Τι νέο υπάρχει στην πλατφόρμα GravityZone

Τι νέο υπάρχει στην πλατφόρμα GravityZone: Ιούλιος 2024

Αυτόν τον μήνα, η Bitdefender παρουσίασε νέες λειτουργίες στην πλατφόρμα Bitdefender GravityZone, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας. Παρέχει δυνατότητες πρόληψης, προστασίας, ανίχνευσης και απόκρισης για οργανισμούς όλων των μεγεθών. Αυτές οι λειτουργίες, οι οποίες συνάδουν με την πολυεπίπεδη στρατηγική για την ασφάλεια, έχουν στόχο να διευκολύνουν το φόρτο εργασίας των αναλυτών ασφαλείας, των διαχειριστών και των χρηστών.

Τι νέο υπάρχει για τους αναλυτές ασφαλείας;

Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο κυβερνοασφάλειας, οι αναλυτές ασφαλείας είναι υπεύθυνοι για την ανάδειξη παρουσίας πιθανών εξελιγμένων επιθέσεων στην υποδομή. Σε αυτήν την ενότητα περιγράφονται νέες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να αναβαθμίσουν τις δυνατότητες των αναλυτών, προσφέροντας βελτιωμένα εργαλεία για την ανίχνευση, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση απειλών.

Διαχείριση εξωτερικής επιφάνειας επιθέσεων (EASM)

Η Διαχείριση εξωτερικής επιφάνειας επιθέσεων (EASM) είναι πλέον διαθέσιμη για το. Το EASM βοηθά τους διαχειριστές να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του επιπέδου ρίσκου της υποδομής σε εξωτερικές επιθέσεις. Αναλύει και οργανώνει αυτόματα όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τις υπηρεσίες και τις πιθανές ευπάθειες που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με την εγκατάσταση του External Attack Surface Management, οι διαχειριστές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Διαχείριση κινδύνων.

Bitdefender CSPM+

Το Bitdefender CSPM+ διασφαλίζει την ασφαλή και συμβατή διαμόρφωση των πόρων και υπηρεσιών cloud για τον εντοπισμό και τον μετριασμό πιθανών κινδύνων ασφαλείας, λανθασμένων ρυθμίσεων και τη διαχείριση ταυτοτήτων σε περιβάλλοντα cloud. Με την τελευταία έκδοση, οι επιχειρηματίες μπορούν να ενσωματώσουν το CSPM+ με το Alibaba Cloud. Αποκτούν συνεχή ορατότητα στα περιβάλλοντα cloud, εντοπίζουν λανθασμένες ρυθμίσεις και κινδύνους ασφαλείας, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις βέλτιστες πρακτικές.

Βελτιώσεις του Bitdefender IntelliZone

Το Bitdefender IntelliZone αποτελεί ένα Threat Intelligence Portal, εκθέτοντας τις δυνατότητες της λύσης Threat Intelligence. Παρέχει UX-βελτιστοποιήσεις και οπτικοποιήσεις των IoC. Ενσωματώνει λειτουργίες αναζήτησης και πλοήγησης, προσφέρει υποστήριξη χρηστών με τεχνητή νοημοσύνη και περιλαμβάνει άλλα πολύτιμα χαρακτηριστικά, όλα βελτιστοποιημένα για τους αναλυτές ασφαλείας. Στην τελευταία έκδοση, η Bitdefender ενσωματώνει μια λειτουργία Generative AI. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στη σελίδα Threat View, και επιτρέπει να δημιουργούνται περιγραφές απειλών.

Τι νέο υπάρχει για τους διαχειριστές;

Καθώς οι διαχειριστές αναλαμβάνουν διαρκώς πολυάριθμες εργασίες κι ευθύνες, τα νέα εργαλεία χουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τα καθημερινά τους καθήκοντα είναι:

Bitdefender ATC για Linux

Το Advanced Threat Control (ATC) παρακολουθεί ενεργά τη συμπεριφορά των διεργασιών σε πραγματικό χρόνο, με σκοπό να διακρίνει την κακόβουλη δραστηριότητα. Με την τελευταία έκδοση, το ATC επεκτείνεται σε συστήματα Linux, ενισχύοντας περαιτέρω τις υπάρχουσες δυνατότητες ανίχνευσης απειλών. Προσφέρει ορατότητα σε πιθανούς κινδύνους ασφαλείας. Οι χρήστες αποκτούν γνώσεις σχετικά με τις κακόβουλες διαδικασίες που εντοπίζει ο agent BEST, επιτρέποντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και τη χειροκίνητη αποκατάσταση απειλών σε τερματικά Linux.

To BEST προσφέρει σάρωση UEFI

Το Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) είναι ένας σύγχρονος αντικαταστάτης του παλαιού BIOS. Αρχικοποιεί τα εξαρτήματα υλικού κατά την εκκίνηση και φορτώνει το λειτουργικό σύστημα στο μηχάνημα.

Με την τελευταία έκδοση, η Bitdefender βελτιώνει τις δυνατότητες του Antimalware, προσφέροντας την ευκαιρία να ενεργοποιηθεί τη σάρωση UEFI. Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη τόσο για προγραμματισμένες εργασίες, όσο και για εργασίες σάρωσης κακόβουλου λογισμικούαπό το Network menu.

Βελτιστοποιημένη ανάπτυξη SVA τώρα στο Azure Marketplace

Η λύση ασφαλείας εικονικού περιβάλλοντος έχει σχεδιαστεί για τη βελτίωση της προστασίας και της απόδοσης. Ελαχιστοποιεί των αντίκτυπο κατανάλωσης πόρων των τερματικών, αξιοποιώντας την προσωρινή αποθήκευση πολλαπλών επιπέδων και την δυνατότητα σάρωσης στις Εικονικές Συσκευές Ασφαλείας (Security Virtual Appliances – SVA). Είναι πλέον διαθέσιμες για άμεση ανάπτυξη από το Azure Marketplace. Αυτή η βελτιωμένη ανάπτυξη προσφέρει αυξημένη απόδοση, καθιστώντας την ιδανική για εγκαταστάσεις που απαιτούν μικρό αποτύπωμα.

Χειροκίνητα εγκεκριμένες διορθώσεις

Η Διαχείριση επιδιορθώσεων βοηθά τους διαχειριστές να ιεραρχούν και να αυτοματοποιούν την εγκατάσταση κρίσιμων ενημερώσεων ασφαλείας για λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές, διατηρώντας όλα τα συστήματα ασφαλή κι ενημερωμένα. Με την τελευταία ενημέρωση, η Bitdefender πρόσθεσε μια νέα κατηγορία με την ονομασία Manually Approved (Χειροκίνητα εγκεκριμένες) στην υπάρχουσα λίστα, μαζί με τις επιδιορθώσεις ασφαλείας και μη. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλες τις βελτιώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την εγκατεστημένη έκδοση των Windows.

Επανασχεδιασμός διαμόρφωσης πολιτικής

Με αυτήν την έκδοση, η Bitdefender ξεκινά μια σειρά εκδόσεων με στόχο τον επανασχεδιασμό της ενότητας πολιτικών του GravityZone. Αυτή η πρώτη ενημέρωση έρχεται με νέο σχεδιασμό και βελτιωμένα κείμενα διεπαφής για τις ενότητες πολιτικών, όπως η παρακολούθηση ακεραιότητας, η κρυπτογράφηση, ο αισθητήρας συμβάντων, η προστασία αποθήκευσης, η διαχείριση επιδιορθώσεων και η διαχείριση κινδύνων.

Τα GravityZone Business Security, GravityZone Business Security Premium και GravityZone Business Security Enterprise περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top