Antivirus σε Android

Η χρήση συσκευών όπως tablet, smartphones, laptop, είναι πλέον καθημερινή, απαραίτητη και αδιάλειπτη από τους χρήστες. Μπορούν και πραγματοποιούν οποιαδήποτε συναλλαγή επιθυμούν και γενικότερα δύνανται να κάνουν τα πάντα μέσω αυτών. Μέσα σε αυτές τις συσκευές αποθηκεύουν εφαρμογές, αρχεία, προσωπικά δεδομένα και πολλά άλλα τα οποία είναι απαραίτητο να προστατέψουν. Παράλληλα, καθώς αυξάνεται η χρήση αυτών των συσκευών, αυξάνονται και οι απειλές. Κακόβουλα λογισμικά, επιβλαβείς ιοί, και πολλά άλλα ελλοχεύουν για να προσβάλλουν τη συσκευή σας και να την καταστρέψουν.

Android λογισμικό

Πρόκειται για ένα ανοιχτό λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί τον πυρήνα του Linux. Δημιουργήθηκε αρχικά από την εταιρεία Android Inc. η οποία εξαγοράστηκε στη συνέχεια από την Google το 2005. Είναι κατάλληλο για smartphones, ρολόγια, κονσόλες παιχνιδιών, γυαλιά, tablets, κάμερες, τηλεοράσεις μέχρι συστήματα αυτοκινήτων αρκεί να υποστηρίζονται από το Linux. Παρόλα αυτά, λόγω του ανοιχτού λειτουργικού συστήματος που διαθέτει, μπορεί εύκολα να προσβληθεί από ιούς, σε σχέση με άλλα. Άρα, ένας λόγος παραπάνω για να θωρακίσετε όσες συσκευές διαθέτετε και τρέχουν με Android λειτουργικό.

Τι θα προσφέρει το antivirus στην Android συσκευή σας;

Όλα τα antivirus έχουν ένα κοινό στόχο: την προστασία της συσκευής. Μόλις το εγκαταστήσετε,  δρα μόνο του προστατεύοντας τη συσκευή σας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σαρώσεων σε real time, ελέγχων και εντοπισμών κακόβουλων λογισμικών κλπ. Εάν αγοράσετε ένα καλό πρόγραμμα,  θα εξασφαλίσετε:

  • Άμεση σάρωση για ιούς σε real time
  • Αποτροπή από την πρόκληση βλαβών ή κατασκοπείας προγραμμάτων κακόβουλων ή δυσλειτουργικών (sandboxing )
  • Προστασία από spyware
  • Προστασία απέναντι στο phishing
  • Ενσωματωμένο VPN (Virtual Private Network)
  • Παρεμπόδιση ransomware
  • Firewall (τείχος προστασίας)
  • Έλεγχος των Wi-Fi
  • Μπλοκάρισμα καταγραφής πληκτρολόγησης (keyloggers)

Είναι φανερό ότι η εγκατάσταση ενός antivirus σε Android συσκευές είναι επιβεβλημένη. Προστατέψτε το κινητό, το tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτετε, από τις επικείμενες επιθέσεις και απειλές. Διατηρήστε ακέραια τα αρχεία, τις εφαρμογές, τα προσωπικά σας στοιχεία και γενικά τη συσκευή σας από εισβολές και καταστροφές.

Με το Bitdefender Total Security  που κερδίζει όλα τα άλλα λογισμικά ασφαλείας προσφέροντας σας την καλύτερη προστασία μαζί με τον χαμηλότερο αντίκτυπο στην απόδοση, μπορείτε να ελέγξετε τις διαρροές προσωπικών σας στοιχείων και να ανιχνεύσετε πιθανές απειλές σταματώντας κάθε είδους malware σε πραγματικό χρόνο.

Back to top Back to top