C-Suite Προστασία των στελεχών από στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

C-Suite: Προστασία των στελεχών από στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι σημερινοί παράγοντες απειλών επιλέγουν στοχευμένα το κοινό τους.. Μπορούν να στοχεύσουν χρήστες ή συστήματα που είναι πιο εύκολα προσπελάσιμα, αλλά προσφέρουν μικρότερη ανταμοιβή. Ή μπορούν να προσπαθήσουν να στοχεύσουν πιο καλά φυλασσόμενους στόχους, που μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερα οφέληΩστόσο, υπάρχει και μια τρίτη επιλογή: Οι στόχοι υψηλής αξίας, οι οποίοι τείνουν να προσφέρουν μια αξιόλογη αμοιβή. Αυτά είναι τα ανώτερα στελέχη ενός οργανισμού.

Όσο πιο ψηλά στοχεύουν, τόσο πιο δύσκολα αποτυγχάνουν

Λόγω του κύρους και της σημασίας τους για τον οργανισμό, τα στελέχη της C-Suite μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για τους κακόβουλους. Πρώτον, είναι εξαιρετικά πολυάσχολοι, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό ένα μήνυμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” να λάβει απάντηση από κεκτημένη ταχύτητα. Τα μέλη της C-Suite ζουν επίσης μια σχετικά δημόσια ζωή, καθώς πολλά από αυτά παρουσιάζονται σε διάφορα συνέδρια που δημοσιεύονται από το τμήμα δημοσίων σχέσεων του οργανισμού. Οι πληροφορίες από το LinkedIn, τα άρθρα των μέσων ενημέρωσης και άλλα δημόσια διαθέσιμα μέσα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τα spear phishing email που αναφέρονται σε έναν συνεργάτη ή πελάτη.

Μόλις παραβιαστούν, τα στελέχη προσφέρουν επίσης μια ευκαιρία στους κακόβουλους, να αξιοποιήσουν την επιρροή τους επί των υφισταμένων τους. Ένα καλογραμμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα ανώτερο στέλεχος προς έναν υφιστάμενο υπάλληλο μπορεί να είναι αρκετά πειστικό.

Βασική πρόληψη στον κυβερνοχώρο και ενοποιημένη ορατότητα συμβάντων ασφαλείας

Η αναχαίτιση των επιθέσεων που στοχεύουν την C-Suite μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η επιβολή μέτρων πρόληψης της κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρο τον οργανισμό. Οι λύσεις εκτεταμένης ανίχνευσης και απόκρισης (XDR) μπορούν να παρέχουν την απαιτούμενη ορατότητα σε όλο το φάσμα της υποδομής, να εντοπίζουν τις απειλές ασφαλείας πριν αυτές εξελιχθούν και να παρέχουν εφαρμόσιμες συστάσεις για τον περιορισμό του κινδύνου. Μια ολιστική λύση που καλύπτει τον χρήστη, το δίκτυο και όλα τα επίπεδα της υποδομής, είναι απαραίτητη για τον εντοπισμό ενεργειών ή συμβάντων που μπορεί να υποδεικνύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίθεση. Η συσχέτιση αυτών των πληροφοριών σε μια ενιαία κονσόλα που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI) και μηχανική μάθηση (ML) μπορεί να διευκολύνει τις ομάδες ασφαλείας να αναλύσουν την επίθεση σε πραγματικό χρόνο και να μειώσουν τον μέσο χρόνο ανίχνευσης και τον μέσο χρόνο αντίδρασης.

Εξετάστε αυτές τις τρεις βασικές τακτικές για την προστασία των στελεχών της C-suite από τις επιθέσεις spear phishing:

1. Ανιχνεύστε γρήγορα

Οι επιθέσεις που στοχεύουν σε υψηλόβαθμα στελέχη είναι πιθανό να έχουν υπερβολικά μεγάλο αντίκτυπο στον οργανισμό, επομένως είναι κρίσιμο να τις εντοπίζετε το συντομότερο δυνατό πριν προκληθεί πραγματική ζημιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε τη δυνατότητα συσχέτισης συμβάντων και πληροφοριών ασφαλείας σε μια ενιαία λύση XDR, όπου η AI/ML μπορούν να αναλύσουν φαινομενικά άσχετα συμβάντα για να ανιχνεύσουν μια επίθεση σε εξέλιξη.

2. Εφαρμόστε το σωστό πλαίσιο

Μόλις εντοπίσετε μια παραβίαση, είναι κρίσιμο να αρχίσετε να συλλέγετε σχετικές πληροφορίες το συντομότερο δυνατό. Οι λύσεις XDR μπορούν να παρέχουν στις ομάδες ασφαλείας το πλαίσιο που χρειάζονται για να κατανοήσουν πραγματικά την επίθεση, συλλέγοντας αυτόματα πληροφορίες σχετικά με το πώς έγινε η αρχική πρόσβαση, πώς μπόρεσε να εξαπλωθεί, ποια συστήματα έχουν επηρεαστεί και αν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή δεδομένων, επικοινωνίες εντολών και ελέγχου ή άλλα αποδεικτικά στοιχεία κακόβουλης δράσης.

3. Άμεση απόκριση

Η ταχύτητα είναι υψίστης σημασίας όταν πρόκειται για παραβίαση σε επίπεδο στελεχών, επομένως είναι σημαντικό η λύση XDR να παρέχει πληροφορίες που μπορούν να κατευθύνουν για το πώς να σταματήσετε την επίθεση και στη συνέχεια πώς να μετριάσετε αποτελεσματικά τον αντίκτυπό της.

Διευρυμένη ορατότητα, ευκρινές πλαίσιο: C-Suite: Σταματώντας τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Οι επιθέσεις στη C-Suite μπορεί να είναι αρκετά επιζήμιες – οδηγώντας σε απώλεια εσόδων, απολύσεις ή ακόμη και σε πτώχευση ή διακοπή λειτουργίας της εταιρείας. Δυστυχώς, παρά τον υπερμέγεθες κίνδυνο που ενέχουν για τον οργανισμό, πολλά ανώτερα στελέχη αντιμετωπίζουν με επιείκεια την ασφάλεια, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσβαση και την παραγωγικότητα έναντι των απλών ελέγχων ασφαλείας. Ευτυχώς, η σωστή πρόληψη της κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρο τον οργανισμό μπορεί να σταματήσει πολλές από αυτές τις επιθέσεις. Οι λύσεις XDR επιτρέπουν στις ομάδες ασφαλείας να αξιολογούν τις εξουσιοδοτήσεις σε ολόκληρο τον οργανισμό για να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν ξεπερασμένες ή επικίνδυνες πολιτικές. Οι λύσεις XDR παρέχουν επίσης ορατότητα και πλαίσιο στα συμβάντα, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν, να αναλυθούν και να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, αναγνωρίζει την ανάγκη για διευρυμένη ορατότητα, αυτοματοποιημένη ανίχνευση και καθοδηγούμενη απόκριση για ολόκληρο τον οργανισμό. Το GravityZone XDR, η πλατφόρμα της Bitdefender συνδυάζει εξελιγμένη προστασία από απειλές με λεπτομερείς αναλύσεις, προσθέτοντας ένα ευρύ περιβάλλον ασφαλείας και συσχετισμό των διαφόρων ειδοποιήσεων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top