Ασφάλεια και διαδίκτυο για παιδία (Γονικός έλεγχος)

Ασφάλεια και διαδίκτυο για παιδία (Γονικός έλεγχος)

Είναι δεδομένο πως την σημερινή εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας, απαιτούνται νέα επίπεδα επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης γενικά και ειδικά στο οικογενειακό περιβάλλον και κυρίως στην στάση των γονιών απέναντι στα παιδιά τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια διαφορετική κοινωνία απ’ ότι οι μεγαλύτεροι. Οι βόλτες με το ποδήλατο, το παιχνίδι στις αλάνες, τα παιδικά προγράμματα στην τηλεόραση δεν είναι πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών. Αντίθετα, και αυτά πλέον ζουν στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο έχουμε αρχίσει να μεταφερόμαστε όλοι.

Η λίστα των πλεονεκτημάτων που μας προσφέρει η ψηφιακή εποχή είναι πολύ μεγάλη. Τι κάνουμε, όμως, όταν το παιδί μας έχει εθιστεί στην οθόνη του κινητού ή του tablet; Πώς να του διδάξουμε σωστές συνήθειες χρήσης του διαδικτύου; Ο ψηφιακός κόσμος ήρθε για να μείνει και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Έχουμε το καθήκον να αναπτύξουμε τις βέλτιστες πρακτικές για την ανατροφή των παιδιών στην εποχή του διαδικτύου.

Γνωρίστε την τεχνολογία

Αυτό σημαίνει απλώς ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι γνώστες της λειτουργίας και των δυνατοτήτων των όποιων εφαρμογών χρησιμοποιούν τα παιδιά τους. Αν δηλαδή, η εφαρμογή έχει δυνατότητα συνομιλίας, ή αν προσφέρει αγορές εντός της εφαρμογής, ή αν υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστεί σε αυτήν ακατάλληλο περιεχόμενο.

Αν κάνουμε την έρευνά μας και επιτύχουμε την κατανόηση των τεχνολογικών τάσεων, τότε μπορούμε να τις συζητήσουμε ορθολογικά με τα παιδιά μας. Θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους για το θέμα, και στην πραγματικότητα θα αισθάνονται πιο ασφαλή όταν βλέπουν ότι δεν είμαστε άσχετοι με τις  συνήθειές τους. Αυτό βοηθά να παίρνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το τι είναι αποδεκτό και κατάλληλο για την ηλικία τους.

Προνοείστε για την ασφάλεια της οικογένειάς σας

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα τα οποία μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει, ώστε να διασφαλίσει ασφαλή περιήγηση στον ψηφιακό κόσμο για όλη την οικογένεια.

  1. Εκπαίδευση: Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και πως να τους αποφύγουν.
  2. Κωδικοί πρόσβασης: Χρησιμοποιείστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό και εξετάστε τη χρήση ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για να τους διαχειρίζεστε αποτελεσματικά, όπως για παράδειγμα το Password Manager της Bitdefender.
  3. Ειδικά εργαλεία: Το Bitdefender Total Security  προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά που μπορούν να προστατεύσουν την οικογένειά σας:
  4. Γονικός έλεγχος: Με τον γονικό έλεγχο, οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Η Bitdefender προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία με το Bitdefender Family Pack, το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη όλων των μελών της οικογένειάς σας.
  5. Προστασία από κακόβουλο λογισμικό: Το Bitdefender σε όλες τις εκδόσεις του, προσφέρει υψηλή προστασία από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και ramsomware.
  6. VPN: Η χρήση ενός VPN μπορεί να κρύψει την IP διεύθυνση και να εξασφαλίσει ότι οι δραστηριότητες παραμένουν ιδιωτικές.

Ιδανικά, όλοι θα προτιμούσαμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν θα χρειαζόμασταν καθόλου γονικό έλεγχο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ούτε παρούσα ούτε μελλοντική πραγματικότητα. Έτσι, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε και να καλλιεργούμε δεξιότητες που διασφαλίζουν την διαδικτυακή μας ασφάλεια. Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, αναγνωρίζει την ανάγκη των χρηστών για ολοκληρωμένη προστασία, σε κάθε συσκευή, και την ανάγκη των γονιών να επιβλέπουν τα παιδιά στον επικίνδυνο χώρο του διαδικτύου και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε σας ανάγκη. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα σας Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που σας ταιριάζει.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top