Περιήγηση στον κόσμο των «Γνωστών Αγνώστων» : Ενισχύστε την ασφάλειά σας με ThreatIntelligence και κάντε ένα βήμα πιο κοντά στην ψηφιακή ανθεκτικότητα.

 

Οι οργανισμοί σήμερα αντιμετωπίζουν μια περίπλοκη πρόκληση. Οι «γνωστοί άγνωστοι» – οι άπιαστες απειλές στον κυβερνοχώρο που κρύβονται μπροστά στα μάτια των ομάδων ασφαλείας πολλές φορές, παραμένουν ένα επίμονο πρόβλημα. Για πολλές ομάδες ασφαλείας, η αποτελεσματικότητά τους περιορίζεται στην άμεση ψηφιακή τους ορατότητα, η οποία δημιουργεί ένα τυφλό σημείο στην κατανόηση του ευρύτερου πλαισίου των απειλών στον κυβερνοχώρο.

  Συχνά, ο φακός της εσωτερικής τηλεμετρίας δεν έχει το εύρος που χρειάζεται για να αναδείξει τον εκτεταμένο ορίζοντα των απειλών που επικρατούν στο ψηφιακό γίγνεσθαι. Αυτή η περιορισμένη οπτική μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα μιας εταιρείας να προβλέπει, να κατανοεί και να εξουδετερώνει τις επερχόμενες απειλές. Στο δυναμικό έδαφος της κυβερνοασφάλειας, όπου οι κακόβουλοι καινοτομούν και προσαρμόζονται συνεχώς, η επιφυλακή απαιτεί κάτι περισσότερο από απλή επαγρύπνηση. Απαιτεί προνοητικότητα.

  Ουσιαστικά, η πρόκληση βρίσκεται σε δύο βασικές πτυχές: μια περιορισμένη εσωτερική ορατότητα και ένα διαρκώς εξελισσόμενο οικοσύστημα απειλών . Αυτά τα δύο μαζί, επιδεινώνουν τη δυσκολία για τους οργανισμούς να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική στρατηγική ανίχνευσης και απόκρισης, αφήνοντάς τους ευάλωτους.

Συνδέοντας την εξωτερική και εσωτερική πληροφορία για τις απειλές

Το Threat Intelligence δεν είναι απλώς ένα τσιτάτο. Είναι ανάγκη. Δημιουργεί μια κομβική γέφυρα μεταξύ του εσωτερικού περιβάλλοντος κυβερνοασφάλειας ενός οργανισμού και του ευρύτερου παγκόσμιου πίνακα απειλών. Με τη σωστή λύση Threat Intelligence, οι οργανισμοί μπορούν να διασφαλίσουν :

Επέκταση ορατότητας: Σπάστε τα όρια των οργανωτικών περιμέτρων και αποκτήστε ανεκτίμητες γνώσεις σχετικά με τις εξωτερικές απειλές, κατανοώντας έτσι πλήρως τις πιθανές επιπτώσεις στην υποδομή.

Αύξηση της αξίας των δεδομένων: Με την ενσωμάτωση του Threat Intelligence στα εσωτερικά δεδομένα, το πλαίσιο και η συνάφεια των απειλών ενισχύονται, οδηγώντας σε πιο ευκρινείς στρατηγικές ανίχνευσης και μετριασμού και προστασίας.

Προβάδισμα στην ασφάλεια : Η ολοκληρωμένη ευφυΐα απειλών επιτρέπει σε έναν οργανισμό να χαρακτηρίσει πιθανούς παράγοντες απειλών, να διακρίνει τον τρόπο λειτουργίας τους και να προβλέψει πιθανές επιθέσεις, διασφαλίζοντας ετοιμότητα και προληπτική άμυνα.

Αναγνωρίζοντας τη φύση αυτής της ανάγκης, η Bitdefender εισήγαγε μια προοδευτική λύση Threat Intelligence. Είναι άλλη μια εκδήλωση της δέσμευσης της Bitdefender να ενισχύει τα κέντρα επιχειρήσεων ασφαλείας (SOC) με έγκαιρες, έγκυρες, σχετικές και εφαρμόσιμες πληροφορίες.

  Αντλώντας δύναμη από το Παγκόσμιο Δίκτυο Bitdefender, το οποίο επιβλέπει την ασφάλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων συστημάτων, το Advanced Threat Intelligence είναι ένας ισχυρός φρουρός. Συγκεντρώνει σχολαστικά δεδομένα από μυριάδες αισθητήρες σε όλο τον κόσμο, αφομοιώνει πληροφορίες από διάφορες πηγές και δημιουργεί ευφυΐα με δυνατότητα δράσης εμπλουτισμένη με τις αποδόσεις των απειλών και της εκάστοτε οικογένειας απειλών. Από τα προφίλ κακόβουλου λογισμικού μέχρι την παρακολούθηση της δραστηριότητας των κακόβουλων σε διάφορες περιοχές και τομείς, η λύση της Bitdefender παρέχει μια ενοποιημένη προβολή. Αυτή η ολιστική προσέγγιση, δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εντοπίζουν και να εξουδετερώνουν προληπτικά τις απειλές ασφαλείας.

Bitdefender IntelliZone 

  Αναπόσπαστο συστατικό της Bitdefender threat intelligence suite, το IntelliZone στέκεται ως φάρος για τους επαγγελματίες ασφαλείας. Η σχεδιαστική του πρόθεση εστιάζει στον προληπτικό εντοπισμό, την παρακολούθηση και τον μετριασμό της απειλής. Με το IntelliZone, οι οργανισμοί μπορούν να:

Αποκτήσουν πρωτοφανή ορατότητα: Εξοπλιστείτε με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για τις υπάρχουσες απειλές.

Θέσουν προτεραιότητες Αποτελεσματικά: Διασταυρώστε τους εσωτερικούς δείκτες με εξωτερική ευφυΐα, εξευγενίζοντας τα κρίσιμα περιστατικά.

Επιταχύνουν την απόκριση: Αποκωδικοποιήστε γρήγορα το πλαίσιο των επιθέσεων και μετρήστε τον αντίκτυπό τους χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία.

Προβλέψουν απειλές : Αναλάβετε προληπτική στρατηγική ενάντια στις διαφαινόμενες απειλές, προσδιορίζοντας τους πιθανούς παράγοντες απειλών και τις μεθοδολογίες τους.

Βασικά σημεία:

Διαδεδομένο Threat Intelligence: Βελτιώστε το οπλοστάσιό σας στον κυβερνοχώρο με Threat Intelligenece υψηλής πιστότητας.

Ανάλυση κακόβουλου λογισμικού σε βάθος: Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης και του Machine Learning για βαθιές πληροφορίες σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό.

Διαφορετικές ροές πληροφοριών: Επιλέξτε από ένα ευρύ φάσμα ροών για μια προσαρμοσμένη εμπειρία πληροφοριών απειλών.

Διαισθητική διαχείριση: Πλοηγηθείτε στο τοπίο απειλών με μια εύχρηστη διεπαφή, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη παρακολούθηση και μετριασμό του κινδύνου.

  Το Bitdefender Threat Intelligence αντιμετωπίζει ξεκάθαρα μια κρίσιμη ανάγκη, ρίχνοντας φως στις περιοχές που συχνά παραλείπονται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Με την προσθήκη του IntelliZone, η πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων απειλών ζωτικής σημασίας, γίνεται στιγμιαία. Επιπλέον, οι πληροφορίες ενσωματώνονται απρόσκοπτα σε πλατφόρμες και υποδομές.

 

Συνοψίζοντας, η νέα λύση του Bitdefender δεν είναι απλώς μια απάντηση στις ανάγκες του παρόντος, αλλά ένα βήμα προς ένα ασφαλέστερο ψηφιακό μέλλον. Καθώς περιηγούμαστε στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο των «Γνωστών Αγνώστων» στον κυβερνοχώρο, η ύπαρξη ενός στρατηγικού συνεργάτη όπως η Bitdefender μπορεί να κάνει την διαφορά μεταξύ ευπάθειας και ανθεκτικότητας.

Back to top Back to top