Online αγορές τα Χριστούγεννα

Online αγορές τα Χριστούγεννα: Τι Πρέπει να προσέχουμε;

Οι online αγορές έχουν διευκολύνει τη ζωή των καταναλωτών, κυρίως κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αυτό έχει προκύψει, καθώς, οι Online αγορές είναι πιο πρακτικές από το να επισκεφτούμε ένα φυσικό κατάστημα. Μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ένα κατάστημα μέσα σε λίγα λεπτά και να βρούμε πιο εύκολα αυτό που θέλουμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι online αγορές τα Χριστούγεννα να έχουν γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη, με τις ταχυδρομικές εταιρείες να μην προλαβαίνουν να παραδώσουν τα δέματα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Γιατί να επιλέξουμε να πραγματοποιήσουμε μια online αγορά;

Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η διαθεσιμότητα των προϊόντων. Μπορούμε να δούμε ποια είναι η διαθεσιμότητα ενός προϊόντος και τις περισσότερες φορές είναι πιο πιθανό να το βρούμε online παρά στο φυσικό του κατάστημα.

Άλλος ένας λόγος είναι ότι μπορούμε να βρούμε συγκεντρωμένες τις προσφορές και με την επιλογή μιας κατηγορίας να δούμε μέσα σε λίγα λεπτά όλα τα προϊόντα, χωρίς ταλαιπωρία.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε στις online αγορές τα Χριστούγεννα;

Μπορεί η διαδικασία μιας αγοράς online να είναι εύκολη και γρήγορη, οι κίνδυνοι που κρύβονται όμως είναι πολλοί. Ειδικότερα, οι online αγορές τα Χριστούγεννα κρύβουν πολλούς κινδύνους αφού περιλαμβάνουν εκπτώσεις και δώρα με αποτέλεσμα να αγοράζουμε ακόμα περισσότερα προϊόντα. Ως καταναλωτές, οφείλουμε να προσέχουμε τα εξής:

  • Διάβασε τις Κριτικές: Καλώς ή κακώς όταν πραγματοποιείς μια online αγορά, δεν μπορείς να ξέρεις την ποιότητα του ενδύματος ή του υποδήματος όπως και για την εξυπηρέτηση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Π.χ. εάν καθυστερούν την προετοιμασία της παραγγελίας. Γι’ αυτό, οφείλουμε να διαβάζουμε τις κριτικές πελατών ώστε να καταλάβουμε την ποιότητα που ενδεχομένως θα λάβουμε. Πάντα, όμως, με μια μικρή επιφύλαξη διότι μπορεί κάποιες κριτικές να μην είναι αληθινές.
  • Χρησιμοποίησε γνωστούς και αξιόπιστους ιστότοπους. Μπορεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα να φαίνεται εικονικά αξιόπιστο αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι. Για την αξιοπιστία ενός καταστήματος δεν μπορεί κανείς μας να είναι σίγουρος αλλά οφείλουμε να το ερευνήσουμε. Αρχικά, ένδειξη αξιοπιστία είναι η μακρόχρονη λειτουργία του καταστήματος και εάν υπάρχουν πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Καλό είναι για το ηλεκτρονικό κατάστημα να υπάρχει και η φυσική έδρα του.
  • Πρόσεχε τι στοιχεία κοινοποιείς. Καμία αξιόπιστη σελίδα δεν θα μας ζητήσει τον κωδικό PIN της κάρτας ή το ΑΦΜ μας. Γι’ αυτό, πρέπει να προσέχουμε ποια στοιχεία κοινοποιούμε για να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.
  • Έλεγξε τις κινήσεις του λογαριασμού σου. Έπειτα, από κάθε αγορά πρέπει να ελέγχουμε τι κινήσεις και τι ποσά κατατέθηκαν στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε κάποια δόλια χρέωση, πρέπει να καλέσουμε την τράπεζα και να τους ενημερώσουμε.
  • Ενίσχυσε την άμυνα του υπολογιστή ή του κινητού σου. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συσκευές μας είναι προστατευμένες από κακόβουλα λογισμικά. Αυτό επιτυγχάνετε με τα πακέτα προστασίας της Bitdefender.
  • Δημιούργησε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για την αποφυγή παραβίασης.

 

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά
Back to top Back to top