Το στρατηγικό πλεονέκτημα του MDR για οργανισμούς με περιορισμένους πόρους

Το στρατηγικό πλεονέκτημα του MDR για οργανισμούς με περιορισμένους πόρους

  Οι λύσεις XDR, έχουν γίνει ένα κρίσιμο εργαλείο για την ασφάλεια των οργανισμών σήμερα, παρέχοντας σε πολλές εταιρείες ορατότητα και έλεγχο σε ένα πιο διευρυμένο πεδίο της υποδομής τους στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, η παρακολούθηση μιας εκτεταμένης υποδομής μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητική δουλειά για επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκή ομάδα ή για εκείνους τους οργανισμούς που χρειάζονται παρακολούθηση όλο το εικοσιτετράωρο. Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η βοήθεια από έναν Managed Services Provider που ειδικεύεται στον εντοπισμό απειλών και την απόκριση. Οι υπηρεσίες MDR μπορούν να ενισχύσουν την υπάρχουσα τεχνογνωσία της ομάδας σας ενεργώντας ως τα μάτια και τα αυτιά της ασφάλειας, επιτρέποντας στην ομάδα διαχείρισης να επικεντρωθεί σε πιο στρατηγικές εργασίες, όπως η ανάπτυξη εφαρμογών και η επιδιόρθωση ευάλωτων εφαρμογών.

Γιατί χρειάζεστε το XDR ;

  Είναι σαφές πια ότι απλώς η εγκατάσταση ενός Firewall και ενός antivirus δεν είναι πλέον αρκετά για να διασφαλίσουν την υποδομή σας. Οι σημερινές ολοένα και πιο εξελιγμένες απειλές χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών για να παρακάμψουν αυτές τις παραδοσιακές λύσεις ασφάλειας. Μόλις εδραιωθεί το σημείο πρόσβασης, ο εισβολέας μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί σε όλο το δίκτυο σχεδόν αόρατος και απερίσπαστος – φτάνοντας τελικά σε έναν πολύτιμο στόχο από όπου μπορεί να ολοκληρώσει την δράση του, θέτοντάς το στην κυριαρχία του.  

  Η πρόληψη για τέτοιες απειλές βρίσκεται σε μια λύση XDR. Το XDR παρέχει την καλύτερη προστασία έναντι σύνθετων επιθέσεων, ενσωματώνοντας δεδομένα από πολλαπλά επίπεδα, όπως τερματικά, διακομιστές, εφαρμογές cloud, email και δίκτυα— και ενορχηστρώνοντας μια συντονισμένη, αποτελεσματική απόκριση σε συμβάντα που έχουν εντοπιστεί, πριν προλάβουν να εξελιχθούν.

  Αυτές οι αποκρίσεις μπορούν να αυτοματοποιηθούν ή να ενεργοποιηθούν από ένα περιστατικό, που προτείνεται από την τεχνολογία AI στην ομάδα ασφαλείας ή παρουσιάζονται ως playbooks που οι αναλυτές μπορούν να ακολουθήσουν και να ανταποκριθούν όταν εντοπιστεί ένα συμβάν. Η χρήση ενός συνδυασμού και των τριών μεθόδων από μια ενιαία, ενοποιημένη κονσόλα XDR επιτρέπει μια γρήγορη στρατηγική εντοπισμού και διαλογής που μετριάζει τον επιχειρηματικό κίνδυνο και τον χρόνο απόκρισης. Ωστόσο, ακόμη και οι πιο προηγμένες λύσεις XDR χρειάζονται εξειδικευμένη διαχείριση και συνεχή παρακολούθηση για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν με μέγιστη αποτελεσματικότητα. Εδώ μπαίνει η υπηρεσία MDR.

Τρεις τρόποι που το MDR μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του XDR

  Το κλειδί για μια αποτελεσματική εφαρμογή του XDR είναι το πόσο γρήγορα ένας οργανισμός μπορεί να εντοπίσει ένα συμβάν, να μετριάσει τον αντίκτυπό του και να χρησιμοποιήσει μια μακροπρόθεσμη διόρθωση για να κλείσει την ευπάθεια. Αυτό απαιτεί συνεχή παρακολούθηση σε ένα όλο και πιο περίπλοκο χαρτοφυλάκιο εργαλείων ασφαλείας. Και, ενώ πολλές λύσεις XDR μπορούν να αυτοματοποιήσουν μεγάλο μέρος αυτών των εργασιών, δεν μπορείτε απλώς να το ενεργοποιήσετε και να περιμένετε ότι θα σας προστατεύει 24×7. Κάποιος πρέπει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να παρέχει την κριτική σκέψη υψηλού επιπέδου που μόνο οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν. Δεν μπορείτε να αναμένεται από τις ομάδες να εργάζονται 60 έως 80 ώρες την εβδομάδα ή να έχουν την ακριβή τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές συνεχώς εξελισσόμενες απειλές, παραμένοντας αποδοτικές. Αυτό οδηγεί σε burn out.

  Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να έχει νόημα να συνεργαστείτε με έναν πάροχο υπηρεσιών MDR που μπορεί να παρέχει κάλυψη 24×7 και να αυξήσει την τεχνογνωσία της ομάδας σας για ότι νέο προκύπτει. Το MDR παρέχει πρόσβαση στις τελευταίες εξελίξεις κυβερνοασφάλειας και πληροφορίες Threat Intelligence, συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος τεχνογνωσίας και κάνει την ομάδα σας πιο αποτελεσματική και αποδοτική σε έναν κόσμο όπου όλοι καλούνται να κάνουν περισσότερα με λιγότερα.

  1. Εξασφάλιση λειτουργικής αποτελεσματικότητας

  Ας το παραδεχτούμε. Η δημιουργία μιας εσωτερικής ομάδας που ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες ασφάλειας της επιχείρησης μπορεί να είναι δαπανηρή και πιθανότατα απρόσιτη για μικρότερους οργανισμούς. Αυτό απαιτεί προσλήψεις και διαρκή εκπαίδευση της σωστής τεχνογνωσίας και οι ομάδες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να παρέχουν κάλυψη 24×7. Το κόστος συντήρησης είναι εξαιρετικά υψηλό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να χάσετε ένα ποσοστό της επένδυσής σας κάθε χρόνο που στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθεί. Από την άλλη, το MDR είναι ουσιαστικά plug and play. Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να εγκατασταθούν μέσα σε λίγες μέρες, παρέχοντας άμεση κάλυψη των πιο κρίσιμων ψηφιακών στοιχείων σας ή ολόκληρου του περιβάλλοντός σας—χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες λύσεις και εργαλεία με ελάχιστη επένδυση εκ μέρους σας. Ο προϋπολογισμός που διαφορετικά θα είχε δαπανηθεί για τη δημιουργία μιας εσωτερικής ομάδας μπορεί να ανακατανεμηθεί σε άλλα έργα κυβερνοασφάλειας ή να επανεπενδυθεί διαφορετικά στην επιχείρηση.

  • Γεφυρώστε το Κενό Πόρων

  Οι πάροχοι υπηρεσιών MDR προσλαμβάνουν συνεχώς στελέχη, επανεκπαιδεύονται και αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους για να συμβαδίζουν με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και τάσεις των απειλών. Είναι ουσιαστικά ενσωματωμένο στον προϋπολογισμό και το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Η πρόσβασή σας σε έμπειρους ειδικούς καθιστά λιγότερο πιθανό να πληγείτε από μια νέα ή εξελισσόμενη απειλή. Εάν συμβεί κάτι νέο ή απροσδόκητο, μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι ο πάροχος MDR θα ξέρει πώς να το φροντίσει. Και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι πιθανώς ενήμερος πριν το καταλάβετε και έχει ήδη λάβει τα κατάλληλα αντίμετρα. Το MDR διασφαλίζει ότι έχετε πάντα πρόσβαση σε μια ομάδα ειδικών για προηγμένο εντοπισμό και απόκριση απειλών.

  • Διατηρείστε Business Agility

  Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα μεγαλώνετε ή συμβαδίζετε με τις εποχές, οι πάροχοι MDR μπορούν να κλιμακωθούν για να καλύψουν οποιαδήποτε ζήτηση. Συγχώνευση με άλλη εταιρεία; Επέκταση σε μια νέα αγορά; Μετακίνηση σε περιβάλλον cloud; Οι πάροχοι υπηρεσιών MDR καθιστούν πολύ πιο πιθανό να μπορείτε να προσθέσετε υπηρεσίες ή νέες εφαρμογές στην υποδομή σας,  καθώς οι επιχειρηματικές αποφάσεις λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, χωρίς να χρειάζεται να αναδιαρθρώσετε την εσωτερική σας ομάδα ασφαλείας ή να διακόψετε τις υπάρχουσες λειτουργίες. Για αυτούς, είναι θέμα να γυρίσουν έναν διακόπτη.

  • Προστατέψτε τον οργανισμό αποτελεσματικά και αποδοτικά σε κλίμακα

  Το XDR είναι ένα κρίσιμο συστατικό της στρατηγικής κυβερνοασφάλειας οποιουδήποτε οργανισμού, αλλά δεν χρειάζεται να επιφορτίζεστε εξολοκλήρου για την ασφάλεια της υποδομής σας, ούτε να πιέζετε τους διαχειριστές σας με ζητήματα εξειδικευμένης γνώσης για την ασφάλεια. Το MDR συμβάλλει στην ενίσχυση της εσωτερικής σας ομάδας ενεργώντας ως τα μάτια και τα αυτιά για την ασφάλειάς σας 24 x 7 x 365. Η συνεργασία με έναν πάροχο MDR συμβάλλει στη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας, στην γεφύρωση του κενού πόρων και στην ευελιξία των επιχειρήσεων. Το πιο σημαντικό, οι πάροχοι υπηρεσιών MDR καθιστούν δυνατή την προστασία των οργανισμών από τις σημερινές ολοένα και πιο εξελιγμένες απειλές χωρίς να χρειάζεται να επενδύετε συνεχώς στη δημιουργία και την συντήρηση μιας μεγάλης ομάδας κυβερνοασφάλειας.

Μάθετε περισσότερα για το Bitdefender MDR

Back to top Back to top