iphone 15pro

iPhone 15 Pro: Προβλήματα υπερθέρμανσης και ποια είναι η λύση;

Από την αρχή της κυκλοφορίας του, το iPhone 15 Pro και 15 Pro Max έχει δυσαρεστήσει τους χρήστες του, καθώς συχνά έχουν αναφερθεί παράπονα για προβλήματα υπερθέρμανσης, με μερικούς χρήστες να ισχυρίζονται ότι η συσκευή ανεβάζει τόσο πολύ θερμοκρασία, που δεν μπορούν να την αγγίξουν.

Αν είσαι χρήστης iPhone 15 Pro ή Pro Max, και αντιμετωπίζεις αυτά τα προβλήματα, έχεις έρθει στο σωστό μέρος. Παρακάτω θα βρεις 5+1 λύσεις για τα προβλήματα υπερθέρμανσης της συσκευής σου.

1.      Αναβάθμισε την εφαρμογή του Instagram

Η εφαρμογή του Instagram φαίνεται να προκαλεί τα περισσότερα προβλήματα υπερθέρμανσης, ιδιαίτερα αν η χρήση της είναι πολύωρη. Όμως, η Meta αντιλήφθηκε αυτό το πρόβλημα και κυκλοφόρησε μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση , τον Σεπτέμβριο, για να το καταπολεμήσει. Η καινούργια έκδοση (version 302) ενδέχεται να μειώσει τα περιστατικά υπερθέρμανσης.

2.      Χρησιμοποίησε φορτιστή ελεγμένο από την Apple

Το καινούργιο μοντέλο της Apple, όπως και άλλοι προκάτοχοί του, δεν έρχονται με αντάπτορα φόρτισης. Λόγω αυτού, οι χρήστες του μοντέλου αναγκάζονται να αγοράσουν ξεχωριστό φορτιστή ή να χρησιμοποιήσουν κάποιον που είχαν ήδη. Τα κριτήρια επιλογής φορτιστή είναι σημαντικά, αν θέλεις να αποφύγεις την υπερθέρμανση του κινητού σου.

Αρχικά, διάλεξε έναν φορτιστή της ίδιας μάρκας ή κάποιας μάρκας ελεγμένης από την Apple. Οι φθηνότερες εναλλακτικές και η φόρτιση με ασύμβατο φορτιστή μπορεί να ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία της συσκευής σου.

Έπειτα, βεβαιώσου ότι τόσο το καλώδιο όσο και ο αντάπτορας βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Δεν πρέπει να έχουν λυγίσματα, εκτεθειμένα καλώδια ή σπασμένα κομμάτια. Η φόρτιση με τέτοιου είδους φορτιστές μπορεί να οδηγήσει τόσο σε υπερθέρμανση της συσκευής, όσο και σε μελλοντικά προβλήματα της μπαταρίας.

Με την ίδια λογική, αν χρησιμοποιείς ασύρματη φόρτιση για το iPhone 15 Pro ή Pro Max σου, και η συσκευή υπερθερμαίνεται, είναι καιρός να πάρεις έναν καινούργιο ασύρματο φορτιστή.

3.      Αναβάθμισε το λογισμικό της συσκευής σου σε iOS 17.0.3

Έπειτα από πολλές εικασίες που έγιναν από μεριάς των καταναλωτών, η Apple επιβεβαίωσε την αιτία της υπερθέρμανσης των συσκευών της. Σύμφωνα με τον κολοσσό τεχνολογίας, το λογισμικό iOS 17 είχε κάποια προβλήματα, τα οποία δημιούργησαν την αύξηση της θερμοκρασίας πέραν του προβλεπόμενου. Υποσχέθηκε στο κοινό της να λύσει αυτό το πρόβλημα, και τα κατάφερε, κυκλοφορώντας τον περασμένο Οκτώβριο το iOS 17.0.3.

4.      Ρύθμισε τους εξωτερικούς παράγοντες

Εκτός από προβλήματα με το λογισμικό της συσκευής, η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλείται κι από άλλους, εξωτερικούς παράγοντες. Αυτοί μπορεί να είναι η χρήση κακής ποιότητας θήκης η οποία δεν κατανέμει τη θερμοκρασία της συσκευής σωστά και η υπερβολική έκθεση του τηλεφώνου στον ήλιο.

Κάθε κινητή συσκευή βγάζει συγκεκριμένη ποσότητα θερμότητας όσο χρησιμοποιείται, καιΑυτό είναι φυσιολογικό. Το υλικό της θήκης θα πρέπει να είναι τέτοιο, έτσι ώστε να μην μένει παγιδευμένη αυτή η θερμότητα στο εσωτερικό της θήκης.

Η έκθεση του κινητού στον ήλιο για πολλή ώρα μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση χωρίς καν να χρησιμοποιείται, ιδιαίτερα τους πολύ ζεστούς μήνες. Προτίμησε να αφήνεις τη συσκευή σου σε σκιερά ή δροσερά μέρη. Αν αυτό είναι αδύνατο, φρόντισε να μειώσεις την πολύωρη χρήση της όταν βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

5.      Απενεργοποίησε την Ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο

Η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο είναι μια λειτουργία της κινητής σου συσκευής η οποία σου προσφέρει νέο περιεχόμενο στις εφαρμογές σου αυτόματα. Αν και κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο, έχει αποδειχθεί ότι είναι από τους κύριους λόγους υπερθέρμανσης του iPhone 15 Pro ή Pro Max.

6.      Reboot ή Reset

Αν κάποια στιγμή η συσκευή σου είναι πολύ καυτή για να χρησιμοποιηθεί, μπορείς να την επανεκκινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα σβήσεις τα μικρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο iOS κατά τη χρήση, και θα ελαφρύνεις λίγο το βάρος του συστήματος. Αυτή δεν είναι μόνιμη λύση του προβλήματος υπερθέρμανσης, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην καθημερινή χρήση.

Παρόλα αυτά, αν η θερμοκρασία δεν μπορεί να κατέβει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, ίσως η λύση είναι η επαναφορά όλων των ρυθμίσεων της συσκευής. Με αυτόν τον τρόπο δε χάνονται αρχεία ή φωτογραφίες, αλλά ανανεώνονται οι συνδέσεις στο Wi-Fi και το Bluetooth, μετριάζοντας έτσι τα προβλήματα που μπορεί να επιφέρουν αυτά στο iOS.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cybersecurity, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων καταναλωτών και επιχειρήσεων. Αν αναζητάτε μια λύση ασφαλείας για τις εφαρμογές σας όπως το Facebook και το Instagram, αλλά και ενισχυμένη προστασία για το Apple κινητό σας χωρίς να το επιβαρύνετε, το Bitdefender Mobile Security για iOS είναι η λύση. Μπορείτε να απολαμβάνετε την καλύτερη υποστήριξη για iPhone και iPad, χωρίς να ανησυχείτε για επικίνδυνες και κακόβουλες συνδέσεις ή εφαρμογές, διατηρώντας την ιδιωτικότητά σας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top