Εξ αποστάσεως εργασία

Εξ αποστάσεως εργασία και ενίσχυση της ασφάλειας των επιχειρήσεων

Κατά την περίοδο της κρίσης, η εξ αποστάσεως εργασία αυξήθηκε με μεγάλη ταχύτητα και η πλειοψηφία των εργαζομένων εργάστηκε με αυτό το μοντέλο ενώ σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού εξακολουθεί να εργάζεται εξ’ αποστάσεως. Πλέον, οι περισσότερες εταιρείες και οργανισμοί έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό σύστημα εργασίας όπου δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να μοιράσουν τις εργασιακές τους ώρες στο σπίτι και στον χώρο εργασίας τους. Κύριο πλεονέκτημα του υβριδικού συστήματος εργασίας είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η προσφορά περισσότερων επιλογών πρόσληψης ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ έχει βοηθήσει σημαντικά στην μείωση του κόστους των επιχειρήσεων. Οι προκλήσεις των ομάδων ασφαλείας, όμως, έχουν αυξηθεί καθώς παρατηρείται συνεχής αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων. Οι εν λόγω προκλήσεις συνεχώς αυξάνονται διότι οι εργαζόμενοι μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο τις συσκευές τους και συνδέονται σε πολλά περιβάλλοντα και πλατφόρμες συχνά παρατηρείται ελλιπής έλεγχος των ρυθμίσεων του home office, ενώ λίγες είναι οι ομάδες πληροφορικής που επανεξέτασαν την γρήγορη μετάβαση που κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν και σε αρκετές περιπτώσεις κενά ασφαλείας και misconfigurations υποβόσκουν ακόμη, διατηρώντας ευάλωτα σημεία στην υποδομή.

Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, γνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις απειλές του κυβερνοχώρου και στοχεύοντας στην ενίσχυση των επιχειρήσεων έναντι στις κυβερνοαπειλές, αναφέρει ορισμένους τρόπους και λύσεις που θα συμβάλουν στην οχύρωση των συστημάτων ασφαλείας των επιχειρήσεων.

Ενίσχυση κυβερνοασφάλειας

Με την αλλαγή των δεδομένων, οι επιχειρήσεις οφείλουν να επανεξετάσουν την αρχιτεκτονική τους και να χτίσουν μια ολοκληρωμένη ασφάλεια μέσω μιας πολυεπίπεδης zero trust στρατηγικής στον κυβερνοχώρο. Με γνώμονα τα παραπάνω και τις προκλήσεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, η Bitdefender σχεδίασε μια ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας, την GravityZone.

Οι εγκληματίες γνωρίζουν τα τρωτά σημεία και τις ευπάθειες μιας επιχείρησης, ανάλογα με την υποδομή και τα εργαλεία που διατηρεί. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να γνωρίζουν όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο περιβάλλον τους και γι’ αυτό θα πρέπει να προμηθευτούν εργαλεία που βοηθούν στην πρόληψη, εντοπίζοντας κενά ασφαλείας και ενισχύοντας την θωράκιση της υποδομής και προσφέρουν ορατότητα στις ύποπτες κινήσεις, καθώς  και άμεση απόκριση σε ένα πιθανό συμβάν.

Η Bitdefender, υπό αυτό το πρίσμα, προσφέρει ενοποιημένη κονσόλα και εξασφαλίζει πρόληψη – θωράκιση – ασφάλεια – αντιμετώπιση  και απόκριση για κάθε μέγεθος επιχείρησης, διατηρώντας υψηλά επίπεδα ελέγχου και εύκολης διαχείρισης για τις ομάδες πληροφορικής. Το GravityZone, από την βασική έκδοση, προσφέρει δυνατότητες διαχείρισης που υποστηρίζουν το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, όπως Device Control, Application Control, Local Firewall που επιτρέπει την εφαρμογή πολιτικών σαν να εργάζονταν στο εταιρικό σας δίκτυο, Risk Management που σας δίνει αναλυτική απεικόνιση για τα σημεία ρίσκου των συσκευών αλλά και της συμπεριφοράς των χρηστών κ.α. Για τις επιχειρήσεις με αυξημένες απαιτήσεις στην ασφάλεια, οι αναβαθμισμένες εκδόσεις GravityZone Premium και Enterprise, προσφέρουν δυνατότητες που ενισχύουν την ορατότητα, την πρόληψη και την διαχείριση περιστατικών ασφαλείας, όπως Sandbox Analyzer, Forensic Analysis και EDR, ενώ τα addon modules Patch Management , Full Disk Encryption και Cloud Email Security, εξασφαλίζουν μέγιστη πρόληψη, αυτοματοποιώντας τις ενέργειες περιορισμού των κενών ασφαλείας και αποτελούν best value for money επιλογή, εξοικονομώντας resources και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. 

Η απομακρυσμένη εργασία, επιτάχυνε και την μετάβαση στο cloud για όσους οργανισμούς δεν το είχαν ήδη επιλέξει, καθώς προέκυψε η ανάγκη απομακρυσμένης σύνδεσης σε πλατφόρμες και προγράμματα, από μεγάλο όγκο χρηστών, ενώ νέα εργαλεία και δυνατότητες έκαναν την εμφάνισή τους, όπως το MS Teams, Intunes κ.α. Όλα αυτά τα σημεία συνεργασίας και διακίνησης εταιρικών πληροφοριών και αρχείων, μέχρι πρότινος άφηναν του διαχειριστές στο σκοτάδι ως προς την διαχείρισης της ασφάλειας, ενώ αποτελούν πιθανά σημεία εισόδου κακόβουλων. Η Bitdefender, με όραμα έναν ασφαλή ψηφιακό κόσμο, όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκτελούν τις εργασίες τους χωρίς να κινδυνεύουν, ενισχύει την EDR  έκδοση με ακόμη πιο διευρυμένη ορατότητα, με το addon module  GravityZone XDR . Με τους sensors του XDR, φέρνετε στο φως όλα τα τυφλά σημεία της υποδομής όπως IOTs, Cloud Services, Active Directory και λειτουργίες του MSO 365. Λαμβάνετε πληροφορίες ασφαλείας, ελέγχοντας αν συσχετίζονται με άλλες ύποπτες ενέργειες στην υποδομή σας και προλαμβάνετε σοβαρά συμβάντα ασφαλείας.

Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν εξελίξει τις επιθέσεις τους και πολλές φορές εισέρχονται στα συστήματα αθόρυβα, χωρίς να κινούν υποψίες. Όλο και πιο συχνά συναντάμε ως κρίκο του attack chain τις κινητές συσκευές, που αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο για μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού, που διατηρεί και διακινεί εταιρικά δεδομένα μέσω αυτών.

Tο GravityZone Security for Mobiles ενσωματώνεται στην κονσόλα του GravityZone και προσφέρει κορυφαίες τεχνολογίες antimalware και Advanced Threat Intelligence για τον πλήρη έλεγχο των εφαρμογών, της κατάστασης της συσκευής, αποτροπή phishing επιθέσεων με emails, SMS και links ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει συμμόρφωση με κανονισμούς και πρωτόκολλα ασφαλείας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και ανακαλύψτε την πλατφόρμα ασφαλείας GravityZone που θα θωρακίσει τα συστήματα ασφαλείας της επιχείρησής σας.

Επικοινωνήστε στο 215-5353030 για να μιλήσετε με έναν έμπειρο σύμβουλο ασφαλείας ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Back to top Back to top