Γιατί η κοινή χρήση φωτογραφιών διακοπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι επικίνδυνη

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εκατομμύρια χρήστες κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η επιθυμία δημοσίευσης προσωπικών στιγμών στο διαδίκτυο μπορεί να φέρει σε κίνδυνο τους χρήστες από τους απατεώνες του ψηφιακού κόσμου. Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας του κυβερνοχώρου, η κοινοποίηση πληροφοριών και ευαίσθητων δεδομένων μπορούν να καταστήσουν την ιδιωτικότητά σας αλλά και την ιδιοκτησία σας κύριο στόχο των εγκληματιών.

Κίνδυνοι

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, πολλοί άνθρωποι πέφτουν θύματα διάρρηξης. Η δημοσίευση φωτογραφιών από τους ταξιδιωτικούς προορισμούς διευκολύνει τους εγκληματίες να γνωρίζουν πότε οι χρήστες λείπουν από την ιδιοκτησία τους. Πολλοί χρήστες δεν διατηρούν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιδιωτικά με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση σε αυτά εκατομμύρια άνθρωποι και μέσα σε αυτούς βρίσκονται και οι απατεώνες. Μια δημοσίευση, λοιπόν, που επιβεβαιώνει την απουσία σας από την ιδιοκτησία σας μπορεί να αποβεί μοιραία. Πέρα, όμως, από την ιδιοκτησία σας διακινδυνεύεται και η ασφάλειά σας στην περιοχή που πραγματοποιείτε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, διότι λαμβάνουν γνώση για το που βρίσκεστε ακόμα και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε.

Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι η δημοσίευση μιας πληροφορίας ή μιας φωτογραφίας θα μείνει στο διαδίκτυο ακόμα και αν την διαγράψετε μετά από λίγα χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, αναφερόμαστε στο ψηφιακό αποτύπωμα. Το ψηφιακό αποτύπωμα αποτελεί το σύνολο της ψηφιακής δραστηριότητας ενός χρήστη και μπορεί να επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής του. Παρόλη την επιθυμία σας να δημοσιεύσετε φωτογραφίες από προσωπικές σας στιγμές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να σας ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

Bitdefender και προστασία

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης του Cyber Security, μέσω των λύσεων της έχει στόχο να προσφέρει την μέγιστη προστασία στους χρήστες τόσο κατά την καθημερινότητά τους, όσο και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας διευκολύνουν να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με ασφάλεια.

  • Είναι πολύ σημαντικό, τις φωτογραφίες που επιθυμείτε να δημοσιεύσετε να τις αναρτήσετε αφού έχετε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται η μετατροπή των ρυθμίσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ιδιωτικές. Με αυτόν τον τρόπο, μόνο οι φίλοι σας και άτομα που επιθυμείτε μπορούν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας.
  • Μην μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα στο διαδίκτυο που έχουν πρόσβαση οι κυβερνοεγκληματίες.
  • Εγκαταστήστε το Bitdefender Premium VPN για μεγαλύτερη ψηφιακή ασφάλεια. Με την συγκεκριμένη λύση περιηγείστε στο διαδίκτυο ανώνυμα και προστατευμένοι. Το Premium VPN σας προστατεύει ακόμα και όταν συνδέεστε σε κάποιο δημόσιο δίκτυο κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Το Bitdefender Premium VPN είναι μια εξελιγμένη και ασφαλή μορφή σύνδεσης στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί ένα «τούνελ» ανάμεσα σε εσάς και τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε. Διασφαλίζει την επικοινωνία και τις κινήσεις σας καθ’ όλη την διάρκεια περιήγησης. Ενδείκνυται για περιόδους διακοπών, καθώς, οι χρήστες συνδέονται συνεχώς σε δημόσια δίκτυα και οι προσωπικές πληροφορίες και οι κινήσεις τους μπορεί να πέσουν σε λάθος χέρια.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender, για να προμηθευτείτε το Premium VPN για την μέγιστη προστασία στον ψηφιακό κόσμο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας αποδράσεων.

Back to top Back to top