ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το διαδίκτυο έχει διευκολύνει τη ζωή μας, καθώς μας παρέχει πολλές πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλούς τομείς. Πλέον, η εξέλιξη του διαδικτύου έχει αλλάξει ακόμα και τον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας αλλά και τον τρόπο που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά. Με λίγα λόγια, τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα πολυεργαλείο τόσο για τους ιδιώτες, όσο και για τις επιχειρήσεις. Όμως, δεν πρέπει να μας παραπλανούν τα πλεονεκτήματά του. Το διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους και απειλές. Εάν, δεν προστατευτούμε καταλλήλως, τότε μπορεί να διακινδυνέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα. Μπορεί μια επίσκεψη σε έναν ιστότοπο που απλώς επιθυμούμε να δούμε ένα προϊόν, να φαντάζει ασφαλές, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να ενέχει πολλούς κινδύνους. Πώς, όμως, μπορούμε να πλοηγηθούμε με ασφάλεια στο διαδίκτυο;

 

Ασφαλίστε τις συσκευές σας χρησιμοποιώντας VPN.

Το Premium VPN είναι ένας τρόπος να πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο με απόλυτη ασφάλεια. Μας προσφέρει μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της συσκευής μας και του διακομιστή internet που θα συνδεθούμε σε έναν δημόσιο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν θα μπορεί να παρακολουθεί και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα που ανταλλάσσουμε εκείνη την στιγμή.

 

Προσοχή στα αρχεία που αποθηκεύονται.

Είναι σημαντικό να μην κατεβάζουμε διάφορα, διάσπαρτα αρχεία που δεν γνωρίζουμε την προέλευση τους, καθώς μια τέτοια ενέργεια μπορεί να είναι πηγή μόλυνσης από ιούς. Πρέπει οι εφαρμογές και τα αρχεία που κατεβάζουμε και αποθηκεύουμε να είναι από αξιόπιστες πηγές. Το Total Security της Bitdefender είναι ένα προϊόν που μπορεί να παρέχει την ασφάλεια που χρειαζόμαστε, καθώς ανιχνεύει οποιαδήποτε απειλή.

 

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Οι περισσότερες παραβιάσεις πραγματοποιούνται λόγω αδύναμων κωδικών πρόσβασης. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε αδύναμους κωδικούς, που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα π.χ. ημερομηνία γέννησης. Επίσης, η χρήση του ίδιου κωδικού σε όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι μεγάλος – σύνθετος και να εμπεριέχει σύμβολα, αριθμούς, γράμματα. Το Password Manager της Bitdefender, δίνει τη λύση και προσφέρει ισχυρούς κωδικούς καθώς δεν απαιτεί την δημιουργία τους και την απομνημόνευσή τους.

 

Προσοχή στα HTTPS.

Όταν πλοηγούμαστε στο διαδίκτυο πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι οι ιστότοποι διαθέτουν https. Το ‘S’ συμβολίζει την ασφάλεια που προσφέρει ο ιστότοπος. Το SSL κρυπτογραφεί τη σύνδεση, ώστε μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες να μην μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα μας.

 

Εγκαταστήστε Antivirus προγράμματα.

Ακόμα και στους πιο αξιόπιστους ιστότοπους μπορεί να κρύβονται απειλές και να διακινδυνευτούν τα δεδομένα μας. Το προϊόν Antivirus plus της Bitdefender προλαμβάνει το phishing και τις απάτες κατά τη περιήγησή μας στο διαδίκτυο, καθώς ανιχνεύει τις απειλές πριν ακόμα εισβάλουν στον υπολογιστή μας.

 

Προσοχή στις πληροφορίες που αναρτάτε.

Μπορεί να πιστεύουμε πως μια πληροφορία που θα δημοσιεύσουμε ή θα προσθέσουμε στο διαδίκτυο δεν θα παραμείνει αν τη διαγράψουμε. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με το ψηφιακό μας αποτύπωμα, καθώς διαρκεί πολύ περισσότερο από ότι θεωρούμε και μπορεί να μας επηρεάσει επαγγελματικά.

 

Η Bitdefender διαθέτει μια πληθώρα προϊόντων που μπορούν να μας προστατεύσουν απόλυτα από όλες τις απειλές και τους κινδύνους του διαδικτύου. Έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν τις απειλές και να τις καταπολεμούν, χωρίς να διακινδυνεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα προϊόντα της Bitdefender έχουν βραβευτεί ως προϊόντα της χρονιάς και έχουν δοκιμαστεί από πολύπλοκα και πολυάριθμα test.

Back to top Back to top