Ticketmaster: Απάτες στην αγορά online εισιτηρίων

Ticketmaster: Απάτες στην αγορά online εισιτηρίων

Οι λάτρεις της ζωντανής διασκέδασης έχουν πολλά να περιμένουν αυτό το καλοκαίρι, με μια ποικιλία σημαντικών αθλητικών και μουσικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, οι απατεώνες είναι επίσης πρόθυμοι να βάλουν στο στόχαστρο τους fans που μπορεί να μην έχουν εξασφαλίσει εγκαίρως εισιτήρια.

Οι απάτες με τα εισιτήρια μπορεί να συμβούν όταν επισκέπτεστε μια ψεύτικη ιστοσελίδα εισιτηρίων (θα χρησιμοποιήσουμε το Ticketmaster ως παράδειγμα, επειδή είναι ο μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά εισιτηρίων στον κόσμο) ή όταν εμπλέκεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έναν απατεώνα που προσπαθεί να πουλήσει ένα ψεύτικο ή ανύπαρκτο εισιτήριο για μια εκδήλωση.

3 Συγκεκριμένες απάτες Ticketmaster που πρέπει να γνωρίζετε

1. Look-Alike ιστοσελίδες Ticketmaster

Οι απατεώνες συχνά δημιουργούν ιστότοπους που μοιάζουν πολύ με την Ticketmaster και άλλους γνωστούς παρόχους και εμφανίζονται στα αποτελέσματα της αναζήτησής σας. Στόχος τους είναι να σας ξεγελάσουν, ώστε να νομίζετε ότι βρίσκεστε στον πραγματικό ιστότοπο. Να πληκτρολογήσετε όλα τα στοιχεία σας, από διαπιστευτήρια μέχρι αριθμούς πιστωτικών καρτών που μπορούν να κλέψουν και να χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

2. Ψεύτικες καταχωρήσεις εισιτηρίων για sold out εκδηλώσεις

Η καταχώριση πλαστών προσφορών εισιτηρίων για sold-out εκδηλώσεις είναι μια συνηθισμένη απάτη. Ορισμένοι απατεώνες παραβιάζουν λογαριασμούς των παρόχων και στη συνέχεια αποκτούν αποδείξεις από τα εισιτήρια που διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν το θύμα στέλνει χρήματα, ο λογαριασμός αναστέλλεται και τα εισιτήρια δεν αποστέλλονται ποτέ.

3. Ψεύτικοι αριθμοί τηλεφώνου υποστήριξης Ticketmaster

Να είστε προσεκτικοί με τους απατεώνες που μπορεί να προσπαθήσουν να σας χειραγωγήσουν καλώντας σας στο τηλέφωνο και προσποιούμενοι ότι είναι η υποστήριξη της Ticketmaster. Μπορεί επίσης να στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου phishing, να δημιουργήσουν ψεύτικους ιστότοπους ή να παραθέσουν απατηλούς τηλεφωνικούς αριθμούς υποστήριξης της Ticketmaster για να σας ξεγελάσουν και να τους καλέσετε.

Πώς να ελέγξετε ότι τα εισιτήριά σας είναι νόμιμα

Εάν αγοράσετε τα εισιτήριά σας απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα της Ticketmaster, θα εμφανιστούν στον λογαριασμό σας στην Ticketmaster. Συνδεθείτε, μεταβείτε στην ενότητα «Οι εκδηλώσεις μου» και επιλέξτε την εκδήλωση για να δείτε τα εισιτήριά σας. Εάν εμφανίζονται στη λίστα, είναι γνήσια.

Αν τα αγοράσατε από άλλες πηγές, ελέγξτε τη γνησιότητά τους προτού επενδύσετε χρόνο και χρήματα για να πάτε στην εκδήλωση.

Τι να κάνετε αν σας εξαπάτησαν αγοράζοντας εισιτήρια

Εάν πέσατε θύμα απάτης με εισιτήρια ή αγοράσατε πλαστά εισιτήρια, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ανακτήσετε τα χρήματά σας.

  • Επικοινωνήστε με την Ticketmaster ή την ιστοσελίδα μεταπώλησης: Επικοινωνήστε με την Ticketmaster ή την πλατφόρμα από την οποία αγοράσατε τα εισιτήρια. Εάν τα εισιτήριά σας έχουν αντιγραφεί ή μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό, η Ticketmaster μπορεί να είναι σε θέση να εκδώσει νέα εισιτήρια και να ακυρώσει τα πλαστά.
  • Υποβάλετε αίτηση επιστροφής χρεώσεων: Επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας ή την πλατφόρμα πληρωμών σας για να ζητήσετε επιστροφή χρεώσεων. Εξηγήστε την κατάσταση και δείτε αν μπορείτε να ανακτήσετε τα χρήματα που στείλατε στον απατεώνα.
  • Επικοινωνήστε με τις τοπικές αστυνομικές αρχές: Υποβάλετε αναφορά στην τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου. Παρέχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον απατεώνα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην έρευνα.
  • Παρακολουθήστε τις προσωπικές σας πληροφορίες: Οι απατεώνες μερικές φορές περιμένουν προτού χρησιμοποιήσουν κλεμμένα δεδομένα. Χρησιμοποιήστε μια λύση ασφαλείας που προστατεύει διαρκώς τα δεδομένα σας για να σας κρατήσει ασφαλείς μακροπρόθεσμα, εντοπίζοντας και αποτρέποντας την κακή χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών.

Πώς να προστατευτείτε από απάτες με εισιτήρια

Όταν αγοράζετε εισιτήρια για έναν αγώνα, μια συναυλία ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες:

  • Αγοράστε από επίσημες πηγές: Αγοράζετε πάντα εισιτήρια από αξιόπιστους και επίσημους πωλητές ή ιστότοπους. Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα εισιτήριά σας είναι γνήσια και πραγματικά.
  • Χρησιμοποιήστε ασφαλείς μεθόδους πληρωμής: Επιλέξτε μεθόδους πληρωμής που προσφέρουν προστασία, όπως οι πιστωτικές κάρτες. Οι πιστωτικές κάρτες παρέχουν δυνατότητα προσφυγής σε περίπτωση που τα εισιτήρια είναι πλαστά.
  • Ερευνήστε τον πωλητή: Ελέγξτε τη φήμη του πωλητή ή του μεταπωλητή στο BBB.org για να δείτε τις εμπειρίες άλλων πελατών. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον πωλητή στο VerifiedTicketSource.com για να βεβαιωθείτε ότι έχετε να κάνετε με μια εταιρεία μεταπώλησης μέλους της National Association of Ticket Brokers.
  • Να είστε προσεκτικοί με τις διαδικτυακές αγγελίες: Να είστε επιφυλακτικοί με τις διαφημίσεις για φθηνά εισιτήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλους ιστότοπους. Οι απατεώνες συχνά χρησιμοποιούν χαμηλές τιμές για να δελεάσουν τους αγοραστές. Χρησιμοποιήστε την κρίση σας και ελέγξτε διεξοδικά τη νομιμότητα τέτοιων προσφορών.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top