Διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης, το καλύτερο πρόγραμμα για την ασφάλεια μας.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να θυμόμαστε τόσους διαφορετικούς κωδικούς για όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε. Επίσης, δύσκολο είναι και το να εφεύρουμε συνδυαστικούς κωδικούς ώστε να τους κάνουμε πιο ‘ισχυρούς’. Όμως, με το να βάζουμε εύκολους κωδικούς πρόσβασης που δεν μας προστατεύουν μόνο πρόβλημα μπορούν να μας δημιουργήσουν. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούμε σε εφαρμογές που διαθέτουν όλα μας τα προσωπικά δεδομένα. Η Bitdefender ήρθε να λύσει τα χέρια μας δημιουργώντας ένα πρόγραμμα για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

 

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης: πόσο σημαντικό είναι;

Οι κωδικοί πρόσβασης που επινοούμε είναι τα κλειδιά  για την πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα. Όπως προστατεύουμε το σπίτι μας με συναγερμό, με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε να προστατεύουμε και τις προσωπικές μας πληροφορίες. Η ύπαρξη και η τοποθέτηση ενός μόνο κωδικού σε όλα τα site και τις εφαρμογές είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Στην περίπτωση που χακαριστεί κάποιο από τα site που έχουμε πρόσβαση με αυτόν τον ένα κωδικό, θα μπορούν να χακαριστούν και όλες οι άλλες εφαρμογές στις οποίες συνδεόμαστε. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε προγράμματα που μας βοηθάνε με τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

 

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας κωδικός πρόσβασης;

Ένας κωδικός πρόσβασης που θα δημιουργήσουμε πρέπει να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Πρέπει να είναι εκτενείς και να εμπεριέχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες.
  • Δεν είναι ανάγκη να βγάζουν νόημα. Όσο πιο πολύπλοκοι τόσο το καλύτερο.
  • Δεν πρέπει να είναι κάτι προβλέψιμο όπως π.χ. ημερομηνία γέννησης.
  • Πρέπει να τον ανανεώνουμε συχνά.
  • Είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν σύμβολα, γράμματα, αριθμούς, ειδικούς χαρακτήρες.
  • Δεν πρέπει να τον αποκαλύπτουμε σε κανέναν.
  • Δεν πρέπει να τον επαναχρησιμοποιήσουμε.

 

Πώς λειτουργεί ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών;

Τα προγράμματα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μας βοηθούν να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κωδικό. Για την ακρίβεια, αποθηκεύουν αυτόματα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία. Με λίγα λόγια, ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών αποθηκεύει αυτόματα, συμπληρώνει αυτόματα και δημιουργεί αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης μας με τη βοήθεια ενός κύριου κωδικού.

 

Γιατί οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης των προγραμμάτων περιήγησης δεν είναι ιδανικοί;

Τα προγράμματα περιήγησης (Chrome, Firefox, Internet Explorer κ.ά.) διαθέτουν ενσωματωμένους διαχειριστές οι οποίοι τις περισσότερες φορές αποθηκεύουν τους κωδικούς πρόσβασης σε μη κρυπτογραφημένη μορφή. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί οποιοσδήποτε να βρει τους κωδικούς πρόσβασης μας στον υπολογιστή μας. Επίσης, δεν διαθέτουν τόσες ικανότητες ώστε να δημιουργούν πολλούς τυχαίους κωδικούς, ούτε έχουν την ικανότητα να συγχρονιστούν με άλλες πλατφόρμες.

 

Το προϊόν «Bitdefender PASSWORD MANAGER», είναι μια εξαιρετικά ασφαλής υπηρεσία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορεί να προστατεύσει όλες μας τις συσκευές iOS, MacOS, Microsoft και Android. Διαθέτει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Διαθέτει τους ισχυρότερους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους.
  • Βοηθάει στην οργάνωση και στην αποθήκευση όλων των κωδικών πρόσβασης.
  • Διαθέτει τα ισχυρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας δεδομένων.
  • Ελέγχει την ποιότητα του κωδικού πρόσβασης.
  • Διαθέτει ρύθμιση αυτόματου κλειδώματος
  • Μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές.
Back to top Back to top