Black Friday και προϊόντα Bitdefender

Φέτος, η Black Friday, η  «γιορτή» των καταναλωτών πέφτει 26 Νοεμβρίου, αν και οι εκπτώσεις ξεκίνησαν ήδη από την αρχή της εβδομάδας.

Η πανδημία του Covid-19 και τα μέτρα που έχουν τεθεί για τον συνωστισμό, έχει αναγκάσει και φέτος τους ανθρώπους να προτιμήσουν τις online αγορές. Με τις επιθέσεις να εξελίσσονται συνεχώς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αναζητούν τις καλύτερες ευκαιρίες στο διαδίκτυο.

Παρά την αυξανόμενη απειλή των κυβερνοεπιθέσεων και των παραβιάσεων δεδομένων, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ασφαλιστείτε στο διαδίκτυο. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς κατά τις αγορές σας:

Προσοχή σε  ψεύτικους ιστότοπους: Ελέγχετε δύο φορές τη διεύθυνση ενός ιστότοπου για να επιβεβαιώσετε τη γνησιότητά του. Θα πρέπει να αναζητάτε ένα σύμβολο λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων και να ελέγχετε ότι η διεύθυνση URL αρχίζει με ‘HTTPS://’ ή ‘SHTTP://’.

Αποφύγετε  προσφορές που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές: Να είστε επιφυλακτικοί απέναντι σε emails, popup παράθυρα ή αναρτήσεις στα social media που υπόσχονται χαμηλότερες τιμές.

Προσοχή στα phishing emails : Ο δημοφιλέστερος τρόπους με τον οποίο οι απατεώνες υποκλέπτουν  τις προσωπικές σας πληροφορίες. Κάθε χρόνο, παρουσιάζεται μια μαζική αύξηση αυτών των τύπων απάτης στη μέρα της Black Friday. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας αν νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το email και διαγράψτε το αμέσως. Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο μπορεί να οδηγηθείτε κατευθείαν σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ή να κατεβάσετε κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας.

Αποφύγετε το free WiFi: Το δημόσιο Wi-Fi δεν απαιτεί έλεγχο ταυτότητας για σύνδεση σε δίκτυο, επιτρέποντας στους απατεώνες άμεση πρόσβαση σε μη ασφαλείς συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Μπορεί να κλέψουν πολύτιμες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών και άλλα προσωπικά και οικονομικά στοιχεία.

Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: To έχετε ακούσει εκατομμύρια φορές, αλλά η δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους προστασίας από παραβιάσεις στο διαδίκτυο.

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA / MFA): Εάν ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας 2FA, τότε εμποδίζεται η απόκτηση  πρόσβασης του απατεώνα στο λογαριασμό σας. Ακόμη και αν κάποιος έχει τα διαπιστευτήριά σας για μια υπηρεσία, θα χρειαστεί επίσης πρόσβαση στο τηλέφωνο ή το email σας. Η προστασία των οικονομικών συναλλαγών με MFA είναι εξίσου σημαντική.

Χρήση πιστωτικής κάρτας: Θεωρείται πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα όταν κάνετε αγορές, καθώς προσφέρει πρόσθετη προστασία σε σχέση με άλλες μορφές πληρωμής. Εάν η κάρτα χρησιμοποιηθεί για μια δόλια αγορά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η τράπεζά σας να σας αποζημιώσει αμέσως. Η χρήση μίας μόνο πιστωτικής κάρτας επιτρέπει την ευκολότερη παρακολούθηση των αγορών, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε τυχόν άγνωστες χρεώσεις ταχύτερα και ευκολότερα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να ακυρώσετε μόνο μία κάρτα σε περίπτωση παραβίασης των πληροφοριών σας.

Παρακολουθήστε τις τραπεζικές καταστάσεις μετά τις αγορές: Αξίζει πάντα να παρακολουθείτε προσεκτικά τις τραπεζικές καταστάσεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ασυνήθιστες συναλλαγές στο λογαριασμό σας. Οι απατεώνες γνωρίζουν ελπίζουν ότι τυχόν ασυνήθιστες χρεώσεις από το λογαριασμό σας θα περάσουν απαρατήρητες αφού θα υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα εκείνη τη μέρα.

Εγκατάσταση λογισμικού και ενημέρωση υπάρχοντος λογισμικού: Η εγκατάσταση λογισμικού προστασίας από ιούς θα βοηθήσει στον εντοπισμό απειλών στον υπολογιστή σας και θα εμποδίσει την πρόσβαση μη εξουσιοδοτημένων χρηστών. Εάν ήδη έχετε, βεβαιωθείτε ότι όλο το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο. Αυτό θα αποτρέψει τους απατεώνες να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας μέσω ευπαθειών σε παλαιότερα και ξεπερασμένα συστήματα.

Αξιόπιστη λύση ασφαλείας για την απόλυτη προστασία από τους κακόβουλους χρήστες που θέλουν να σας επιτεθούν αποτελούν τα προϊόντα της Bitdefender. Αν έχετε οικογένεια και θέλετε να προστατεύετε και τις δικές τους συσκευές, το Bitdefender Family Pack είναι το ιδανικό για εσάς.

 

Back to top Back to top