Τι σημαίνει διαδικτυακή πλοήγηση;

Τι σημαίνει διαδικτυακή πλοήγηση;

Χρήστες κάθε ηλικίας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για πολλούς λόγους και πλέον η εξοικείωσή τους με αυτό είναι εντυπωσιακή. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, είναι οι πιο δημοφιλείς περιηγητές μέσω των οποίων ο χρήστης πραγματοποιεί οποιαδήποτε αναζήτηση. Ουσιαστικά, διαδικτυακή πλοήγηση είναι οποιοδήποτε search που γίνεται στον παγκόσμιο ιστό. Έτσι, ο χρήστης λαμβάνει πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί, ενημερώνεται, διασταυρώνει στοιχεία, εκπαιδεύεται και επικοινωνεί. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας βρίσκει άμεσα αυτό που αναζητά και χωρίς κόπο. Παρόλα αυτά, μια διαδικτυακή πλοήγηση δεν γίνεται πάντα με ασφάλεια, ειδικά αν ο χρήστης δεν έχει λάβει ορισμένα μέτρα.

 

Τι κίνδυνοι υπάρχουν κατά την διαδικτυακή πλοήγηση;

Υπάρχουν πάρα πολλοί κίνδυνοι οι οποίοι στο χώρο του διαδικτύου ονομάζονται κυβερνοαπειλές, και κινδυνεύει ο καθένας. Κάποιοι από αυτούς είναι:

  • Ιοί – Κακόβουλα λογισμικά
  • Phishing
  • Παραπληροφόρηση
  • Adware

Αυτές είναι κάποιες από τις απειλές κατά ην πλοήγηση του χρήστη στο διαδίκτυο και όχι γενικά στον κυβερνοχώρο. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πάρα πολλές κυβερνοαπειλές που απειλούν το χρήστη. Έπειτα, πρέπει να αναφερθεί ότι κατά την πλοήγηση, αποκαλύπτεται το IP Adress, η συσκευή όπου έγινε η σύνδεση και ο browser. Αυτά αρκούν ώστε ο δράστης να εντοπίσει ακόμα και την τοποθεσία, τα ενδιαφέροντα, τις αναζητήσεις του χρήστη και πολλά άλλα.

 

Πώς μπορεί να προστατευτεί ο χρήστης;

Ο χρήστης μπορεί να προστατευτεί μέσω πολλών τρόπων, και να εξασφαλίσει την προστασία του ίδιου και των δεδομένων του. Αρχικά θα πρέπει ο ίδιος να προσέχει τι πληροφορίες δημοσιεύει καθώς έχουν όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτές. Έπειτα, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται η ανώνυμη πλοήγηση(Ctrl + Shift + N), ειδικά αν η συσκευή χρησιμοποιείται και από άλλους. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το VPN όπως και η είσοδος σε ιδιωτικά δίκτυα μόνο. Τέλος, η πιο safe και σίγουρη λύση, είναι η αγορά και εγκατάσταση ενός λογισμικού προστασίας, δηλαδή antivirus. Με τον τρόπο αυτό, ο χρήστης εξασφαλίζει πλήρη προστασία και ανίχνευση απειλών.

Το προϊόν «Bitdefender TOTAL SECURITY» μπορεί να εγκατασταθεί σε iOS, Microsoft, macOS και Android συσκευές. Πρόκειται για το αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο πρόγραμμα Antivirus. Το Bitdefender TOTAL SECURITY θα σας εξασφαλίσει:

  • Πλήρη προστασία για Windows, macOS, Android και iOS συσκευές.
  • Ασυναγώνιστη ανίχνευση απειλών που σταματά όλα τα malware
  • Προστασία πολλαπλών επιπέδων κατά των ransomware για να διατηρείτε τα αρχεία σας ασφαλή
  • Περιλαμβάνει VPN για γρήγορηανώνυμη και ασφαλή εμπειρία κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο με 200 ΜΒ / ημέρα σε κάθε συσκευή
  • Γονικός Έλεγχος για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή στο διαδίκτυο
  • Μηδενική επίδραση στην απόδοση του συστήματος σας
  • Interface και υποστήριξη και στα Ελληνικά

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

Back to top Back to top