Ανώνυμη περιήγηση

Ανώνυμη περιήγηση: Είστε όντως πιο ασφαλείς;

Τι είναι η ανώνυμη περιήγηση;

 

Πλέον χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο το διαδίκτυο για πολλές διαδικασίες όπως ενημέρωση, επικοινωνία, διασκέδαση, εκπαίδευση, και πολλές άλλες. Πολλοί από τους χρήστες θέλουν να κάνουν πλοήγηση στο διαδίκτυο, χωρίς όμως να φαίνεται ότι είναι αυτοί. Αυτό ονομάζεται ανώνυμη περιήγηση και θεωρητικά εξασφαλίζει την προστασία του απορρήτου του εκάστοτε χρήστη στο Internet. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν αποθηκεύονται διάφοροι κωδικοί, αριθμοί πιστωτικών καρτών, και άλλα προσωπικά στοιχεία. Εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος της ανώνυμης περιήγησης, δηλαδή να επιτρέπεται στον χρήση να πλοηγηθεί χωρίς να αποθηκεύονται τα στοιχεία του, ανώνυμα. Αυτό εξυπηρετεί και στην περίπτωση που μοιράζεστε το ίδιο pc με κάποιον. Στο Google Chrome που αποτελεί τον δημοφιλέστερο browser, η συντόμευση για ανώνυμη περιήγηση είναι Ctrl + Shift + N.

Τι ΔΕΝ αποθηκεύεται κατά την ανώνυμη περιήγηση;  

 

Στην κανονική περιήγηση, αποθηκεύονται διάφορα στοιχεία όπως κωδικοί, προτιμήσεις, ιστορικό κλπ. Αντίθετα, στην ανώνυμη περιήγηση δεν αποθηκεύεται το ιστορικό, προσωπικά στοιχεία, δεδομένα ιστοτόπου κ.ο.κ.

 

Ποια τα πλεονεκτήματα της ανώνυμης περιήγησης;

 

  • Δεν αποθηκεύεται το ιστορικό περιήγησης,
  • Δεν εμφανίζονται διαφημίσεις βάσει των ιστοσελίδων που επισκεφτήκαμε,
  • Δεν αποθηκεύονται προσωπικά στοιχεία όπως κωδικοί, usernames, τραπεζικά στοιχεία κλπ.
  • Μπορούν να γίνουν ασφαλείς αγορές,
  • Αν το pc δεν είναι δικό σας, τότε είναι η ινδική λύση.

Πόσο ασφαλής είναι;

 

Το ότι η περιήγηση γίνεται ανώνυμα, δεν σημαίνει ότι εξασφαλίζει και κάποια ασφάλεια. Κάθε συσκευή πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα ασφαλείας έναντι των κακόβουλων λογισμικών και χρηστών. Άρα από μόνη της η ανώνυμη περιήγηση δεν προσφέρει ασφάλεια. Θα πρέπει πάντα να μεριμνούμε εμείς για την ασφάλειά μας, εγκαθιστώντας ένα καλό anti-virus. Ωστόσο, αντί της ανώνυμης περιήγησης, υπάρχουν τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να πλοηγείστε με ασφάλεια. Αυτοί είναι οι παρακάτω:

  • VPN(virtualprivate network):

Είναι ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο στο οποίο έχετε νέο IP και συνδέεστε σε άλλο διακομιστή. Με αυτόν το τρόπο, μπορείτε να  διατηρείτε απόρρητα την ταυτότητα, τα τραπεζικά σας στοιχεία, τους κωδικούς,  και γενικότερα την διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Αποτελεί ένα πολύ επιθυμητό εργαλείο απορρήτου. Κάποια VPN είναι το ExpressVPN, το CyberGhost, και άλλα.

·         DuckDuckGo:

Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης με πολύ υψηλό επίπεδο απορρήτου, καθώς δεν ανιχνεύει καθόλου την δραστηριότητα του χρήστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από Android και iOS, όμως δεν αντλεί πληροφορίες από την πλατφμόρμα του Google, άλλα από Wikipedia, Βing, και άλλα. Τέλος, μια εξαιρετική λύση ώστε να πετύχετε την ύψιστη κρυπρογράφηση και το απόρρητο, μπορείτε να συνδυάσετε VPN με το DuckDuckGo.

  • Tor Browser

Δεν ενδείκνυται για streaming σε βίντεο καθώς προκαλεί επιβράδυνση, αλλά αποτελέι ένα ακόμα ισχυρό όπλο απορρήτου. Με τον Tor, το IP μένει πάντα άγνωστο και η πλοήγηση διευκολύνεται.

Συνεπώς, η ανώνυμη περιήγηση εξυπηρετεί στην περίπτωση διαμοιρασμού κοινού υπολογιστή αφού δεν αποθηκεύεται το ιστορικό, οι κωδικοί και πολλά άλλα στοιχεία του χρήστη. Ωστόσο, δεν εξασφαλίζει προστασία απέναντι σε κυβερνοαπειλές, για αυτό και θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα καλό πρόγραμμα antivirus.

 

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Θα έχετε 30 μέρες στη διάθεσή σας για ΔΩΡΕΑΝ χρήση. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top