Κινητό τηλέφωνο και καλοκαίρι

Ο ήλιος και η ζέστη δεν είναι μόνο επιβλαβές για το σώμα μας αλλά και για την τεχνολογία και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Ενώ, κάνετε βήματα για να παραμείνετε δροσεροί αυτό το καλοκαίρι, κάνετε το ίδιο και για το smartphone σας.

Μάθετε πώς να τα προστατεύετε:

  • Πάντα να κρατάτε το κινητό σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και μην το αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Όσο απολαμβάνετε τη θάλασσα, τοποθετήστε το κινητό σας στην τσάντα παραλίας σε σκιερό μέρος, και όχι κάτω από την πετσέτα θαλάσσης.
  • Η συνεχής και υπερβολική χρήση του κινητού όπως τα παιχνίδια, οι φωτογραφίες ή τα βίντεο καθιστούν τη μπαταρία ιόντων λιθίου πιο σκληρή, γεγονός που παράγει περισσότερη ενέργεια και παράγει περισσότερη θερμότητα. Κλείστε όλες τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε και περιορίστε τη χρήση προγραμμάτων υψηλής έντασης. Για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης και μεταβείτε σε λειτουργία πτήσης.
  • Είτε βρίσκεστε στην πισίνα είτε στην παραλία ή οπουδήποτε αλλού με νερό, κρατήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε ασφαλή απόσταση ακόμη και αν είναι «αδιάβροχο».
  • Η άμμος ή το χώμα μπορούν επίσης να βλάψουν το κινητό σας. Τα μικρά σωματίδια είναι δυνατό να μπουν μέσα στη συσκευή μέσω των ηχείων, της υποδοχής καλωδίου ή ακουστικών. Για να το αποφύγετε χρησιμοποιείστε μια καλή αδιάβροχη θήκη ή τσαντάκι και μη το αφήνετε στο έδαφος.

Το πιο σημαντικό καθώς απολαμβάνεται τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι να μη ξεχνάτε τους χάκερ.

Τα ασύρματα hotspots, το δημόσιο Wi-Fi και τα άγνωστα δίκτυα είναι μακράν ο μεγαλύτερος κίνδυνος όσον αφορά τη χρήση συνδεσιμότητας αφού με αυτόν τον τρόπο μπορούν εύκολα να σας κατασκοπέυσουν η να συλλέξουν προσωπικές πληροφορίες.

Μην προτιμάτε τα δημόσια δίκτυα που διατίθεται σε λόμπι ξενοδοχείων, καφετέριες, πανδοχεία και αεροδρόμια. Σε αντίθεση επισκεφθείτε μόνο ασφαλείς ιστότοπους μέσω VPN και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Καθώς βρίσκεστε μακριά από το σπίτι, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας στο κινητό σας τηλέφωνό για να αποφύγετε την οποιαδήποτε παραβίαση.

Με το bitdefender μπορείτε να διατηρήσετε ασφαλή τα αρχεία, τις φωτογραφίες, τα email και τους κωδικούς σας από τυχόν απειλές χωρίς επιβράδυνση στην ταχύτητα. Ανάλογα με τη συσκευή σας μπορείτε να διαλέξετε το  Bitdefender Mobile Security για iOS. ή  Bitdefender Mobile Security για Android  για την καλύτερη και πλήρη προστασία του κινητού σας

Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής το Bitdefender διαθέτει έξυπνη λειτουργία antitheft για Android και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών ενώ σας δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού, κλειδώματος και κλείσιμο του κινητού σας από απόσταση.

Επιπλεόν, για πολλές κινητές συσκευές διαθέτει πακέτο προστασίας για όλη την οικογένεια Bitdefender FAMILY PACK  περιλαμβάνοντας ασφάλεια και προστασία έως και σε 15 συσκευές και προχωρημένο Γονικό Έλεγχο για τη διακριτική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του παιδιού σας στο διαδίκτυο

Επιλέξτε το ιδανικό πακέτο για εσάς ή την οικογένειά σας για την αποτροπή απειλών και κινδύνων και την πλήρη προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών, για ένα ήσυχο καλοκαίρι !

Back to top Back to top