Επιλέξτε μια στρατηγική προμήθειας λύσεων με βάση το αποτέλεσμα και όχι το Project

Επιλέξτε μια στρατηγική προμήθειας λύσεων με βάση το αποτέλεσμα και όχι το Project

Οι παραδοσιακές υπηρεσίες στην κυβερνοασφάλεια, έχουν ακολουθήσει ένα σταθερό πρότυπο για δεκαετίες. Πράγμα που έχει μετατρέψει την κυβερνοασφάλεια σε μια κατακερματισμένη αλληλουχία διαχείρισης έργων. Οι ομάδες ασφαλείας κατακλύζονται από πολυάριθμες ειδοποιήσεις, που οδηγούν σε χαμένα κρίσιμα γεγονότα και αυξημένες ευπάθειες των συστημάτων. Αυτό που προοριζόταν να χρησιμεύσει ως ολοκληρωμένη κάλυψη έναντι των ταχέως αναπτυσσόμενων απειλών, έχει αυξήσει την πολυπλοκότητα σε όλη τη στοίβα ασφαλείας, καθιστώντας δύσκολο για τις ομάδες να εντοπίσουν σημαντικές πληροφορίες, να τις εντάξουν σε πλαίσιο και να επιλύσουν τα προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

  Οι επαγγελματίες ασφάλειας χρειάζονται λύσεις που δίνουν προτεραιότητα στην απλότητα, διασφαλίζοντας ότι οι επενδύσεις μεταφράζονται σε άμεσα, απτά αποτελέσματα. Αυτό θα επιτρέπει στους οργανισμούς να παραμένουν ένα βήμα μπροστά από τους ολοένα και πιο εξελιγμένους κακόβουλους παράγοντες, και να παρέχουν ισχυρές και αποτελεσματικές υπηρεσίες ασφαλείας που ενδυναμώνουν και υποστηρίζουν τις επιχειρηματικές λειτουργίες.

Τα μειονεκτήματα προσέγγισης αγοράς βάσει Project

  Μια προσέγγιση που βασίζεται σε projects, κάνει συχνά τις ομάδες ασφαλείας να χάνουν τον ευρύτερο στόχο τους . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα, καθώς οι ομάδες ασχολούνται με τη συντήρηση ξεπερασμένων εργαλείων αντί για την ενίσχυση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

  Οι λεπτομέρειες απορροφούν τόσο την προσοχή, που ενίοτε χάνεται η ουσία και οι ομάδες ξεχνούν γιατί εφάρμοσαν ένα εργαλείο εξαρχής και αν εξακολουθεί να εξυπηρετεί τον σκοπό του. Βασικές ερωτήσεις όπως, “Χρειαζόμαστε ακόμα μια λύση AV;” ή “Πώς προστατεύουμε τα απομακρυσμένα τερματικά;” μένουν αναπάντητες χάριν της συνήθειας να γίνονται τα πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Είναι πιο εύκολο να ακολουθείται η ίδια τακτική κάτι παρά να επιλέξουμε την αλλαγή.

  Μια προσέγγιση βασισμένη σε projects για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο οδηγεί τελικά σε αναποτελεσματικότητα. Εάν δεν επικεντρώνεστε σε πράγματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή την βελτίωση της παραγωγικότητας ή την δημιουργία νέων ευκαιριών, τότε οι νέες ανάγκες μένουν ακάλυπτες ή καλύπτονται με δύσχρηστα workarounds. Είναι επίσης μια στρατηγική που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Κάθε εργαλείο που επιλέγετε, συνοδεύεται από μια γραμμή στον προϋπολογισμό. Καθώς τα πλαίσια ασφαλείας διευρύνονται και γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, τόσο αυξάνεται και το κόστος για τον οργανισμό.

  Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, το να θεωρείται ένα τμήμα κέντρο κόστους είναι ένα ζήτημα. Ένας λόγος που οι ομάδες πέφτουν σε αυτήν την παγίδα είναι η εξάρτησή τους από ξεπερασμένες, αναποτελεσματικές λύσεις κυβερνοασφάλειας. Η εύρεση της σωστής λύσης που περιορίζει τον θόρυβο για να σας δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, σας επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε τις τεχνολογικές σας αποφάσεις με τους άμεσους επιχειρηματικούς στόχους, ενισχύοντας την απόσβεση.

Ακολουθώντας μια προσέγγιση εστιασμένη στα αποτελέσματα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Η μετάβαση από μια στρατηγική βασισμένη στα projects σε μια προσέγγιση που βασίζεται στα αποτελέσματα περιλαμβάνει την εξερεύνηση σε άγνωστο έδαφος, αλλά είναι απαραίτητη για την επιτυχία. Η υιοθέτηση των σωστών εργαλείων και στρατηγικών είναι κρίσιμη για την υποστήριξη αυτής της αλλαγής, επιτρέποντας στις ομάδες ασφαλείας να ευθυγραμμίσουν αποτελεσματικά τις προσπάθειές τους με τους επιχειρηματικούς στόχους. Η αλλαγή είναι πάντα μια πρόκληση. Είναι όμως απαραίτητη για την εξέλιξη.

  Η λήψη αποφάσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που ενισχύει μια προσέγγιση βασισμένη στο αποτέλεσμα αντί για το project, σας προετοιμάζει για επιτυχία, σας κάνει πιο αποτελεσματικούς και αλλάζει την αντίληψη ότι η ασφάλεια είναι ανασταλτικός παράγοντας για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Αλλά δεν μπορείτε απλώς να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα χωρίς να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να υποστηρίξετε τη νέα στρατηγική σας.

  Οι σωστές λύσεις θα πρέπει να παρέχουν την ορατότητα και το πλαίσιο που χρειάζεστε για να ευθυγραμμίσετε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με τους επιχειρηματικούς στόχους, καθώς και τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που επιτρέπουν την αποτελεσματικότητα και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να είναι πιο παραγωγικοί. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν και τελικά να επιλέγουν το σωστό εργαλείο για την δουλειά:

  • Προσδιορίστε κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες και τον αντίκτυπο του χρόνου διακοπής λειτουργίας

Η διασφάλιση μηδενικού χρόνου διακοπής είναι απαραίτητη. Οι ομάδες ασφαλείας πρέπει να εντοπίσουν κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία και να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο του χρόνου διακοπής λειτουργίας τους στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ερωτήσεις όπως «Η δύναμη των πωλήσεων που απασχολείται εκτός γραφείου χρησιμοποιεί ακόμη τα σταθερά pc;» «Τι ποσοστό των πωλήσεων γίνεται μέσω του ιστότοπου της εταιρείας;» «Τι θα γινόταν αν η υπηρεσία email έπεφτε; Ή αν κανείς δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στο Microsoft 365;» Η επιλογή της σωστής λύσης απαιτεί τη λήψη των απαντήσεων σε τέτοια ερωτήματα και την παροχή πλαισίου σε κάθε επιχειρηματικό σύστημα – συμπεριλαμβανομένου του ποιος το χρησιμοποιεί, για ποιο σκοπό και πώς ο χρόνος διακοπής λειτουργίας θα επηρεάσει την ικανότητα των ανθρώπων να κάνουν τη δουλειά τους.

  • Εξασφαλίστε ένα κανάλι επικοινωνίας σε όλον τον οργανισμό

Η συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους σε ολόκληρο τον οργανισμό είναι ζωτικής σημασίας. Η κατανόηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και των ροών εργασίας βοηθά στην ευθυγράμμιση των στρατηγικών ασφαλείας με τους στόχους του οργανισμού. Μάθετε τι έχει σημασία για αυτούς ,καθώς και τι δεν είναι σημαντικό. Μπορεί να έρθει μια στιγμή που θα σας ζητηθεί να παρέχετε καθοδήγηση σε κρίσιμες αποφάσεις, επομένως είναι σημαντικό να έχετε το πλαίσιο που χρειάζεστε για να λάβετε αυτές τις αποφάσεις με ασφάλεια.

  • Ξεκινήστε με την ορατότητα και τον κεντρικό έλεγχο

Η εφαρμογή εργαλείων που προσφέρουν ορατότητα και κεντρικό έλεγχο είναι θεμελιώδης για την επίτευξη μιας στρατηγικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που βασίζεται στα αποτελέσματα και εξοικονομεί ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Αυτά τα είναι απαραίτητα για την τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και τις αποτελεσματικές λειτουργίες ασφάλειας. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν στις ομάδες ασφαλείας να έχουν μια ολιστική άποψη για το περιβάλλον τους και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα τρωτά σημεία.

  • Επιλέξτε λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τους επιχειρηματικούς στόχους

Δυνατότητες όπως οι αυτοματοποιημένες ροές εργασίας, οι απρόσκοπτες ενσωματώσεις και η κατανοητή πληροφορία, μπορούν να υποστηρίξουν μια στρατηγική ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που βασίζεται στα αποτελέσματα και την ενίσχυση της αποδοτικότητας. Βεβαιωθείτε ότι τα εργαλεία που επιλέγετε απλοποιούν τις λειτουργίες ασφάλειας, ενισχύουν την παραγωγικότητα και κλιμακώνονται εύκολα για να καλύψουν μελλοντικές ανάγκες. Η εξειδίκευση του κατασκευαστή στο είδος που επιλέγετε να προμηθευτείτε, μπορεί να κάνει την διαφορά στην απόδοση της επένδυσής σας. Η δοκιμή λύσεων πριν από την αγορά τους διασφαλίζει ότι πληρούν τις απαιτήσεις ασφαλείας και ταιριάζουν στο δικό σας ιδιαίτερο περιβάλλον. Αξιολογήστε όχι μόνο το κόστος αγοράς μιας λύσης, αλλά και το κόστος εγκατάστασης, ανάπτυξης και αφομοίωσης στον οργανισμό σας, καθώς και το κόστος συντήρησης. Τα διαφορετικά επίπεδα τεχνικών και αναλυτών που μπορούν να αξιοποιήσουν τις λύσεις που επιλέγετε, επηρεάζουν τις μελλοντικές δεσμεύσεις του οργανισμού για σε ανάγκες για ανθρώπινους πόρους.  Αξιολογήστε πόσο σύντομα μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε αξία από τη λύση και να κάνετε απόσβεση.

Συνοψίζοντας

Η παραδοσιακή προσέγγιση για την προστασία από κακόβουλες απειλές δεν είναι πια αποδοτική. Οι ομάδες ασφαλείας, αντί να επεξεργαστούν μια λίστα ελέγχου απαιτήσεων, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ανησυχίες και ανάγκες ασφαλείας της επιχείρησης, όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο δυναμικό μέλλον. Αυτό απαιτεί τον εντοπισμό των πιο σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού, τον δίαυλο επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους σε επιχειρηματικό επίπεδο και τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο ο χρόνος διακοπής λειτουργίας θα επηρεάσει την ικανότητα των χρηστών να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε αποφάσεις αγορών που ευθυγραμμίζονται καλύτερα με τους επιχειρηματικούς στόχους. Τα αποτελέσματα ασφαλείας θα πρέπει να μετρούνται με βάση τον αντίκτυπό τους και όχι με την ολοκλήρωση των έργων, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες και οι διαχειριστές έχουν αξιόπιστη πρόσβαση σε βασικά εργαλεία και πληροφορίες που χρειάζονται για να επιτύχουν αποτελεσματικά τους στόχους της επιχείρησης στην ασφάλεια.

Back to top Back to top