Εξ αποστάσεως εργασία – Προκλήσεις ασφαλείας και λύσεις

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των γεγονότων των τελευταίων ετών έχει αναπτυχθεί ένα διαφορετικό μοντέλο εργασίας, διαφορετικό από αυτό που είχαμε όλοι συνηθίσει. Η εξ αποστάσεως εργασία ήρθε για να μείνει για πολλούς λόγους, όπως είναι οι διευρυμένες επιλογές εύρεσης προσωπικού και από το εξωτερικό ή την περιφέρεια, η μείωση των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων, η αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κ.α.

Οι επιχειρήσεις πλέον δεν περιορίζονται από την τοποθεσία των υποψήφιων εργαζομένων τους και εστιάζουν κυρίως στις δεξιότητες και τα προσόντα τους.

Η εξ αποστάσεως εργασία, όμως, ενέχει και διάφορους κινδύνους καθώς οι κυβερνοεγκληματίες γνωρίζουν τον τρόπο που λειτουργούν πλέον οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Πιο συγκεκριμένα, οι προκλήσεις των ομάδων ασφαλείας έχουν αυξηθεί, όπως και οι κυβερνοεπιθέσεις. Η μη επαρκής προστασία των συσκευών των εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις τόσο για την επιχείρηση, όσο και για τους πελάτες.

Απαιτείται συνεργασία μεταξύ των ομάδων ασφαλείας και των εργαζομένων, ώστε να αποφευχθεί η υποκλοπή και η διαρροή ευαίσθητων δεδομένων. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τα μέτρα που πρέπει να λάβουν τα εκάστοτε μέρη.

Εξ αποστάσεως εργασία και εργαζόμενοι

Κατά την εξ αποστάσεως εργασία, οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν ακόμα περισσότερο τις συσκευές τους και δεν βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο των ομάδων ασφαλείας της επιχείρησης. Οφείλουν να λάβουν και οι ίδιοι μέτρα ασφαλείας για την οχύρωση των δεδομένων από εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που καθιστούν δύσκολη την είσοδο των κυβερνοεγκληματιών στους λογαριασμούς και τα αρχεία τους. Το Bitdefender Password Manager διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς και να τους αποθηκεύουν σε ασφαλές περιβάλλον χωρίς να χρειάζεται να τους θυμούνται. Οι ισχυροί κρυπτογραφικοί αλγόριθμοι καθιστούν δύσκολη την επίτευξη του στόχου των εγκληματιών.

Γνωρίζουμε ότι οι φορητές συσκευές, από πολλούς επαγγελματίες δεν χρησιμοποιούνται μόνο για εταιρική χρήση. Τις φορές που δεν χρησιμοποιείτε τα ασφαλή μέσα που σας προσφέρει η εταιρεία σας για την περιήγησή σας στο διαδίκτυο και την χρήση της εταιρικής συσκευής, ασφαλίστε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο. Είναι πολύ εύκολο, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο δίκτυο, να εισέλθει κάποιος κακόβουλος και να κατασκοπεύσει τις κινήσεις σας. Το Bitdefender Premium VPN αποτελεί ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, καθώς, σας επιτρέπει να κινήστε στον ψηφιακό κόσμο ελεύθερα και με ασφάλεια.

Η εκπαίδευση των εργαζομένων παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων της επιχείρησης. Οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στην ενημέρωσή των εργαζομένων για τις απάτες που κυριαρχούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εισέλθουν στον λογαριασμό σας.

Εξ αποστάσεως εργασία και ομάδες ασφαλείας

Με τα νέα δεδομένα, οι ομάδες ασφαλείας θα πρέπει να επανεξετάσουν τους κινδύνους και τις ανάγκες της επιχείρησής τους. Επίσης, τα στελέχη οφείλουν να επενδύσουν στις κατάλληλες λύσεις ασφαλείας για την οχύρωση του οργανισμού τους. Οι προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι ομάδες ασφαλείας έχουν αυξηθεί και η Bitdefender γνωρίζοντας επακριβώς τις ανάγκες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, σχεδίασε την ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας GravityZone.αποκλειστικά για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν γνωρίζουν ακριβώς τις κινήσεις που πραγματοποιούνται εντός της υποδομής τους χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρείται απαραίτητη η εγκατάσταση εταιρικής λύσης ασφαλείας που θα προλαμβάνει, θα εντοπίζει κενά ασφαλείας και θα θωρακίζει την υποδομή προσφέροντας πλήρη ορατότητα και άμεση απόκριση. Η πλατφόρμα ασφαλείας GravityZone προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης, ακόμα και απομακρυσμένης εργασίας, προσφέροντας αναλυτική απεικόνιση για τα σημεία ρίσκου των συσκευών και της συμπεριφοράς των χρηστών. Οι εταιρικές λύσεις ασφαλείας GravityZone Security Enterprise και Premium εξασφαλίζει πλήρη ορατότητα και διαχείριση περιστατικών ασφαλείας.

Το GravityZone Patch Management μπορεί να αυτοματοποιήσει την διαδικασία κάλυψης των κενών ασφαλείας και να εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, ενώ το  Full Disk Encryption απλοποιεί την κρυπτογράφηση των δίσκων των φορητών συσκευών, χωρίς την δύσκολη διαχείριση μέσω του Active Directory.

Στην εποχή μας, τα emails αποτελούν κύριο μέσο επικοινωνίας για πολλούς οργανισμούς και δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των data breaches ξεκίνησε από ένα email, ενώ δεν είναι πια λίγοι οι οργανισμοί που έχουν χάσει χρήματα καθώς εξαπατήθηκαν και προχώρησα σε κατάθεση σε λογαριασμούς απατεώνων. Η λύση Bitdefender  Cloud Email Security δίνει λύση σε αυτές τις προκλήσεις, προσφέροντας προστασία από τις σύγχρονες απειλές όπως BEC, πλαστοπροσωπία, Man In The Middle, έλεγχο των Links κ.α., με περισσότερους από 15.000 αλγόριθμους. Πάρτε τον έλεγχο της προστασίας των emails σας με την  εύχρηστη κονσόλα του Bitdefender Cloud Email Security

Το GravityZone Security για Mobiles (Mobile Threat Detection), ήρθε για να δώσει την ασφάλεια που έλλειπε από τις κινητές συσκευές. Συνεργάζεται με τα περισσότερα MDM και SIEM για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όχι μόνο διαχείρισης των κινητών συσκευών, αλλά προστασίας σε επίπεδο, OS, Network, Applications κ.α.

Για μια ασφαλή επαγγελματική ζωή και στην απομακρυσμένη εργασία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την κατάλληλη εταιρική λύση για την επιχείρησή σας.

Επικοινωνήστε στο 215-5353030 για να μιλήσετε με έναν έμπειρο σύμβουλο ασφαλείας ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Back to top Back to top