Chat GPT οφέλη και κίνδυνοι

Chat GPT οφέλη και κίνδυνοι

Το Chat GPT από την πρώτη κιόλας ημέρα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το κοινό. Τα οφέλη του είναι εντυπωσιακά, καθώς, οι χρήστες με μια μόλις ερώτηση μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες απαντήσεις με ακρίβεια και αμεσότητα, σε πολύ πιο σύντομο διάστημα από ότι θα τους έπαιρνε μια εκτενής αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πέρα όμως από τους χρήστες, το Chat GPT προσέλκυσε όπως ήταν αναμενόμενο και πολλούς απατεώνες που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους . Πιο συγκεκριμένα, οι κακόβουλοι προσπαθούν μέσω δημιουργίας ψεύτικων εκδόσεων και εφαρμογών Chat GPT να προσελκύσουν τους χρήστες και να εκμεταλλευτούν όσο τον δυνατόν περισσότερες πληροφορίες μπορέσουν να λάβουν από αυτούς.


Πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες απάτες;

Οι hackers δημιουργούν ψεύτικες εφαρμογές και εκδόσεις Chat GPT και προσπαθούν να τις διαδώσουν, κυρίως, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Έχει παρατηρηθεί ότι οι συγκεκριμένες ψεύτικες εφαρμογές έχουν εμφανιστεί και στα επίσημα καταστήματα Google και Apple, ενημερώνοντας τους χρήστες ότι πρέπει να πληρώσουν για την χρήση της εφαρμογής.

Ο πρώτος τρόπος εξαπάτησης των χρηστών, πραγματοποιείται μέσω παρότρυνσής τους να κατεβάσουν την ψεύτικη έκδοση του Chat GPT, δελεάζοντάς τους ότι θα έχουν πρόσβαση στην premium έκδοση της εφαρμογής. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που θα λάβουν είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που θα εισέλθει στην συσκευή τους και με την εγκατάσταση του, η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι τεράστια.

Ένας άλλος τρόπος εξαπάτησης των χρηστών είναι η επί πληρωμή αγορά της εφαρμογής, δελεάζοντάς τους με διάφορες οικονομικές ευκαιρίες που υπάρχουν μόνο στην εφαρμογή Chat GPT. Με την αγορά της εφαρμογής, ο χρήστης λαμβάνει ένα μήνυμα εισαγωγής που ενημερώνεται για τον ρόλο της ανάλυσης των χρηματοπιστωτικών αγορών και ότι θα τον βοηθήσει να γίνει ένας επιτυχημένος επενδυτής. Κατά την διάρκεια των ερωτοαπαντήσεων, η ψεύτικη εφαρμογή Chat GPT ρωτάει τον χρήστη για το εισόδημά του και αναφέρει πως για την επαλήθευση απαιτείται το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο. Έπειτα, ζητείται ένας προσωπικός αριθμός τηλεφώνου, αναφέροντας ότι ένας εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί του για να συζητήσουν για τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει.

Κατά το τηλεφώνημα, ζητείται να αναφερθούν τα τελευταία ψηφία μιας ταυτότητας και προωθούν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια φόρμα όπου ο χρήστης επενδύει ένα ποσό και πληκτρολογεί προσωπικές του πληροφορίες, αναφέροντάς του ότι οι απολαβές που θα λάβει θα είναι υψηλές.


Με ποιον τρόπο μπορούν να προστατευτούν οι χρήστες από τις παραπάνω επιθέσεις;

Οι χρήστες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο διαδίκτυο, καθώς, οι κίνδυνοι είναι πολλοί και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται, πολυσύνθετο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να χρησιμοποιούν επίσημες ιστοσελίδες και εφαρμογές και να μην δελεάζονται από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μήνυμα λαμβάνουν. Επίσης, οι προσωπικές πληροφορίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κοινοποιούνται σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η Bitdefender γνωρίζοντας τους κινδύνους  του διαδικτύου ,στοχεύει στην μέγιστη ασφάλεια των καταναλωτών και των επιχειρήσεων, προσφέροντας λύσεις ασφαλείας κατάλληλες για κάθε ανάγκη.  , Ένα προϊόν που προστατεύει τους καταναλωτές από τις προηγμένες απειλές του διαδικτύου είναι το Total Security της Bitdefender.

Δημιουργήθηκε για να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Windows και Android. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων από ανεξάρτητους φορείς. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Ολοκληρωμένη προστασία για macOS, Windows, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών 
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορη, ανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικό Έλεγχο για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας

Back to top Back to top