hacks και επιθέσεις

Η τιμή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο: Προστατέψτε την επιχείρησή σας από hacks και επιθέσεις

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, της οποίας οι επιπτώσεις είναι πλέον μετρήσιμες. Παρόλ’ αυτά, υπάρχουν ακόμη  οργανισμοί που δεν επενδύουν σε ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας, καθώς, πιστεύουν ότι δεν κινδυνεύουν από επιθέσεις και hacks, ή διατηρούν ξεπερασμένα μέσα προστασίας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εξελιγμένες επιθέσεις. Άλλοτε πάλι, για λόγους οικονομίας, παρατηρείται η μερική κάλυψη της υποδομής, καλλιεργώντας κενά ασφαλείας  με συνέπειες που μπορούν να αποβούν μοιραίες. Με έρευνες που διεξάγονται καθημερινά, έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αντιμετωπίσει έστω και μια παραβίαση δεδομένων, η οποία είχε επιπτώσεις τόσο στο επιχειρηματικό τους πλάνο, όσο και στις πελατειακές τους σχέσεις.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τις ευπάθειες και τα τρωτά σημεία των επιχειρήσεων και στοχεύουν στην υποκλοπή δεδομένων και χρημάτων. Είναι συχνό το φαινόμενο δε, οι οργανισμοί να κρατούν  κρυφή την παραβίαση που έχουν υποστεί για να μην αμαυρωθεί η φήμη τους ή να μην δημοσιεύουν τα πραγματικά αίτια του συμβάντος. Η  εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων ασφαλείας κρίνεται απαραίτητη, ενώ και η εκπαίδευση του προσωπικού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επιθέσεων.

Γιατί οι εγκληματίες στοχεύουν τις επιχειρήσεις;

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν επιχειρήσεις, κυρίως μικρού βεληνεκούς, που δεν έχουν επενδύσει στους κατάλληλους πόρους για την ανίχνευση και αντιμετώπιση των απειλών, με σκοπό να λάβουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες συνεργαζόμενες υποδομές (supply chain attacks), αλλά και σε μεγάλους οργανισμούς, κυρίως μέσω exploits και phishing emails . Πιο συγκεκριμένα, στοχεύουν σε επιχειρήσεις με τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη υποστήριξη και αυτομάτως είναι πιο ευάλωτες σε επιθέσεις
  • Επιχειρήσεις με ανεπαρκή ασφάλεια
  • Όσες επιχειρήσεις με μεγάλες εγκαταστάσεις, ευελπιστώντας να εντοπίσουν κενά ασφαλείας από έλλειψη patches, ή να καταφέρουν να υποκλέψουν πρόσβαση από κάποιον χρήστη
  • Επιχειρήσεις με υπαλλήλους που δεν είναι εκπαιδευμένοι ώστε να γνωρίζουν τις ύποπτες κινήσεις των εγκληματιών και να τις αντιμετωπίζουν πριν ακόμα εισέλθουν στα συστήματά τους
  • Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εξ αποστάσεως είναι πιο ευάλωτοι και αποτελούν στόχο των εγκληματιών, καθώς, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη προστασία και τα μη ασφαλή δίκτυα Wi-Fi αποτελούν κόκκινες σημαίες

Προστασία επιχειρήσεων από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Η Bitdefender, ισχυρός σύμμαχος για εκατομμύρια καταναλωτές και επιχειρήσεις έναντι στο κυβερνοέγκλημα και στις απειλές του διαδικτύου, σχεδίασε μια ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας, το GravityZone, αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Τα πακέτα ασφαλείας GravityZone έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο προηγμένων επιθέσεων, για να διαφυλάξουν  την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Καλύπτοντας όλα τα μεγέθη υποδομών και αναγκών, το Bitdefender GravityZone Portfolio περιέχει τις εξής κύριε σουίτες:

GravityZone Business Security Enterprise

Σχεδιάστηκε για να προστατεύει μεσαίες  και μεγάλες επιχειρήσεις από τις εξελιγμένες απειλές του κυβερνοχώρου. Έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να θωρακίζει την υποδομή και να προλαμβάνει εν τη γένεσή τους κακόβουλες και μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες στα τερματικά, συμπεριλαμβάνοντας την τεχνολογία EDR που ενσωματώνει Threat Hunting τεχνικές, προσφέρει αναλυτική πληροφορία για την ιστορικότητα του συμβάντος και των ύποπτων ενεργειών.

GravityZone Business Security Premium

Προστατεύει οργανισμούς κάθε μεγέθους από εξελιγμένες επιθέσεις του κυβερνοχώρου. Διαθέτει μια ενιαία κονσόλα και καλύπτει physical, virtual, και cloud-based endpoints ανεξαρτήτως λειτουργικού με τεχνολογίες ML, Behavior Analysis, Sandbox, Forensyc κ.α..

GravityZone Security Cloud for Email

Προσφέρει πολυεπίπεδη ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βασισμένη στο cloud, για οργανισμούς και παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης (MSP). Το GravityZone Email Security είναι συμβατό με όλους τους παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υποστηρίζει υβριδικά περιβάλλοντα που χρησιμοποιούν Exchange on-premise, Microsoft365, Exchange Online ή Gmail, από εξελιγμένες απειλές όπως το physing, BEC, Impersonation ενώ περιέχει Sandbox Analyzer και Link Scan για έλεγχο σε όλα τα επίπεδα.

GravityZone Full Disk Encryption

Κρυπτογράφηση πιο εύκολη από ποτέ, με δυνατότητα κεντρικής εφαρμογής και διαχείρισης, εύκολη ανάκτηση κλειδιού χωρίς να χρειάζεται να το αποθηκεύετε. Λειτουργεί με βάση το BitLocker και το filevault για μέγιστη αποδοτικότητα..GravityZone Patch Management

Το Patch Management add on  δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διατηρούν ενημερωμένα τα λειτουργικά τους συστήματα αλλά και τις εφαρμογές τους. Μέσω κεντρικής διαχείρισης, δίνεται η δυνατότητα για τον προγραμματισμό και την αυτοματοποίηση της επιδιόρθωσης των κενών ασφαλείας σε περισσότερες από 2,5 χιλιάδες εφαρμογές για windows, mac & linux

Προστατέψτε την επιχείρησή σας από τις επιθέσεις του κυβερνοχώρου. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Bitdefender και μείνετε ενημερωμένοι ή επικοινωνήστε στο 215-5353030 για να μιλήσετε με έναν έμπειρο σύμβουλο ασφαλείας ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση για τις δικές σας ανάγκες.

Back to top Back to top