BitDefender-Award

Η Bitdefender κερδίζει το έκτο βραβείο ‘Best Android Security’ από το AV-TEST


Το AV-Test είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά ινστιτούτα ασφάλειας πληροφορικής παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο ερευνητικό ινστιτούτο ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ετήσιων συγκριτικών αξιολογήσεων ασφάλειας κινητών τηλεφώνων, μέσα από τα οποία ανέδειξε την Bitdefender νικήτρια της δοκιμής Android Security αυτής της έκδοσης.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Bitdefender έχει κερδίσει έξι παρόμοια βραβεία την τελευταία δεκαετία, πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο του κλάδου μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι συσκευές smartphones Android διαθέτουν ορισμένες ελευθερίες σε σχέση με τις ανταγωνιστικές συσκευές. Τις ελευθερίες αυτές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι Hacker με σκοπό να δημιουργήσουν κακόβουλα λογισμικά κλοπής δεδομένων, stalkerware, SMS phishing κ.ά. Όπως καταλαβαίνουμε, το Android αποτελεί κύριο στόχο των hacker και γι’ αυτό οι χρήστες πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια τους και την καταπολέμηση των απειλών.

Σύμφωνα με το AV-Test, οι χρήστες του Android αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα, επικοινωνούν με άλλους, αποθηκεύουν σημαντικές φωτογραφίες και εκτελούν πολλές εργασίες από την συσκευή τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να βρεθεί η βέλτιστη προστασία για τις συγκεκριμένες συσκευές.

Όπως κάθε χρόνο, τα προϊόντα ασφαλείας για κινητά που εξετάστηκαν από το AV-Test αξιολογήθηκαν σύμφωνα με μια προκαθορισμένη δομή δοκιμών που περιλαμβάνει διάφορες κατηγορίες όπως είναι η Προστασία, η Απόδοση και η Ευχρηστία. Επίσης, το ετήσιο benchmark αξιολογεί και την αποτελεσματικότητα στην απόκρουση προηγμένων απειλών π.χ. ransomware.

Σταθερά υψηλά αποτελέσματα δοκιμών

Όσον αφορά την ασφάλεια των κινητών τηλεφώνων, η Bitdefender πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία και το χρυσό βραβείο του καλύτερου Android Security.

Η AV-Test εξέτασε 17 προϊόντα ασφαλείας για κινητά Android και επέλεξε την Bitdefender Mobile Security. Η επιλογή αυτή έγινε, καθώς, συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία στην προστασία από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο, στην ανίχνευση νεοακαλυφθέντων στελεχών κακόβουλου λογισμικού και στις επιδόσεις για μηδενικές ψευδείς προειδοποιήσεις σχετικά με νόμιμες εφαρμογές.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της AV-Test Andreas Marx ανέφερε τα εξής:

«Πρέπει να συγχαρούμε την Bitdefender για την κατάκτηση του βραβείου. Τα σταθερά υψηλά αποτελέσματα δοκιμών για μια εφαρμογή προστασίας στον ταχέως εξελισσόμενο τομέα του κακόβουλου λογισμικού Android δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Γι’ αυτό η ομάδα του AV-TEST χάρηκε ακόμα πιο πολύ που απένειμε το βραβείο AV-TEST Best Android Security 2022 για τους καταναλωτές στην Bitdefender».

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AV-TEST Maik Morgensten ανέφερε τα εξής:

«Η Bitdefender έχει αποδείξει την υπεροχή που έχει στην προστασία , στις επιδόσεις και στη χρηστικότητα κάθε χρόνο που πραγματοποιούμε δοκιμές στις λύσεις ασφαλείας για τα κινητά τηλέφωνα. Για έκτη φορά επιλέγουμε της Bitdefender το Mobile Security ως την καλύτερη προσφορά στην αγορά Android. Επιλέχθηκε, καθώς, μπλοκάρει το κακόβουλο λογισμικό, με μηδενικά ψευδώς θετικά αποτελέσματα ενώ διατηρεί την απόδοση και την χρηστικότητα της κινητής συσκευής».

Δεκαετία κυριαρχίας

Η Bitdefender για έκτη χρονιά βρίσκεται στο βιβλίο του AV-TEST την τελευταία δεκαετία. Έχει βραβευτεί περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, που αξιολογήθηκε εκείνη την περίοδο στο ετήσιο benchmark.

Τον ίδιο μήνα, η Bitdefender είχε την τιμή να κερδίσει το Βραβείο Επιλογής Αναγνωστών του PCMag το 2023, με τους αναγνώστες του κορυφαίου αυτού περιοδικού να αξιολογεί υψηλά την Bitdefender.

Την αξιολόγηση του AV-TEST για την Bitdefender στο προϊόν Mobile Security για Android θα την βρείτε εδώ: bit.ly/3ZW4QRp

Back to top Back to top