XDR: Ένας πλήρης οδηγός

XDR:  Ένας πλήρης οδηγός

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για ανάπτυξη και αύξηση της παραγωγικότητας, οδηγεί τις επιχειρήσεις να διατηρούν όλο και πιο σύνθετες υποδομές. Την ίδια στιγμή, οι νέες τεχνολογίες που υιοθετούνται από τους κακόβουλους, κάνουν τις απειλές επίσης πιο σύνθετες και συνδυαστικές, ικανές να ξεκινούν από όποιο σημείο της υποδομής καταφέρουν να βρουν κενό ασφαλείας, και να επεκτείνονται σε άλλα σημεία μέχρις ότου καταφέρουν τον σκοπό τους. Οι ομάδες ασφαλείας και οι διαχειριστές, αντιμετωπίζουν καθηνερινές προκλήσεις, να διατηρούν θωρακισμένη την υποδομή, χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα, να είναι σε θέση να αντιληφθούν το δυνατόν νωρίτερα μια κακόβουλη ή μη εξουσιοδοτημένη ενέργεια και να μπορούν να λάβουν άμεσα αποφάσεις για τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης. Τα κατάλληλα εργαλεία μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των ομάδων, περιορίζοντας τον χρόνο και την εξειδίκευση που απαιτείται.  

Ακόμη και στις πιο ώριμες υποδομές, που έχουν προχωρήσει σημαντικά στο ταξίδι της κυβερνοασφάλειας, διατηρούνται τυφλά σημεία. Κρυφά μονοπάτια από vulnerabilities, outdated libraries, misconfigurations κ.α., που μπορούν να αποτελέσουν όχι μόνο σημείο εισόδου των εισβολέων, αλλά κανάλι ανενόχλητης επικοινωνίας για μήνες. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν προηγμένες λύσεις ασφαλείας, που συνδυάζουν πολλαπλές τεχνολογίες και πολυεπίπεδους ελέγχους, στοχεύοντας να διευρύνουν την ορατότητα και τον έλεγχο στις ομάδες ασφαλείας. Το XDR, καθιερώθηκε ως τέτοια λύση, προσφέροντας βελτιωμένη ακρίβεια εντοπισμού απειλών σε εφαρμογές και συστήματα που σχετίζονται με Identity, Cloud, Productivity ή Collaboration όπως η σουίτα MS 365, αλλά και το δίκτυο.

Η πολυπλοκότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα της ασφάλειας

Οι σημερινές εταιρικές υποδομές, έχουν αυξήσει σημαντικά την εκτεθειμένη επιφάνεια σε απειλές. Οι διαχειριστές και οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τον χρόνο απόκρισης και διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας, αν λαμβάνουν ακριβή πληροφορία και καθοδήγηση από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν.  Οι λύσεις XDR αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα, δίνοντας ορατότητα στα τυφλά σημεία της υποδομής και την δυνατότητα να εντοπίσουν απειλές πριν αυτές προλάβουν να εξελιχθούν, απεικονίζοντας συσχετισμούς από διάφορα σημεία της υποδομής όπως τερματικά, δίκτυο, cloud κ.α.  

Λαμβάνοντας υπόψη το ανθρώπινο στοιχείο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων της κυβερνοασφάλειας απαιτεί την επιλογή του κατάλληλου εργαλείου. Αντί να συμβιβαστούν με οποιοδήποτε εργαλείο, οι ομάδες ασφαλείας θα πρέπει να αναζητήσουν ενεργά μια λύση XDR που να αυξάνει (και όχι να εμποδίζει) την παραγωγικότητα.

Η προσέγγιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που καθοδηγείται από τον άνθρωπο διασφαλίζει ότι οι λύσεις XDR ενισχύουν, και δεν αντικαθιστούν, τις ανθρώπινες ικανότητες. Όσο καλύτερα μπορούν οι ομάδες να αποτρέψουν τις επιθέσεις από το να συμβούν, τόσο συντομότερα θα ανταποκρίνονται τη στιγμή που ρέπει, επιτρέποντάς τους να πετύχουν περισσότερα σε λιγότερο χρόνο και να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι σημαντικό.

Καθώς αξιολογείτε τις λύσεις XDR με ανθρωποκεντρικό κριτήριο, εξετάστε αυτές τις πέντε βασικές ερωτήσεις για να διασφαλίσετε ότι η τεχνολογία συμπληρώνει και ενισχύει τις δυνατότητες της ομάδας σας:

Πόσο διαδραστικό είναι το περιβάλλον του χρήστη;

Ένα διαδραστικό, ισχυρό UI στη λύση XDR, επιτρέπει στους ανθρώπους να κατανοούν γρήγορα την κατάσταση καθώς εξελίσσεται και να αναλαμβάνουν άμεση δράση. Μια κατανοητή επισήμανση του συμβάντος θα πρέπει να ενημερώνει τους αναλυτές για το πώς να ξεκινήσουν τη διερεύνηση, ποια συστήματα έχουν επηρεαστεί και αν υπάρχει κλιμάκωση. Τυχόν συστάσεις θα πρέπει να παρουσιάζονται σε ευανάγνωστη γλώσσα χωρίς να χρειάζεται να αναζητούνται κωδικοί, σύνταξη ή άλλοι ορισμοί.

Διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των ομάδων;

Οι λύσεις XDR θα πρέπει να φέρνουν τους ανθρώπους μαζί για την επίλυση των προβλημάτων και όχι να τους κρατούν σε απομονωμένους χώρους. Οι πολιτικές κλιμάκωσης επιτρέπουν τη δρομολόγηση των συμβάντων στον κατάλληλο αναλυτή με τη σωστή τεχνογνωσία.

Ποια εκπαίδευση και υποστήριξη είναι διαθέσιμες;

Οι οργανισμοί πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη λύση XDR, και η εκπαίδευση και η υποστήριξη τους επιτρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε χαρακτηριστικό και δυνατότητα με τον βέλτιστο τρόπο. Η εκπαίδευση πρέπει να είναιάρτια, και να δίνει κίνητρα για πρόσθετη μάθηση. Η υποστήριξη θα πρέπει να είναι επίσης άμεση– παρέχοντας μια σαφή καθοδήγηση, βήμα προς βήμα τη στιγμή που πρέπει.

Είναι ο προμηθευτής συνεργάτης στην κυβερνοασφάλεια;

Οι οργανισμοί χρειάζονται έναν προμηθευτή XDR που είναι πρόθυμος να ενεργήσει ως συνεργάτης και όχι ως πάροχος υπηρεσιών. Η ανατροφοδότηση θα πρέπει να είναι αμφίδρομη – ειδικά σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο απειλών.

Πόσο καλά ευθυγραμμίζεται η λύση με την κουλτούρα σας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας;

Η λύση XDR θα πρέπει επίσης να ευθυγραμμίζεται με την κουλτούρα κυβερνοασφάλειας του οργανισμού σας. Όπως και αν προστατεύετε τον οργανισμό σας, είναι κρίσιμο να έχετε τα εργαλεία που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες και τα κανονιστικά πλαίσια που πρέπει να εφαρμόζετε.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, ακολουθώντας τις ανάγκες των οργανισμών για ένα πιο ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον, έχει εντάξει στην πλατφόρμα της, GravityZone την λύση XDR, προσφέροντας διευρυμένη ορατότητα, αυτοματοποιημένη ανίχνευση και καθοδηγούμενη απόκριση, βοηθώντας τις ομάδες ασφαλείας να είναι πιο στοχευμένες και αποτελεσματικές. Συσχετίζοντας πληροφορίες ασφαλείας από τα τερματικά, το δίκτυο, το Cloud (AWS & Azure), τα MSO και τον Active Directory, η Bitdefender προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη λύση με το XDR στην κορυφή της πυραμίδας που στηρίζεται στο μεγαλύτερο Intelligence Network παγκοσμίως. Η σουίτα Bitdefender GravityZone,που εξασφαλίζει θωράκιση-πρόληψη-εντοπισμό και απόκριση σε 1 κονσόλα με 1 μοναδικό agent, ενισχύεται με τους αντίστοιχους sensors XDR σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε οργανισμού. Συνδυάζει δυνατότητες αυτοματοποίησης μεταξύ endpoint protection – EDR & XDR, και με δυνατότητα παρακολούθησης των συμβάντων, το GravityZone Incident Advisor, παρέχει μία περιληπτική εικόνα όλων των σημαντικών πληροφοριών για να ελαχιστοποιήσει τον απαραίτητο χρόνο ανάλυσης και απόκρισης. Αυτή η σύνοψη παρέχει στους αναλυτές ασφαλείας  αξιοποιήσιμες πληροφορίες για το τι έχει συμβεί σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της επίθεσης, το εύρος, και τυχόν σχετιζόμενα περιστατικά.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και προμηθευτείτε την λύση ασφαλείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία : info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top