υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι από τους οποίους πρέπει να προφυλαχθούμε, με το να εγκαταστήσουμε ένα κάλο antivirus και τηρώντας κάποιες οδηγίες. Η ασφάλεια των συσκευών μας εξασφαλίζει και ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων, για αυτό δεν θα πρέπει να την αμελούμε.

Τι είναι το cracking;

 

Ανάμεσα στους κινδύνους του διαδικτύου, βρίσκεται και το cracking. Πρόκειται για μια τεχνική κατά την οποία οι δράστες (crackers) μπορούν και «σπάνε» κωδικούς, κλειδιά, και οτιδήποτε άλλο ασφαλίζει τα προγράμματα, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν σε αυτά. Οι crackers (criminal hackers) γενικά κινούνται με εγκληματική πρόθεση και μόνο για να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα ή να επωφεληθούν. Στόχο έχουν την εισβολή σε δίκτυα υπολογιστών, την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων, την έκθεση ή καταστροφή σημαντικών πληροφοριών, και την δημιουργία ιών. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες κακοπροαίρετες ενέργειες που εκτελούν, και όλες διώκονται ποινικά.

Οι crackers είναι το ίδιο με τους hackers;

 

Γενικά αυτές οι 2 κατηγορίες μπερδεύονται συχνά από τους χρήστες παρότι δεν έχουν σχέση. Οι hackers προσπαθούν να εισβάλλουν στο δίκτυο των άλλων, έχοντας κάποιους συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητο να είναι πάντα κακόβουλοι. Για παράδειγμα αν εντοπίσουν κάποια αδυναμία σε ένα δίκτυο, θα το διορθώσουν ή αν υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, θα το λύσουν. Επίσης, διαθέτουν εκτενείς γνώσεις προγραμματισμού και υπολογιστών, ενώ οι crackers λειτουργούν με παράνομο σκοπό και για προσωπικά κέρδη. Για παράδειγμα, ο hacker εισβάλλει σε μια ιστοσελίδα, σπάζοντας κωδικούς και παραβιάζοντας κανόνες, ενώ ο cracker προχωράει και στην δημιουργία σοβαρών ζημιών.

Πώς μπορώ να αποφύγω μια τέτοια επίθεση;

 

Είναι απαραίτητο να θωρακίζετε τις συσκευές σας με προστατευτικά προγράμματα ώστε να εμποδίζετε την επιρροή κακόβουλων ενεργειών. Εφαρμόζοντας τα παρακάτω, ελαχιστοποιείτε σημαντικά τις πιθανότητες να προσβληθείτε από ιούς, hackers, crackers, phishing, spamming κλπ:

 

  • Εγκατάσταση firewall,
  • Αγνόηση άγνωστων links,
  • Updates,
  • Διαγραφή και αγνόηση άγνωστης αλληλογραφίας,
  • Συχνή αλλαγή κωδικών

 

Το προϊόν Bitdefender TOTAL SECURITY μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

 

  • Πλήρη προστασία για Windows, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top