Ανέπαφες Συναλλαγές με Κινητό & Ασφάλεια

Οι εφαρμογές πληρωμών για κινητά απλοποιούν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε συναλλαγές με επιχειρήσεις και διευκολύνουν επίσης την αποστολή χρημάτων σε φίλους και συγγενείς, για να τους δώσουμε για παράδειγμα το μερίδιο μας για ένα γεύμα.

Επειδή οι hackers επικεντρώνονται σε ευάλωτες τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιήσουν για να βγάλουν γρήγορα και εύκολα χρήματα, είναι πολύ πιθανό να στοχεύσουν αυτές τις εφαρμογές για να πετύχουν το στόχο τους.

Οι περισσότερες εφαρμογές πληρωμών απαιτούν να συνδέσετε μια πιστωτική κάρτα με την εφαρμογή, ώστε οι πληροφορίες να αποθηκεύονται στο smartphone σας, έτοιμες για μελλοντικές πληρωμές. Όταν πληρώνετε για κάτι σε ένα κατάστημα, τοποθετείτε το τηλέφωνό σας κοντά στη συσκευή σημείου εξυπηρέτησης στο μητρώο. Στη συνέχεια, το τερματικό διαβάζει τα αποθηκευμένα στοιχεία πληρωμής σας ασύρματα, συνήθως χρησιμοποιώντας σήματα ραδιοσυχνοτήτων (RF), για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών πληρωμής είναι το Google Pay και το Apple Pay για Android και IOS συσκευές αντίστοιχα.

Θα ήταν όμως πολύ ενδιαφέρον να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να παραμείνουμε ασφαλείς, τόσο εμείς όσο και τα χρήματα μας, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές πληρωμών για κινητά που μπορούν να μας διευκολύνουν στην καθημερινότητά μας.

·         Απενεργοποίηση Bluetooth: Να κρατάμε ανενεργό το Bluetooth, το οποίο μπορεί να επιτρέψει ανεπιθύμητη πρόσβαση στο κινητό μας, είναι μια σοφή κίνηση. Η ενεργοποίηση του είναι προτιμότερο να γίνεται όταν το χρειαζόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

·         Ενημέρωση λογισμικού: Το λογισμικό της συσκευής μας παίρνει τακτικά ενημερώσεις, οι οποίες αφορούν και τα κενά ασφαλείας τα οποία προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου. Η έγκαιρη ενημέρωση κλείνει αυτά τα κενά και κρατάει ασφαλή τη συσκευή μας.

·         Ενημέρωση εφαρμογής: Το ίδιο ισχύει και για τις εφαρμογές μέσω των οποίων κάνουμε συναλλαγές (για παράδειγμα την εφαρμογή της τράπεζάς μας, η οποία υποστηρίζει ανέπαφες συναλλαγές).

·         Κλείδωμα τηλεφώνου: Η χρήση κωδικού ή μοτίβου για το άνοιγμα του κινητού μας είναι απαραίτητη, ώστε ακόμα κι αν πέσει στα χέρια κάποιου ανεπιθύμητου, να μην βρει εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία μας.

·         Έλεγχος κινήσεων λογαριασμού: Είναι πάντα καλό να ελέγχουμε τις κινήσεις λογαριασμού, ελέγχοντας αν γνωρίζουμε την προέλευση όλων των χρεώσεων που περιλαμβάνει. Ακόμα και μικρές χρεώσεις αγνώστου προελεύσεως, ίσως είναι δοκιμή των χάκερ, για κάποια μεγαλύτερη.

·         Mobile Security για κινητά: Εφόσον η ασφάλεια των κινητών συσκευών είναι πλέον μεγάλη, η χρήση κάποιου εξειδικευμένου προγράμματος είναι πλέον πολύ σημαντική. To Bitdefender mobile security τόσο για Android όσο και για IOS προστατεύει τη συσκευή σας και σας ειδοποιεί για κάθε είδους κακόβουλες σελίδες κι εφαρμογές.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν, πως με κάποιες απλές κινήσεις που βασίζονται στην απλή λογική και τη βοήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων, που μπορούν να εγκατασταθούν σε λίγα λεπτά, τα χρήματά μας μπορούν να παραμείνουν ασφαλή.

Η ΒitDefender προσφέρει τα καλύτερα λογισμικά προστασίας για υπολογιστές, είτε μιλάμε για windows είτε για Mac. Τα antivirus αυτά αποτελούν την καλύτερη λύση για εσάς, την οικογένεια σας, ακόμα και για την επιχείρηση σας.  

Back to top Back to top