Εγκατάσταση antivirus σε laptop

Τι είναι το antivirus;

Το antivirus, είναι το βασικό και απαραίτητο εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία του laptop σας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης συσκευής.

Σκοπός του antivirus είναι να προστατεύει τις συσκευές των χρηστών από δυνητικούς επιβλαβείς ιούς υπολογιστών, κακόβουλο λογισμικό και άλλες κυβερνοαπειλές. Σε περίπτωση που η συσκευή του χρήστη έρθει σε επαφή με κάποια απειλή, μπορεί να διαταραχτεί ή να επιβραδυνθεί ή λειτουργία της. Ακόμα, στις πιο ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταστραφεί εντελώς η συσκευή που έχει προσβληθεί.

Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες ενός antivirus;

Αφού γίνει η εγκατάσταση του, το antivirus λειτουργεί στο παρασκήνιο, όσο εσείς χρησιμοποιείτε το laptop σας.

Χρησιμοποιώντας μία βάση δεδομένων, σαρώνει τη συσκευή σας, προσπαθώντας να εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό και ύποπτα αρχεία. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάτι ασυνήθιστο και ύποπτο, σας  ζητάει να αποφασίσετε τι ενέργεια θέλετε να κάνετε. Οι κινήσεις σας, μπορεί να περιλαμβάνουν, από τον προσωρινό αποκλεισμό μέχρι τη διαγραφή του κάθε αρχείου.

Άλλη μία αρμοδιότητά του antivirus, είναι να ελέγχει την online δραστηριότητά σας, παρέχοντας προστασία από «περίεργα» sites, phishing emails, όπως και κακόβουλα αρχεία.

Κάποιες επιπλέον λειτουργίες του antivirus που μπορεί να συναντήσετε και είναι πολύ εύχρηστες, είναι οι παρακάτω:

·         Ο γονικός έλεγχος, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που υπάρχουν παιδιά στο σπίτι σας.

·         Το πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών, το οποίο σας βοηθάει να διαχειρίζεστε τους κωδικούς σας.

·         Το VPN, για να μπορείτε να περιηγείστε ανώνυμα στο διαδίκτυο.

·         Η κρυπτογράφηση αρχείων στο cloud, η οποία σας προσφέρει απόλυτη ασφάλεια δεδομένων.

·         Το firewall, που παρέχει ολοκληρωμένη προστασία σε επίπεδο δικτύου.

 

Πως να εγκαταστήσω online ένα πρόγραμμα antivirus στο laptop μου;

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πως να εγκαταστήσετε online ένα πρόγραμμα antivirus στο laptop σας, διαβάστε τα παρακάτω βήματα:

1.       Επιλέξτε ένα antivirus μέσα από το διαδίκτυο και ελέγξτε τις διάφορες επιλογές που προσφέρει ο ιστότοπος αυτός.

 

Tip: Προτείνεται να ξεκινήσετε με τους ιστότοπους, οι οποίοι παρέχουν ένα δωρεάν δείγμα του antivirus που προσφέρουν.

 

2.       Έπειτα, επιλέξτε την οδηγία “Αγορά ή Λήψη τώρα”.

3.       Στη συνέχεια, υποδείξτε τον τρόπο πληρωμής, με τον οποίον έχετε επιλέξει να προχωρήσετε στην αγορά του προγράμματος antivirus. Αφού ελέγξετε τα στοιχεία της κάρτας που δηλώσατε, κάντε κλικ στο “συνέχεια”, “εισαγωγή” ή “αποδοχή”.

 

4.       Πατήστε «ΝΑΙ» για να αποδεχτείτε τη λήψη του προγράμματος στο laptop σας.

 

5.       Έχετε υπόψη, ότι ο χρόνος εγκατάστασης του λογισμικού, εξαρτάται από την υπηρεσία Internet που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή.

 

Tip: Μην απενεργοποιείτε τη συσκευή σας, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί σωστά το πρόγραμμα.

 

6.       Ελέγξτε στο φάκελο “Λήψεις”, για να βρείτε το λογισμικό που μόλις κατεβάσατε και ξεκινήστε να το εγκαθιστάτε. Το λογισμικό αυτό, θα κάνει μια γρήγορη ανασκόπηση των χαρακτηριστικών του laptop σας, για να διαπιστώσει εάν είναι συμβατά με το πρόγραμμα antivirus που πρόκειται να εγκατασταθεί.

 

7.       Θα εγκατασταθεί μόνο εάν το λογισμικό του laptop σας ταιριάζει με το λογισμικό του antivirus. Έπειτα θα εμφανιστεί μία ειδοποίηση, για να κάνετε επανεκκίνηση.

 

8.       Αφού κάνετε κλικ πάνω στο πρόγραμμα του antivirus, θα ξεκινήσει η εγκατάστασή του, στη θέση που έχετε ορίσει εσείς μέσα στο laptop σας.

 

9.       Συνιστάται να περιμένετε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και έπειτα να ξεκινήσετε τη σάρωση για να αναζητήσετε πιθανούς ιούς.

 

10.   Μετά την εγκατάσταση, θα μπορείτε να δείτε έναν πίνακα με τα αποτελέσματα της σάρωσης. Εάν το antivirus έχει εντοπίσει κάποιον ιό ή πρόβλημα, θα ζητήσει να προχωρήσετε στην επανεκκίνηση της συσκευής σας.

Επιλέξτε το πακέτο Total Security της Βitdefender, την πιο καινοτόμα τεχνολογία που προβλέπει, προλαμβάνει και ανιχνεύει όλες τις απειλές στον κυβερνοχώρο. Κρατά τη συσκευή σας ασφαλή από πιθανές απειλές και φροντίζει για το απόρρητο των προσωπικών σας πληροφοριών. Κατεβάστε δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση των 30 ημερών.

Back to top Back to top