MDR Η σημασία της ανθρώπινης εξειδίκευσης

MDR: Η σημασία της ανθρώπινης εξειδίκευσης

Οι υπηρεσίες MDR είναι μια συνεργασία μεταξύ ενός παρόχου υπηρεσιών ασφάλειας (MSSP) και του πελάτη – δύο οντότητες που χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό προηγμένης τεχνολογίας και ανθρώπινης κριτικής σκέψης για τον γρήγορο εντοπισμό, τη διακοπή και τον μετριασμό των επιπτώσεων των απειλών κυβερνοασφάλειας.

Γιατί το MDR είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που πρέπει να έχετε, δεδομένου του σημερινού εξελισσόμενου τοπίου κυβερνοασφάλειας;

Ας υποθέσουμε ότι οι επιτιθέμενοι θα εισέλθουν στο δίκτυό σας. Είναι σημαντικό να τους εντοπίσετε το συντομότερο δυνατό και να μετριάσετε τον αντίκτυπο που έχουν στις επιχειρηματικές λειτουργίες. Το να βασίζεστε αποκλειστικά σε μια εσωτερική ομάδα αναλυτών ασφαλείας μπορεί να δυσχεράνει μεγάλο μέρος αυτών των προσπαθειών, καθώς τα καταπονημένα μέλη της ομάδας κατακλύζονται από δεκάδες ειδοποιήσεις από πολλαπλά εργαλεία παρακολούθησης της ασφάλειας. Η συνεργασία με έναν πάροχο υπηρεσιών MDR σας δίνει τη σιγουριά ότι έχετε μια ομάδα εξειδικευμένων αναλυτών σε θέματα κυβερνοασφάλειας που εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο με την κατάλληλη τεχνογνωσία και πρόσβαση στα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία κυβερνοασφάλειας για την προστασία του οργανισμού σας από κάθε απειλή που μπορεί να διεισδύσει στο δίκτυό σας.

Πώς οι πάροχοι MDR χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να εντοπίζουν και να σταματούν γρήγορα τις απειλές στον κυβερνοχώρο;

Ο στόχος κάθε λύσης MDR είναι να εντοπίζει επιθέσεις σε πραγματικό χρόνο, να μετριάζει τις επιπτώσεις της απειλής και να επαναφέρει τα συστήματα που επηρεάζονται στην κανονική τους κατάσταση λειτουργίας το συντομότερο δυνατό. Οι λύσεις MDR το επιτυγχάνουν αυτό μέσω της προληπτικής, προγνωστικής διαχείρισης της ασφάλειας που περιλαμβάνει την παρακολούθηση μιας διευρυμένης επιφάνειας απειλών, τον κεντρικό έλεγχο από μια ενιαία κονσόλα και την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών.

Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι σημαντικοί στις στρατηγικές ανίχνευσης και αντιμετώπισης;

Οι μηχανές είναι εξαιρετικές στον εξορθολογισμό των επαναλαμβανόμενων εργασιών και στην κλιμάκωση της προστασίας σε μια διευρυμένη επιφάνεια απειλών. Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απαραίτητοι για να παρέχουν την κριτική σκέψη υψηλού επιπέδου που βοηθά τους οργανισμούς να εντοπίζουν επιθέσεις γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τεχνολογία δεν είναι πάντα τέλεια. Τα false positives μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα και να αποσπάσουν την προσοχή από πιο ευαίσθητα γεγονότα. Οι άνθρωποι είναι επίσης σε θέση να προσαρμόζονται καθώς το τοπίο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να εξελίσσεται. Πρέπει να εκπαιδεύουν τα μοντέλα μηχανικής μάθησης, να εντοπίζουν τους ψευδείς συναγερμούς και να διαχειρίζονται κρίσιμες ακραίες περιπτώσεις.

Πώς μπορούν οι άνθρωποι και η τεχνολογία να συνεργαστούν καλύτερα στην ανίχνευση και την αντιμετώπιση;

Μια ισχυρή γραμμή κυβερνοασφάλειας απαιτεί προσεκτική συνεργασία και ενορχήστρωση μεταξύ των ανθρώπων και των εργαλείων. Συνήθως, η ομάδα του κέντρου επιχειρήσεων ασφαλείας των MSSPs αναπτύσσει ένα βασικό μοντέλο απόκρισης για κάθε πελάτη, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των οργανισμών για να καθορίσει τη σωστή παρακολούθηση, τις πολιτικές και τους ελέγχους που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή. Έτσι, οι εσωτερικές ομάδες δημιουργούν play books, τα οποία μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας όταν ανιχνεύεται ένα συμβάν -όπως μη φυσιολογική δραστηριότητα σύνδεσης ή επιβεβαιωμένη παραβίαση. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν εργαλεία MDR για την παρακολούθηση του περιβάλλοντος και την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών, τα οποία απελευθερώνουν το χρόνο και τους πόρους της εσωτερικής ομάδας.

Υπάρχουν κάποια εμπόδια ή σημεία συμφόρησης που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι οργανισμοί όταν πρόκειται να επιλέξουν μια υπηρεσία MDR;

Το να συμβαδίζει κανείς με τις προσαρμοστικές απειλές είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σήμερα. Έτσι, είναι λογικό ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε όταν αναζητάτε έναν πάροχο υπηρεσιών MDR είναι η ικανότητα της ομάδας να ενεργεί γρήγορα και αποφασιστικά. Όταν εξελίσσεται μια επίθεση, είναι σημαντικό ο πάροχος υπηρεσιών MDR να μπορεί να κινητοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους για να συγκεντρώσει μια αποτελεσματική άμυνα. Αναζητήστε έναν πάροχο που συνδυάζει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας με την κριτική σκέψη των ανθρώπινων πόρων, για να επαναφέρει την επιχείρηση σε λειτουργία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και απρόσκοπτα.

Τι προβλέπεται για το μέλλον του MDR καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται;

Η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP) θα επιτρέψει στους αναλυτές να λαμβάνουν απαντήσεις γρήγορα, παρουσιάζοντας πληροφορίες σε απλή, κατανοητή από τον άνθρωπο γλώσσα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας όπως το Bitdefender MDR, τεχνικοί με λιγότερη εξειδίκευση θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα υψηλότερου επιπέδου με μειωμένες απαιτήσεις εκπαίδευσης και εμπειρίας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top