Η Bitdefender παρουσιάζει το GravityZone Security για Mobiles

Η Bitdefender παρουσιάζει το GravityZone Security για Mobiles

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, παρουσίασε το GravityZone Security για Mobiles, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους οργανισμούς προηγμένη ανίχνευση απειλών για κινητά (MTD) και ασφάλεια για συσκευές Android, iOS και Chromebook, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων Chrome. Η νέα προσθήκη βοηθά τις επιχειρήσεις, τους παρόχους υπηρεσιών (MSPs) και τους πελάτες τους να αποκτήσουν βαθιά ορατότητα στο αποτύπωμα των κινητών του οργανισμού τους ενισχύοντας την πρόληψη, την προστασία, τον εντοπισμό και την απόκριση σε κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν κινητές συσκευές, εφαρμογές και λειτουργικά συστήματα.

Με περισσότερα από 6,8 δις smartphones που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, οι επιτιθέμενοι έχουν πολλές ευκαιρίες να εκμεταλλευτούν τα τρωτά σημεία και να στοχεύσουν ανυποψίαστους χρήστες. Οι εταιρείες και οι οργανισμοί σε όλους τους κλάδους, δέχονται αυξανόμενη πίεση να υιοθετήσουν δυνατότητες ασφάλειας για κινητά καθώς αυξάνονται οι απειλές για κινητές συσκευές, ιδιαίτερα το phishing, το ransomware και οι επιθέσεις zero-day. Σύμφωνα με την έκθεση του 2023 «Market Guide for Mobile Threat Defense» της Gartner®, «Μέχρι το 2025, περισσότεροι από τους μισούς οργανισμούς σε βιομηχανίες που εμπίπτουν σε πλαίσια κανονισμών και πρωτοκόλλων, θα πρέπει να έχουν μια λύση ασφαλείας τόσο για συσκευές iOS όσο και για συσκευές Android». Η έκθεση αναφέρει επίσης: «Το πιο σημαντικό γεγονός είναι πως έχουμε αποδείξεις ότι μερικές από τις μεγαλύτερες πρόσφατες επιθέσεις περιελάμβαναν τουλάχιστον ένα βήμα που αφορούσε κινητές συσκευές». ¹

Οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να βασίζονται σε ένα απομακρυσμένο και διασκορπισμένο εργατικό δυναμικό που χρησιμοποιεί προσωπικές συσκευές για να συνδεθεί σε εταιρικά δίκτυα και πόρους, διευρύνοντας σημαντικά την ευάλωτη επιφάνεια επιθέσεων», δήλωσε ο Andrei Florescu, Deputy General Manager και Senior Vice President εταιρικών λύσεων της Bitdefender. «Οι κυβερνοεγκληματίες στοχεύουν όλο και περισσότερο τις κινητές συσκευές ως σημείο εισόδου για επιθέσεις. Είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς να διαθέτουν μια προηγμένη λύση ανίχνευσης απειλών για κινητά ως μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ασφάλειας των τερματικών τους. Το GravityZone Security for Mobile είναι άλλο ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο παρέχουμε αξιόπιστη πρόληψη, προστασία, εντοπισμό και απόκριση έναντι των απειλών σε όλες τις πλατφόρμες, για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς να ασφαλίσουν δεδομένα και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητά τους στον κυβερνοχώρο». Το Bitdefender GravityZone Security for Mobile παρέχει προηγμένο MTD και προστασία έναντι των επιθέσεων στα κινητά. Αξιοποιώντας τις κορυφαίες στον κλάδο τεχνολογίες antimalware και Advanced Threat Intelligence της Bitdefender, το GravityZone Security for Mobile επιτρέπει στους οργανισμούς να ελέγχουν εφαρμογές, να παρακολουθούν την κατάσταση της συσκευής, να τις προστατεύουν από κακόβουλες εφαρμογές, επιθέσεις phishing και πολλά άλλα για να ενισχύσουν τη συνολική ανθεκτικότητά τους στον κυβερνοχώρο.

Βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα

Ισχυρή ασφάλεια για κινητές συσκευές – Το GravityZone Security for Mobile αξιοποιεί ισχυρές τεχνολογίες προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, που βασίζονται σε ευφυείς antimalware μηχανισμούς σε πραγματικό χρόνο και τεχνολογίες machine learning εντός και εκτός της συσκευής, για τον εντοπισμό κακόβουλων εφαρμογών, γνωστών και άγνωστων απειλών. Οι οργανισμοί μπορούν να ελέγξουν τις εφαρμογές που εγκαθίστανται στα κινητά και να παρακολουθούν τα τελικά σημεία για να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με καθορισμένες πολιτικές ασφαλείας. Οι τεχνολογίες anti-phishing στη συσκευή προστατεύουν από επιθέσεις phishing χωρίς να προκαλούν επιβράδυνση και τα στοιχεία ελέγχου πρόσβασης στον ιστό εμποδίζουν τους χρήστες να επισκέπτονται παραβιασμένους ή κακόβουλους ιστότοπους.

Προστασία δικτύου – Εντοπίστε απειλές που βασίζονται στο δίκτυο και αντιστοιχίστε τις τακτικές και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στα MITRE ATT&CK ® Security Evaluations. Το GravityZone Security for Mobile δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να αποτρέπουν, να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται σε απειλές που μεταδίδονται στο δίκτυο μέσω των κινητών, όπως προσπάθειες αναγνώρισης (όπου ένας εισβολέας συλλέγει κρυφά πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα πληροφοριών ενός οργανισμού), αδύναμες συνδέσεις ασφαλείας και man-in-the– middle επιθέσεις, όπου οι εισβολείς προσπαθούν να υποκλέψουν κωδικούς ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων που αποστέλλονται σε κινητές συσκευές.

Αξιολόγηση και προστασία συσκευής – Ένα βήμα μπροστά από τα τρωτά σημεία των φορητών συσκευών. Το GravityZone Security for Mobile παρέχει παρακολούθηση των τρωτών σημείων στις συσκευές, κρυπτογράφηση, ενημέρωση για jailbreaking, rooting και παλιές συσκευές που δεν λαμβάνουν πλέον τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας.

Ενσωμάτωση με υπάρχουσες λύσεις ασφάλειας για φορητές συσκευές – Το GravityZone Security for Mobile ενσωματώνεται με την ενοποιημένη κονσόλα Bitdefender GravityZone, επιτρέποντας στους οργανισμούς να επεκτείνουν την ασφάλεια πέρα ​​από τα παραδοσιακά τελικά σημεία ενώ απολαμβάνουν κεντρική διαχείριση από μια ενιαία πλατφόρμα. Το GravityZone Security for Mobile είναι συμπληρωματικό με τις υπάρχουσες λύσεις Διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM), Enterprise Mobility Management (EMM), Unified Endpoint Management και Security Information and Event Management (SIEM), παρέχοντας ισχυρή προστασία και εύκολη ανάπτυξη σε όλα τα τερματικά σημεία κινητής τηλεφωνίας.

100% CloudBased – Το GravityZone Security for Mobile παρέχει ασφάλεια βασισμένη στο cloud, εύκολη στη διαχείριση για κάθε τύπο μετακινούμενου εργατικού δυναμικού. Η εγγραφή Zero-touch επιτρέπει τη μαζική εγκατάσταση κινητών συσκευών χωρίς παρέμβαση του τελικού χρήστη, καθιστώντας τις κινητές συσκευές των εργαζομένων πιο ασφαλείς από προεπιλογή.

Βαθιά ορατότητα για κανονιστική συμμόρφωση – Οι οργανισμοί πρέπει να κατανοούν τη στάση του απορρήτου και της ασφάλειας των κινητών συσκευών των εργαζομένων και των εφαρμογών που εκτελούνται σε αυτές. Το GravityZone Security for Mobile παρέχει ορατότητα σε πραγματικό χρόνο για έλεγχο εφαρμογών, εντοπισμό μη φυσιολογικής συμπεριφοράς στις εφαρμογές, έλεγχο έκδοσης εφαρμογών, προειδοποιήσεις χρηστών για εφαρμογές που έχουν απορριφθεί και επικίνδυνες ενέργειες όπως απομόνωση εφαρμογών, απενεργοποίηση WiFi/Bluetooth ή απενεργοποίηση ή απεγκατάσταση επεκτάσεων.

Το GravityZone Security for Mobile είναι τώρα διαθέσιμο ως add-on στην cloud σουίτα του Bitdefender GravityZone.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top