europaikos_minas_kivernoasfaleias

Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας : Συμβουλές από την Bitdefender για να παραμείνετε ασφαλείς στην ψηφιακή σας ζωή

Ο Οκτώβριος είναι ο Ευρωπαϊκός μήνας ασφαλείας στον κυβερνοχώρο και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με την σημασία της κυβερνοασφάλειας και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία των δεδομένων από το ψηφιακό έγκλημα. Η Bitdefender, Παγκόσμιος Ηγέτης στο Cyber Security, δεσμεύεται να παρέχει λύσεις ασφαλείας που ανταποκρίνονται στις εξελιγμένες απειλές, υπερασπιζόμενη επιχειρήσεις και καταναλωτές. Μοιράζεται, λοιπόν, ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία τους  ώστε να αποφευχθεί τυχόν υποκλοπή των δεδομένων τους από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου που μπορεί να επιφέρει επιζήμιες συνέπειες. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες των επιχειρήσεων σχεδιάστηκε η ενοποιημένη πλατφόρμα ασφαλείας GravityZone, η οποία διαθέτει λύσεις που ενισχύουν την Θωράκιση, την Πρόληψη, την Ορατότητα και την Απόκριση για υποδομές κάθε μεγέθους. Ορισμένες βασικές πρακτικές της κυβερνοασφάλειας για τα εταιρικά περιβάλλοντα είναι οι εξής:

  • Σαφείς πολιτικές και διαδικασίες διαχείρισης πληροφοριών και συστημάτων
  • Εκπαίδευση αντιμετώπισης περιστατικών και πρόληψης
  • Εργαλεία και τεχνολογίες ασφαλείας
  • Διεξαγωγή ασκήσεων ασφαλείας και προσομοιώσεις επιθέσεων
  • Τρίτοι προμηθευτές: Επεκτείνετε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης σχετικά με την ασφάλεια σε τρίτους προμηθευτές και εργολάβους που έχουν πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα σας.
  • Τακτική αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας

Η Bitdefender στηρίζει την πλατφόρμα της Gravity Zone σε Zero Trust αρχιτεκτονική με γνώμονα την ανθεκτικότητα της υποδομής. Πολυεπίπεδοι μηχανισμοί προστασίας ενισχύουν την ασφάλεια ενώ η διευρυμένη ορατότητα επιτρέπει άμεσες ενέργειες σε περίπτωση ύποπτων ενεργειών. Δυνατότητες όπως το Patch Management, που καλύπτει εκτός από Windows & Lin patches, περισσότερες από 2,5 χιλιάδες third party εφαρμογές. Το Risk Management, προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις και προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε σημαντικές ρυθμίσεις της υποδομής, επιτρέποντας διορθωτικές ενέργειες, ενώ στις εκδόσεις Premium και Enterprise, λειτουργίες όπως απεικόνιση ύποπτων ενεργειών, και Sandbox Analyzer, EDR και Threat Hunting, αποτελούν ισχυρά εργαλεία για την ανθεκτικότητα των εταιρικών περιβάλλοντων έναντι των κυβερνοεπιθέσεων. Τέλος, το Addon Module XDR, προσφέρει ορατότητα στα τυφλά σημεία της υποδομής : Network, Identity, Productivity και Cloud.

Μέχρι πρότινος οι ιδιώτες δεν ήταν στο στόχαστρο των κακόβουλων τόσο όσο οι επιχειρήσεις. Αυτό όμως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι διατήρηση πολλαπλών εφαρμογών και η αναγκαιότητα κωδικών, η πρόσβαση στο διαδίκτυο από πολλαπλές συσκευές, έχουν θέσει και τους ιδιώτες στο στόχαστρο των κακόβουλων. Οι συνήθειες  και η καλλιέργεια μιας επιφυλακτικής προσέγγισης γύρω από το διαδίκτυο μπορεί να διαφυλάξει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Ορισμένα σημεία που είναι κρίσιμο να λάβετε υπόψη είναι :

Χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης

Είναι γνωστή η ανάγκη χρήσης ισχυρών κωδικών πρόσβασης και η μη επαναχρησιμοποίησή τους, ωστόσο πολλοί χρήστες το αποφεύγουν λόγω της δύσκολης διαχείρισης. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου γνωρίζουν ότι οι χρήστες εισάγουν εύκολους κωδικούς στους λογαριασμούς τους, καθώς, δυσκολεύονται να τους απομνημονεύσουν. Με αυτόν τον τρόπο, εκμεταλλεύονται τυχόν ευπάθειες και εύκολα αποκτούν πρόσβαση. Το Bitdefender Password Manager σχεδιάστηκε με τους ισχυρότερους κρυπτογραφικούς αλγόριθμους, ώστε να δημιουργεί και να απομνημονεύει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους χρήστες. Όπως οι περισσότερες λύσεις της Bitdefender, έτσι και το Password Manager διαθέτει έλεγχο ταυτότητας δύο ή πολλαπλών παραγόντων για τους λογαριασμούς σας.

Αποφυγή κοινοποίησης περιττών πληροφοριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο μήνας ασφαλείας στον κυβερνοχώρο προτρέπει τους χρήστες να αναθεωρήσουν για τις πληροφορίες και τα δεδομένα που κοινοποιούν στο διαδίκτυο. Αυτόν τον μήνα είναι ευκαιρία να αφιερώσετε λίγο χρόνο στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στους λογαριασμούς σας, ώστε να επιθεωρήσετε τις πληροφορίες που έχετε κοινοποιήσει. Το Bitdefender Premium Security αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας που συμβάλει στη μέγιστη ψηφιακή ελευθερία, καθώς προστατεύει σε πραγματικό χρόνο από τις εξελιγμένες απειλές του ψηφιακού κόσμου.

Προστασία ψηφιακής ταυτότητας και των δραστηριοτήτων

Το Bitdefender Premium VPN διατηρεί την ιδιωτικότητά σας και σας επιτρέπει να κινήστε στον ψηφιακό κόσμο με πλήρη ανωνυμία. Η χρήση του VPN θεωρείται απαραίτητη κυρίως κατά τη σύνδεσή σας σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, ώστε να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη πρόσβαση στους λογαριασμούς και τα δεδομένα σας.

Διατήρηση των συσκευών και των συστημάτων ενημερωμένων

Η ενημέρωση των συσκευών σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητά τους έναντι των εγκληματιών. Πέρα από αυτό, όμως, η εγκατάσταση μιας αξιόπιστης λύσης ασφαλείας όπως το Bitdefender Total Security μπορεί να σας προστατεύσει από ιούς, εξελιγμένα κακόβουλα λογισμικά και άλλες διαδικτυακές απειλές.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Bitdefender και μείνετε ενημερωμένοι για τις λύσεις ασφαλείας που προσφέρονται.

info@bitdefender.gr | www.bitdefender.gr | 215-5353030

Back to top Back to top