λάθος κλικ

Ένα λάθος κλικ μπορεί να καταστρέψει την επιχείρησή σας: Τι μπορείτε να κάνετε;

Στην εποχή όπου η διαδικτυακή δραστηριότητα λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στις επιχειρηματικές κινήσεις, οι εταιρείες καλούνται να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη απειλή. Κάθε κίνηση των υπαλλήλων τους στον κυβερνοχώρο κρύβει μεγάλους κινδύνους για την ακεραιότητα της επιχείρησης. Χωρίς τη λήψη κατάλληλων μέτρων, αυτό που μέχρι στιγμής αποτελούσε ένα εργαλείο της καθημερινότητας μπορεί να επιφέρει τη μεγαλύτερη καταστροφή. Τι είναι αυτό που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις, για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο;

Έλεγχος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων

Για τις μικρές επιχειρήσεις, ο τακτικός έλεγχος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται, αλλά και του περιεχομένου που καταναλώνεται, αποτελεί πρακτική καίριας σημασίας. Ένα απλό κλικ σε κάποιον κακόβουλο σύνδεσμο μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην επιχείρηση. Οι επιθέσεις Business Email Compromise (BEC) χρησιμοποιούν τακτικές phishing για να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους. Οι επιτιθέμενοι λαμβάνουν την ταυτότητα υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και στέλνουν emails στους υπαλλήλους, ζητώντας τους να πραγματοποιήσουν χρηματική συναλλαγή. Κάποιες φορές, ενδέχεται να τους ζητήσουν κάποια προσωπικά δεδομένα, με την πρόφαση ότι είναι απαραίτητα για κάποια εταιρική κίνηση.

Ο έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για μια επιχείρηση, αφού οι περισσότερες αλληλεπιδράσεις πραγματοποιούνται μέσω αυτού. Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, αναγνωρίζει τη σημασία ελέγχου των εταιρικών emails. Γι’ αυτό, προσφέρει την λύση GravityZone Security for Email, μια σύγχρονη κι αποτελεσματική μέθοδο παροχής cloud ασφάλειας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το Gravity Zone Cloud Email Security, συμβατό με κάθε πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορεί να αναγνωρίσει προσπάθειες phishing ή Business Email Compromise, fraud, ενώ προσφέρει έλεγχο στα στοιχεία γνησιότητας αποστολέα-παραλήπτη. Επιπλέον μηχανισμοί ελέγχου όπως το sandbox και το Link scan, επιτρέπουν των έλεγχο εγκυρότητας αρχείων και συνδέσμων, αυξάνοντα τα επίπεδα πρόληψης έναντι  γνωστών και αναδυόμενων απειλών.

Φιλτράρισμα του περιεχομένου που καταναλώνεται στον χώρο εργασίας

Πολλές φορές, το περιεχόμενο το οποίο δε σχετίζεται με την εταιρεία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή των εργαζομένων, δημιουργώντας επιπτώσεις και στην ασφάλεια. Με την εφαρμογή μέτρων ελέγχου στο περιεχόμενο που καταναλώνεται, μια επιχείρηση μπορεί να περιορίσει τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή άλλων ιστοσελίδων, διασφαλίζοντας ένα πιο ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον εργασιών. Επιπλέον, η επιχείρηση αποτρέπει την ανάρτηση περιεχομένου, που δε συνάδει με τις αξίες και τα ιδανικά της ίδιας, από επαγγελματικές συσκευές.

Το φιλτράρισμα του περιεχομένου (content control & web filtering) στις εταιρικές συσκευές μπορεί να αποτρέψει κάποια κακόβουλη ενέργεια εναντίον της εταιρείας. Το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, οι οποίοι ενδέχεται να παρουσιάζονται ως κάτι διαφορετικό από αυτό που όντως είναι. Για παράδειγμα, μια εξωφρενική προσφορά σε ένα πολυπόθητο αντικείμενο μπορεί να αποτελεί δίοδο για κάποιον εγκληματία του κυβερνοχώρου. Πατώντας πάνω σε αυτόν τον σύνδεσμο, ο υπάλληλος δίνει πρόσβαση σε οποιονδήποτε εν δυνάμει επιτιθέμενο σε ευαίσθητα, εταιρικά δεδομένα που δεν πρέπει να δημοσιευτούν.

Αν και παραβλέπεται από πολλούς, το εύρος ζώνης του διαδικτύου είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός πόρος. Οι περιττές διαδικτυακές εξορμήσεις μπορούν να το επιβαρύνουν, καθιστώντας την εργασία δύσκολη. Το φιλτράρισμα του περιεχομένου διασφαλίζει την αποδοτική και ομαλή λειτουργία των εταιρικών συσκευών, χωρίς να εμποδίζονται από χαμηλή ταχύτητα του διαδικτύου.

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων;

Το φιλτράρισμα του περιεχομένου και ο έλεγχος της διαδικτυακής δραστηριότητας αποτελούν δύο εργαλεία καίριας σημασίας για την κυβερνοασφάλεια μιας επιχείρησης. Η συμβολή στην προστασία ενάντια στους εγκληματίες του διαδικτύου, η διατήρηση της παραγωγικότητας και της ομαλής εργασιακής ροής και η βελτιστοποίηση του εύρους ζώνης αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα.

Η Bitdefender, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει κάθε επιχείρηση από τις απειλές του κυβερνοχώρου, προσφέρει τη σειρά GravityZone Business Security. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα και προηγμένα εργαλεία, η πλατφόρμα Gravity Zone ενισχυεί την θωράκιση- την πρόληψη- και τον εντοπισμό κακόβουλων και ύποπτων δραστηριοτήτων σε κάθε είδους τερματικό, physical, virtual, cloud, ενώ τα διαθέσιμα addon modules, Patch Management και Cloud Email Security, περιορίζουν σημαντικά τα κενά ασφαλείας, και προσφέρουν αυτοματοποίηση και κατανοητά reports για την λήψη αποφάσεων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top